Μερίδες |
|
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 1 kgr βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 12,5 kgr κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
- 1,25 kgr ζάχαρη
Συστατικά
Για τη γέμιση
|
|
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα 2,25 kgr βούτυρο και τα αβγά και τα χτυπάμε χρησιμοποιώντας τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη που να μην κολλάει στα τοιχώματα.
- Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σε ένα ταψί με ειδικά διαμορφωμένα φορμάκια για τάρτες, τα οποία έχουμε βουτυρώσει με τα υπόλοιπα 750gr βούτυρο, μοιράζουμε τα 3/4 της ζύμης μας.
- Το υπόλοιπο 1/4 της ζύμης το ανοίγουμε με έναν πλάστη και το κόβουμε σε λωρίδες.
Για τη γέμιση
- Πλένουμε τα κεράσια μας και τα στεγνώνουμε καλά.
- Τοποθετούμε μερικά κεράσια σε κάθε φορμάκι, προσθέτοντας επιπλέον 1 κυβάκι βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Στην επιφάνεια κάθε τάρτας δημιουργούμε μία πλέξη με τις λωρίδες.
- Ψήνουμε τις τάρτες μας στους 170 ºC για περίπου 30΄.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε!