Η πέστο μπρόκολου είναι μια θρεπτική, εναλλακτική λύση στην κλασική πέστο και μια πρωτότυπη γευστική πρόταση για να αξιοποιήσετε τα φρέσκα μπρόκολα που θα βρείτε στους πάγκους της μαναβικής τον Οκτώβριο! Ανανεώστε το μενού σας και εντυπωσιάστε τους πελάτες σας, ετοιμάζοντας αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή, που συνδυάζει τα χορταστικά ζυμαρικά με το φρέσκο μπρόκολο!
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 3 πακέτα σπαγγέτι των 500 gr
- 3 μπρόκολα μέτρια
- 25 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 600 gr παρμεζάνα τριμμένη
- 75 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Φρέσκο βασιλικό και κουκουνάρι για το σερβίρισμα
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Kόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε για περίπου 2-3΄.
- Στη συνέχεια, με ένα μούλτι χτυπάμε το μπρόκολο με τον βασιλικό.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Προσθέτουμε την πέστο στα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα, κουκουνάρι και φρέσκο βασιλικό.
Συνταγή σημειώσεις
Καλή Όρεξη!