7 Υγιεινά τρόφιμα που θα κερδίσουν έδαφος αυτή τη χρονιά

7 Υγιεινά τρόφιμα που θα κερδίσουν έδαφος αυτή τη χρονιά | EnaBlog
7 Υγιεινά τρόφιμα που θα κερδίσουν έδαφος αυτή τη χρονιά | EnaBlog

Με τον ερχομό της νέας χρονιάς, τα υγιεινά τρόφιμα έρχονται πιο δυναμικά στο προσκήνιο, αφού ολοένα και περισσότερος κόσμος στρέφει το ενδιαφέρον του στη σωστή διατροφή και τη γενική ευεξία.
Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε 7 υγιεινά τρόφιμα που θα δουν τη δημοτικότητά τους να αυξάνεται το 2019.

#1: Γάλα Βρώμης

Το γάλα βρώμης, πέρα από τη διατροφική του αξία, κέρδισε έδαφος λόγω του ότι μπορεί να μετατραπεί σε αφρό (όπως και το συμβατικό γάλα) και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή καφέ λάτε. Το 2019, αναμένεται να γίνει ευρύτερα γνωστό και να μπορεί κανείς να το βρει σε όλα τα super market.

#2: Λάδι Κάνναβης (CBD)

Οι επιχειρήσεις τροφίμων έχουν ήδη αρχίσει να πειραματίζονται με το λάδι CBD, που είναι εκχύλισμα από το φυτό της ινδικής κάνναβης, χωρίς όμως τις ψυχοδραστικές ουσίες του. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι, το λάδι κάνναβης βοηθά στον περιορισμό των εξαρτήσεων, ενώ μειώνει το άγχος και το στρες. Με την νέα χρονιά θα ξεκινήσει η πώληση προϊόντων με λάδι και σπόρους κάνναβης.

#3: “Κρέας” χωρίς κρέας

Ήδη βλέπουμε να κυκλοφορούν χορτοφαγικά burger ή χορτοφαγικό “κοτόπουλο” στα καθημερινά σνακ. Το 2019, όμως, θα δούμε να κυκλοφορούν επίσης “χοιρινό ρολό” φτιαγμένο από μανιτάρια και αλλαντικά από πρωτεΐνες σόγιας.

#4: Θαλασσινές λιχουδιές

Αν σας αρέσουν τα τσιπς από φύκια, αυτά τα νέα σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν, αφού το 2019 τα σνακ που αγοράζετε από τα καταστήματα θα μυρίσουν ακόμα περισσότερο ωκεανό. Τρόφιμα που παρασκευάζονται από σπόρους νυχτολούλουδου, εναλλακτικές λύσεις αντί του ψαριού με βάση τα φύκια, τραγανά δέρματα σολομού και πολλά άλλα. Τα προϊόντα αυτά, βέβαια, δεν περιορίζονται μόνο σε σνακ: Θα δείτε επίσης τρόφιμα όπως ζυμαρικά και βούτυρο από φύκια.

#5: Ταχίνι

Το ταχίνι παρασκευάζεται από σπόρους σουσαμιού και είναι γνωστό για τα διατροφικά οφέλη του, εδώ και χιλιάδες χρόνια στη Μέση Ανατολή και σε άλλα μέρη της Μεσογείου. Το ταχίνι μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Έχει μια ελαφρώς πιο πικάντικη γεύση που το καθιστά εξαιρετικό για ορεκτικά όπως το χούμους, ενώ προσδίδει μία ιδιαίτερη γεύση σε διάφορες παρασκευές, όπως smoothies έως φουρνιστά τρόφιμα. Το 2019, λοιπόν, αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη χρήση του στη μαγειρική.

#6: Κατεψυγμένες απολαύσεις

Εάν νομίζετε ότι οι κατεψυγμένες απολαύσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο απολαυστικές τότε κάνετε λάθος. Το 2019 αναμένεται να είναι η χρονιά των γρανιτών αβοκάντο και των παγωτών hummus. Αναμείνατε, επίσης, για μηχανές παγωτών σε όλα τα καταστήματα τροφίμων, οι οποίες εκτός από τα παραδοσιακά παγωτά θα προσφέρουν τούρκικο παγωτό που μοιάζει με τσίχλα και Ταϊλάνδέζικο παγωτό σε ρολά.
.
#7: Πορτοκαλί Κρασί

Το πορτοκαλί κρασί παράγεται από τα ίδια σταφύλια με τα οποία παράγεται το λευκό κρασί. Η διαφορά είναι ότι, το πορτοκαλί κρασί αποκτά την ξεχωριστή του απόχρωση από τη ζύμωση των χυμών των σταφυλιών με τους σπόρους τους. Εδώ και καιρό, το πορτοκαλί κρασί είναι αγαπητό στους κύκλους των ειδικών, αλλά πιθανότατα η δημοτικότητά του θα απογειωθεί καθώς θα γίνει περισσότερο διαθέσιμο το 2019. Οι γευσιγνώστες του κρασιού πάντως περιγράφουν τη γεύση του ως πλούσια, με νότες από μέλι, μήλο, πορτοκάλι, κέδρο και ξύλου.