Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με σάλτσα κόκκινου κρασιού για την επέτειο της 28ης!

Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με σάλτσα κόκκινου κρασιού για την επέτειο της 28ης! | ENA Blog
Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με σάλτσα κόκκινου κρασιού για την επέτειο της 28ης! | ENA Blog

Η 28η Οκτωβρίου κοντοζυγώνει και καθώς η σημαντική αυτή επέτειος πέφτει Σάββατο, μόνο το λαχταριστό, σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι ταιριάζει για να απογειώσει το μενού σας! Αυτή η συνταγή εκτός από πεντανόστιμη είναι και εύκολη, καθώς απαιτούνται μόνο 15 λεπτά προετοιμασίας, πριν το κρέας είναι έτοιμο να σιγοβράσει στη γάστρα για αρκετές ώρες. Παρόλο που ο κατάλογος των συστατικών είναι επίσης απλός, αποτελούμενος από ένα αρνίσιο κότσι με κόκκαλο, κρεμμύδι, καρότα, σέλινο, κόκκινο κρασί, ζωμό, πελτέ ντομάτας και φρέσκα βότανα, το αποτέλεσμα, θα κάνει αυτό το πιάτο αξέχαστο στους πελάτες σας.

Εκτύπωση Συνταγής
Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με σάλτσα κόκκινου κρασιού για την επέτειο της 28ης!
Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με σάλτσα κόκκινου κρασιού για την επέτειο της 28ης! | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με σάλτσα κόκκινου κρασιού για την επέτειο της 28ης! | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Αλατοπιπερώνετε το αρνί.
  2. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνετε το αρνί από όλες τις πλευρές, για περίπου 10 λεπτά. Τοποθετείτε τα κομμάτια κρέατος σε μια ηλεκτρική γάστρα (slow cooker) ή μια παραδοσιακή μεγάλη γάστρα για 4 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 149°C.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο, το θυμάρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια για περίπου 8-10 λεπτά.
  4. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά.
  5. Περιχύνετε το κρέας που βρίσκεται στη γάστρα με το μίγμα. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 9-10 ώρες ή σε υψηλή για 5-6 ώρες.
  6. Στη συνέχεια, αφαιρείτε προσεκτικά το κρέας από τη γάστρα και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ώστε να διατηρηθεί ζεστό.
  7. Αφαιρείτε το λίπος από την επιφάνεια της σάλτσας με ένα κουτάλι και μεταφέρετε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα. Την αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  8. Σερβίρετε το κάθε αρνίσιο κότσι με πουρέ πατάτας και μπόλικη σάλτσα.