Τagine Λαχανικών: Μια vegetarian επιλογή για το μενού σας, εμπνευσμένη από την μαροκινή κουζίνα

Τagine Λαχανικών: Μια vegetarian επιλογή για το μενού σας, εμπνευσμένη από την μαροκινή κουζίνα | Ena Blog
Τagine Λαχανικών: Μια vegetarian επιλογή για το μενού σας, εμπνευσμένη από την μαροκινή κουζίνα | Ena Blog

Mία από τις κύριες επιδιώξεις ενός εστιατορίου που επιδιώκει να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των πελατών του, είναι οι συχνές ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις. Δημιουργίες, δηλαδή, που αιφνιδιάζουν θετικά τους επισκέπτες, μιλούν στο γαστρονομικό τους προσανατολισμό και προσθέτουν νέα στοιχεία στο διαιτολόγιό τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η πρότασή μας, που έχει καταγωγή από την εξωτική μαροκινή κουζίνα και τις μαγειρικές συνήθειες της Βόρειας Αφρικής. Tagine Λαχανικών, μια μυρωδάτη δημιουργία που έχει αυθεντικό vegetarian χαρακτήρα, αλλά και τη δυναμική να συγκινήσει, είτε σαν κυρίως είτε σαν συνοδευτικό πιάτο, τόσο τις παραδοσιακές διαιτητικές κοινότητες όσο και αυτές που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Εκτύπωση Συνταγής
Τagine Λαχανικών: Μια vegetarian επιλογή για το μενού σας, εμπνευσμένη από την μαροκινή κουζίνα
Τagine Λαχανικών: Μια vegetarian επιλογή για το μενού σας, εμπνευσμένη από την μαροκινή κουζίνα | Ena Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Τagine Λαχανικών: Μια vegetarian επιλογή για το μενού σας, εμπνευσμένη από την μαροκινή κουζίνα | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3’.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα λαχανικά, πασπαλίζετε με το τζίντζερ και το κύμινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3', ώστε να ενοποιηθούν τα αρώματα των υλικών.
  3. Προσθέτετε τον ζωμό, το σαφράν, το ξύλο κανέλας και βράζετε για 20’.
  4. 2’-3’ πριν τα αφαιρέσετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα και τις ελιές.
  5. Σε αυτό το σημείο αν θέλετε προσθέτετε την καυτερή πιπεριά.
  6. Σε ξεχωριστό σκεύος, βράζετε το κους κους ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του.
  7. Για το σερβίρισμα, τοποθετείτε στα πιάτα το κους κους, τα λαχανικά tagine, με γαρνίρισμα την μέντα.
Συνταγή σημειώσεις

Tip: Αν και το tagine είναι στη Βόρεια Αφρική ο χαρακτηρισμός των γευμάτων που ψήνονται στο χαρακτηριστικό πήλινο σκεύος με το κωνικό καπάκι - τύπου γάστρα - φυσικά εσείς μπορείτε να ετοιμάσετε τη συνταγή αυτή στα δικά σας σκεύη. Αν, όμως διαθέτετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να σερβίρετε το συγκεκριμένο έδεσμα σε βαθιά πήλινα πιάτα, δίνοντας έναν ethnic αέρα σε μια γεμάτη άρωμα και γεύση δημιουργία σας.