Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες

Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες | ENA Blog
Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες | ENA Blog

Για τους επαγγελματίες της εστίασης η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί έναυσμα για περισσότερη δημιουργικότητα, καθώς στο μενού προστίθενται υλικά και γεύσεις που απαιτεί αυτό το σαρανταήμερο της νηστείας. Η κρεμώδης σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες είναι ένα  πολύ ενδιαφέρον και νόστιμο γεύμα, ιδανικό για όσους νηστεύουν ή είναι ακόλουθοι της χορτοφαγικής διατροφής καθώς δεν περιέχει τίποτα ζωικό.  Οι γαρίδες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε πρωτεΐνη στο χορτοφαγικό αυτό πιάτο ενώ η γλυκοπατάτα αποτελεί μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α. Παράλληλα, η  γεύση από τις πατάτες εξισορροπεί την αλμυρή γεύση της γαρίδας, δημιουργώντας μια μοναδική, γευστική εμπειρία. 

Εκτύπωση Συνταγής
Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες
Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Για τη σούπα:
Μερίδες
Συστατικά
Για τη σούπα:
Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Πλένετε και στεγνώνετε τις γλυκοπατάτες, τις τυλίγετε μία μία με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα και 20’ ή μέχρι να μαλακώσουν, ελέγχοντας τρυπώντας τες με ένα μαχαιράκι.
  3. Βγάζετε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο και τις ξεφλουδίζετε.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζετε 1 κ.σ από το λάδι και σοτάρετε τις γαρίδες για 2-3’ από κάθε πλευρά. Αφαιρείτε τις γαρίδες από το τηγάνι.
  5. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5’. Αφαιρείτε το κρεμμύδι από το τηγάνι.
  6. Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι, τον ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
  7. Τοποθετείτε το μίγμα - σούπα σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί και το σερβίρετε σε μπολάκια, γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
  8. Περνάτε 5 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και τοποθετείτε ένα επάνω σε κάθε μπολάκι.