Μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι, αυτό που περιμένουμε από ένα μενού, είναι να συμπεριλαμβάνει οπωσδήποτε πιο δροσερές επιλογές, και βέβαια χορταστικές. Ιδίως όταν οι επιλογές αυτές είναι ταυτόχρονα και υγιεινές, τότε σίγουρα το μενού σας θα αποκτήσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Τα τάκος με κοτόπουλο, κρέμα αβοκάντο και λάιμ που σας προτείνουμε, εκτός από μια πολύ θρεπτική και γευστική επιλογή, είναι και ένα πιάτο που απαιτεί ελάχιστο χρόνο ετοιμασίας. Μια επιλογή, για κάθε στιγμή της ημέρας που θα αγαπηθεί σίγουρα από τους θαμώνες σας!
Μερίδες |
|
Συστατικά
Υλικά για την κρέμα αβοκάντο
- 2 αβοκάντο μεγάλα
- 230 gr γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 3 κ.σ. χυμό λάιμ
Υλικά για τα τάκος
- 12 Τορτίγιες μίνι
- 800 gr. μπούτι κοτόπουλο φιλέτο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- Tσίλι σκόνη (προαιρετικά
- Αλάτι & πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Συστατικά
Υλικά για την κρέμα αβοκάντο
Υλικά για τα τάκος
|
|
Οδηγίες
Οδηγίες για την κρέμα
- Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αλατοπιπερώνετε.
Οδηγίες για τα τάκος
- Αναμιγνύετε σε ένα μπολ την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το τσίλι.
- Κόβετε τα φιλέτα σε λωρίδες και τα πανάρετε με το μίγμα των μπαχαρικών.
- Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε το λάδι.
- Αφού έρθει σε θερμοκρασία το λάδι, προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Τηγανίζετε κάθε πλευρά για 3’-4’.
- Βγάζετε από το τηγάνι τα φιλέτα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Ζεσταίνετε τις τορτίγιες, αλείφετε με κρέμα αβοκάντο και ύστερα τοποθετείτε το κοτόπουλο.
- Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής σας σε κάθε τορτίγια.
- Στολίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.