Mini Market και Τουρισμός: 3 οικογένειες προϊόντων που δεν πρέπει να λείπουν από τα ράφια σας

Mini Market και Τουρισμός: 3 οικογένειες προϊόντων που δεν πρέπει να λείπουν από τα ράφια σας | Ena Blog
Mini Market και Τουρισμός: 3 οικογένειες προϊόντων που δεν πρέπει να λείπουν από τα ράφια σας | Ena Blog

Καθώς η καλοκαιρινή αύρα αλλάζει τη διάθεση και τις συνήθειες των καταναλωτών, μια νέα εποχή ευκαιριών ανατέλλει για όλους τους επαγγελματίες της μικρής λιανικής. Έχουμε ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας για το ευρύτερο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός mini market για να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου. Τι γίνεται όμως για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου που έχουν έδρα σε τουριστικές περιοχές και θα  βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών από κάθε γωνιά του κόσμου; Για εσάς που ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, έχουμε προχωρήσει σε μια συνοπτική καταγραφή 3 οικογενειών προϊόντων που οφείλουν να υπάρχουν σε άμεση διαθεσιμότητα και σε ικανοποιητική ποσότητα στο κατάστημά σας, καθώς διαθέτουν το χάρισμα να κερδίζουν με την πρώτη ματιά την προτίμηση κάθε ταξιδιώτη.

1. Ο θησαυρός της Μεσογείου: 

Ελλάδα δεν σημαίνει μόνο ανέμελες διακοπές σε ηλιόλουστες παραλίες αλλά και τον πιο χαρακτηριστικό πρεσβευτή της, διάσημης για τα οφέλη της, μεσογειακής διατροφής. Άλλωστε η γαστρονομία και η εμπειρία νέων γεύσεων, πολύ πιο ευεργετικών για την υγεία και τον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί πια ένα πανίσχυρο κίνητρο για την επιλογή του τελικού τουριστικού προορισμού για μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων. Αυτό, αναφορικά με τις προμήθειές σας και τα προϊόντα που θα διαθέτετε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σημαίνει όσο το δυνατό μεγαλύτερο πλουραλισμό στην ενότητα των φρούτων και των λαχανικών σας, που, λόγω προέλευσης, αποτελούν ένα από τα βασικά επίκεντρα ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών. Τα κλασικά εσπεριδοειδή και μήλα στις διάφορες ποικιλίες τους,  τα αχλάδια, οι φράουλες, τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το αβοκάντο, το γκρέιπφρουτ, τα νεκταρίνια, «τα παιδιά του καλοκαιριού», καρπούζι, πεπόνι, σύκα, σταφύλια, συνθέτουν μια φρουτένια πανδαισία που ξετρελαίνει τους τουρίστες κάθε ηλικίας, και ταυτόχρονα αναδεικνύονται σε μια ομάδα πειρασμών – προσιτής γι’ αυτούς πολυτέλειας – που δύσκολα θα απαρνηθούν. Λαχανικά του καλοκαιριού, μελιτζάνες, κολοκύθια, ντομάτες, λάχανο και μαρούλι, αγγούρια, πιπεριές, κρεμμύδια, σκόρδα, παντζάρια, αλλά και τα χορταρικά και ζαρζαβατικά, όπως βλήτα, σέσκουλα, μπάμιες, σπανάκι, ρόκα, ραδίκια, φασολάκια κ.ά., συγκαταλέγονται στην πρώτη γραμμή προτίμησης και όσων τουριστών έχουν την άνεση να μαγειρέψουν κατ’ ιδίαν, λόγω διαμονής σε αυτόνομα καταλύματα. Δίπλα σε αυτά, μην ξεχνάτε και το πιο σημαντικό, μοναδικό και ανεκτίμητο για όλο τον κόσμο, «χρυσάφι» της ελληνικής γης, το ελαιόλαδο, με τις εναλλακτικές σειρές Π.Ο.Π. της χώρας μας, αλλά και σε διαφορετικά μεγέθη, καθώς το εν λόγω προϊόν επιλέγεται από αρκετούς είτε σαν το κύριο σουβενίρ από τις διακοπές τους είτε για δώρο σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. 

2. Όλα τα υλικά για πρωινό και μικρά γευστικά διαλείμματα στην παραλία:

