Τραγανή σαλάτα κοτόπουλου με αβοκάντο και κουσκούς

Τραγανή σαλάτα κοτόπουλου με αβοκάντο και κουσκούς | ENA Blog
Τραγανή σαλάτα κοτόπουλου με αβοκάντο και κουσκούς | ENA Blog

Κάθε καλοκαιρινό μενού, σε μια επιχείρηση εστίασης, «επιστέφεται» πάντα με μια κατάλληλη για την εποχή δροσιστική σαλάτα. Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε, χάρη στο πλήθος καλοκαιρινών προϊόντων προς επιλογή, είναι ατελείωτοι και πάντα εντυπωσιακοί σε γεύση και θρεπτικότητα. Εμείς, θέλοντας να σας βοηθήσουμε να πρωτοτυπήσετε και να προσφέρετε μια ελκυστική εναλλακτική στους πελάτες σας, σας προτείνουμε μια φρέσκια σαλάτα με βάση το ψητό φιλέτο κοτόπουλου, τις δροσιστικές πινελιές του αβοκάντο, της ντομάτας, του αγγουριού και την επίγευση απο το φρέσκο σπανάκι, τις χορταστικές και με χαμηλά λιπαρά γλυκοπατάτες και την ευεργετική υπερτροφή του κουσκούς. Μια πρόταση ταιριαστή για κάθε τραπέζι καθώς συνοδεύει άψογα πιάτα με κρέας ή ακόμα και θαλασσινά, αλλά σερβίρεται και ως ατομικό salad bowl γεμάτο ενέργεια, κατάλληλο για τον θερινό κατάλογό σας αλλά και για να παραμείνει για τις εποχές που ακολουθούν με τις κατάλληλες αλλαγές.

Εκτύπωση Συνταγής
Τραγανή σαλάτα κοτόπουλου με αβοκάντο και κουσκούς
Τραγανή σαλάτα κοτόπουλου με αβοκάντο και κουσκούς | ENA Blog
Μερίδες
salad bowl
Συστατικά
Μερίδες
salad bowl
Συστατικά
Τραγανή σαλάτα κοτόπουλου με αβοκάντο και κουσκούς | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Κόβετε τις γλυκοπατάτες σε sticks και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, 30 ml ελαιόλαδο, και τις αφήνετε να ψηθούν για 20-25΄.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 50 ml ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και τηγανίζετε για 4-5΄ την κάθε πλευρά του.
  4. Στη συνέχεια, βάζετε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και το αλατίζετε καλά. Προσθέτετε το κουσκούς και το αφήνετε να μαγειρευτεί ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του.
  5. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και το αγγούρι και το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
  6. Στη βάση ενός μεγάλου μπολ, βάζετε το κουσκούς και από πάνω τις λωρίδες κοτόπουλου.
  7. Προσθέτετε τα ντοματίνια, το αβοκάντο, τη γλυκοπατάτα, το αγγούρι, το σπανάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό.
  8. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με μαύρο σουσάμι και σερβίρετε την παραγγελία σας.