![Ροδάκινο Σορμπέ | Ena Blog Ροδάκινο Σορμπέ | Ena Blog](https://blog.enafood.gr/wp-content/uploads/2019/06/June_Syntages_Rodakino-sormpe-696x487.jpg)
![Ροδάκινο Σορμπέ | Ena Blog Ροδάκινο Σορμπέ | Ena Blog](https://blog.enafood.gr/wp-content/uploads/2019/06/June_Syntages_Rodakino-sormpe-600x420.jpg)
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 100 μέτρια ροδάκινα
- 1.5 kgr ζάχαρη
- 125 ml φυσικό χυμό από λεμόνι
- 1 lt νερό
- Φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Συστατικά
|
![]() |
Οδηγίες
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες.
- Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 - 4 ώρες.
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα κατεψυγμένα ροδάκινα και χτυπάμε καλά, μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
- Ανά διαστήματα ρίχνουμε σταδιακά νερό και πιέζουμε το μίγμα με μια σπάτουλα για να βοηθήσουμε τη διαδικασία.
- Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη ή σερβίρουμε αμέσως.
- Προεραιτικά σερβίρουμε με μερικές φέτες από ροδάκινα και φύλλα δυόσμου.
Συνταγή σημειώσεις