Μεταξύ του τουριστικού κοινού υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν κλείσει δωμάτια με πρωινό κι αυτοί που δεν έχουν επιλέξει την εν λόγω υπηρεσία. Και οι δυο αυτές κατηγορίες αποτελούν δυνητικούς σας πελάτες στον τομέα των τροφίμων, των αλλαντικών, των τυροκομικών και φυσικά των τυποποιημένων προϊόντων. Άλλωστε, για πολλούς είναι προτιμότερο το πρωινό στο δωμάτιο σε ελεύθερη ώρα, φτιαγμένο με τα δικά τους υλικά, αντί της υπηρεσίας στο δεδομένο, και σε κάποιες περιπτώσεις δεσμευτικό, ωράριο που διατίθεται. Φυσικά, για όλη την υπόλοιπη ταξιδιωτική κοινότητα, ψηλά στη λίστα των αγορών τους, με το που φτάσουν στη χώρα μας, είναι τα προϊόντα για ένα χορταστικό σνακ ή μικρό γεύμα, κατά τις εξορμήσεις τους στην παραλία, τις δραστηριότητές τους, τις εκδρομές τους και τις πολυποίκιλες κοντινές ή πιο μακρινές αποδράσεις τους. Οπότε, τα σχετικά σας ράφια θα πρέπει να τους παρέχουν αυτά τα προϊόντα όπως αραβικές πίτες, ψωμί του τοστ, έτοιμα σάντουιτς και άλλα αρτοσκευάσματα, ροφήματα και φυσικούς  χυμούς, αλλαντικά και είδη τυριών, νιφάδες βρώμης, corn flakes, μπισκότα και ενεργειακές μπάρες, μέλι σε βαζάκια ή και σε μερίδες, μαρμελάδες, βούτυρα, μαγιονέζες κ.ά. Αυτή είναι και μια οικογένεια προϊόντων με  μεγάλη ζήτηση σε όλη τη διάρκεια της κύριας τουριστικής σεζόν, καθώς αποτελεί μια ευέλικτη πρόταση που λύνει τα χέρια σε αρκετά ζευγάρια, οικογένειες αλλά και παρέες ταξιδιωτών. Μια καλή ιδέα είναι να σηματοδοτήσετε την παρουσία της με μηνύματα όπως «Για το πρωϊνό που θέλετε» ή «Καλοκαίρι με γευστικά διαλείμματα» στην γλώσσα που μιλά η πλειοψηφία των τουριστών της περιοχής σας, εμπνέοντάς τους για την τελική επιλογή τους. 

3. Η νυχτερινή διασκέδαση συνεχίζεται και μετά την επιστροφή στο δωμάτιο: 

Στον απόηχο της πανδημίας του Covid-19, μια μερίδα ταξιδιωτών θα επιλέξει τον δρόμο της αποφυγής του συνωστισμού και της εξόδου σε ανοιχτά και υπαίθρια bar, ή της παραμονής για τη νυχτερινή διασκέδαση στο ενοικιαζόμενο σπίτι, το κατάλυμα ή το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Ζευγάρια, παρέες και οικογένειες από διάφορες χώρες, είναι λογικό να επιλέξουν την ελληνική καλοκαιρινή νύχτα, με τον έναστρο ουρανό, την ατελείωτη θέα στη θάλασσα και τον ακατάπαυστο ήχο των κυμάτων, για την χαλάρωση και τις στιγμές αναζωογόνησης τους. Τι θα μπορούσε να προσθέσει η δική σας επιχείρηση σε αυτές τις στιγμές; Φυσικά το σχετικό απεριτίφ, το ποτό δηλαδή που θα συνοδεύσει με άψογο τρόπο αυτές τις μοναδικές στιγμές τους. Σε πρώτη θέση προτίμησης, είναι το αυθεντικά καλοκαιρινό και ελαφρύ αλκοολούχο, η μπίρα, σε όλες τις εναλλακτικές της, όπως Pils, Lager, Weiss, Fruit. Χρήσιμο είναι να ανανεώνετε τακτικά τις  προσφορές και να διαθέτετε οικονομικές συσκευασίες, καθώς όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος ανεβαίνει κατακόρυφα η επιθυμία κατανάλωσης άρα και η ζήτηση της μπίρας. Εσείς, απλά, φροντίστε, να έχετε διαρκώς γεμάτα τα ψυγεία σας, καθώς για τους περισσότερους λάτρεις της χώρας μας δίπλα στην έννοια «διακοπές στο νησί» υπάρχει πάντα η σκέψη του συνδυασμού της με «μια παγωμένη μπίρα». Μια εναλλακτική οικογένεια προϊόντων που απαντούν στη συγκεκριμένη ανάγκη της διασκέδασης στο δωμάτιο ή τη βεράντα, είναι αυτή των ελληνικών αποσταγμάτων. Τσίπουρο, μαστίχα, ούζο και οι εναλλακτικές παραλλαγές τους από τόπο σε τόπο, καθώς και οι ελληνικές ποικιλίες κρασιών είναι ποτά που συστήνουν την παράδοση και την αγορά της χώρας στους επισκέπτες από όλο τον πλανήτη και συνθέτουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τα δοκιμάσουν «στην υγειά σας», απολαμβάνοντας τη νυχτερινή διάσταση των διακοπών τους. 

Για τη χονδρική προμήθεια όλων αυτών των οικογενειών προϊόντων που είναι απαραίτητες για ένα mini market που έχει έδρα σε τουριστική περιοχή, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Εμείς, στα καταστήματα ENA Food C&C, φροντίζουμε πάντα να σας παρέχουμε μια μεγάλη ποικιλία από αγαπημένα προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές, αποκλειστικά για επαγγελματίες της μικρής λιανικής. Ανακαλύψτε όλες τις τρέχουσες προσφορές στο 15ήμερο φυλλάδιό μας καθώς και στην ενότητα προσφορών του site μας.