Αναβαθμίστε το πρωινό της επιχείρησής σας με δημοφιλείς επιλογές

Αναβαθμίστε το πρωινό της επιχείρησής σας με δημοφιλείς επιλογές | Ena Blog
Αναβαθμίστε το πρωινό της επιχείρησής σας με δημοφιλείς επιλογές | Ena Blog

Αναμφίβολα μια από τις κινητήριες δυνάμεις του τουρισμού είναι η αναζήτηση διατροφικών εμπειριών από τους ταξιδιώτες. Η εμπειρία της γεύσης αποτελεί μια από τις αισθήσεις που σηματοδοτούν τη γνωριμία με ένα νέο τόπο, την ανακάλυψη της τοπικής κουλτούρας αλλά και τεκμήριο της ποιοτικής διαμονής του εκεί. Σημαντικό κομμάτι αυτού του γαστρονομικού βιώματος, πέρα από τα κυρίως γεύματα, είναι το πρωινό, ο πρώτος διατροφικός σταθμός της ημέρας που για την πλειοψηφία των τουριστών αποτελεί και κριτήριο επιλογής μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε προχωρήσει σε μια συνοπτική καταγραφή των βασικών τύπων πρωινού που μπορείτε να προσφέρετε και στο δικό σας ξενοδοχείο ή επιχείρηση εστίασης, καθώς και των χαρακτηριστικών που θα το κάνουν να ξεχωρίσει και να προσκαλέσει τους πελάτες σας να το απολαύσουν.

Ο αψεγάδιαστος πρεσβευτής της μεσογειακής διατροφής, το ελληνικό πρωινό

Η επιστημονική ομοφωνία για τα πλεονεκτήματα της μεσογειακής κουζίνας, οι ευεργετικές επιπτώσεις τόσο των πρώτων υλών όσο και του τρόπου ετοιμασίας των εδεσμάτων στην υγεία, αλλά και η πανδαισία επιλογών και γεύσεων, ενισχύουν σε σχέση με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, το ελληνικό αυτό τουριστικό προϊόν. Κάτι φυσικά που ισχύει και για το γεύμα του πρωινού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον εθνικό προσδιορισμό αυτής της υπηρεσίας, καθώς συμπυκνώνει με τον καλύτερο τρόπο τα αγαθά της μεσογειακής διατροφής, ενώ αποτελεί το καλύτερο έναυσμα για μια αξέχαστη ταξιδιωτική περιπλάνηση. Οι επιλογές σας, για να καλύψετε αυτήν την ανάγκη τους, είναι απεριόριστες, ενώ όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας υπάρχουν και μικρά μυστικά για να κάνετε ακόμα πιο δυνατή και ξεχωριστή αυτήν την εμπειρία. Καλό είναι να θυμάστε ότι πέρα από τα βασικά πιάτα που ορίζουν αυτήν την συγκεκριμένη ταυτότητα του πρώτου γεύματος της ημέρας, χρειάζεται να τονίσετε τη σχέση σας με την τοπική κουζίνα. Τέτοιες επιλογές είναι συγκεκριμένες πίτες και ομελέτες, παραδοσιακά γλυκίσματα και άλλες λιχουδιές, που προσφέρει αποκλειστικά η περιοχή στην οποία έχει έδρα το ξενοδοχείο σας, και δύσκολα θα συναντήσουν σε άλλο μέρος της πατρίδας μας οι φιλοξενούμενοί σας. Τέλος, κρίνεται πολύ σημαντικό από την πλειοψηφία των ταξιδιωτών η ύπαρξη φρούτων στο μενού σας, ειδικά των εποχιακών, καθώς ολοκληρώνουν με τον πιο γευστικό τρόπο τη χορταστική εμπειρία που αναζητούν και τις βιταμίνες που χρειάζονται για να διατηρήσουν την ενέργεια και την ευχάριστη διάθεση τους για πολλές ώρες.

Η εναλλακτική που συγκινεί την ανερχόμενη διατροφική κοινότητα: Το vegan πρωινό

Ένας παράγοντας που τροφοδοτεί εξελίξεις και αναθεωρήσεις στο περιεχόμενο των γευμάτων σε εστιατόρια και ξενοδοχεία είναι οι διατροφικές τάσεις που αναδύονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πιο σημαντική από αυτές, με πολυάριθμους και απαιτητικούς οπαδούς ακόμα και στη χώρα μας, είναι η κοινότητα των vegan. Ειδικά όμως στον τομέα του πρωινού, η ίδια η παραγωγή της χώρας μας σας επιτρέπει ευελιξία προγραμματισμού και μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Γιατί τα βασικά υλικά για την ετοιμασία των γευμάτων σας μπορούν με μικρές αναπροσαρμογές και προσθαφαιρέσεις να σας προσφέρουν μοναδικές συνταγές που θα συνθέσουν μια νέα ενότητα πρωινού. Φρουτοσαλάτες, μαρμελάδες, ψωμί, vegan pancakes, φυτικά υποκατάστατα γαλακτοκομικών και βουτύρου, επιλογές χωρίς γλουτένη ή λακτόζη, μπάρες δημητριακών, πόριτζ, ομελέτες από αλεύρι καλαμποκιού ή και ρεβιθιού και δίπλα τους η αφθονία των μεσογειακών φυσικών χυμών και smoothies, είναι απλά κάποιες προτάσεις μεταξύ δεκάδων για να ικανοποιήσετε με συνέπεια και θαυμάσια γεύση τους vegan ταξιδιώτες σας.

Το κοσμοπολίτικο πρωινό, για πολλά αστέρια σε γεύση και αξιολόγηση

Μια περίπτωση κατάλληλη για μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες ή για κυλιόμενα θεματικά μενού που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των ενοίκων μιας τουριστικής επιχείρησης ώστε να συνδυάσουν το πρωινό τους ξύπνημα με διαφορετικές γαστρονομικές εμπειρίες. Σε περίπτωση που σας συγκινεί μια τέτοια πιθανότητα, καλό είναι να γνωρίζετε τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε ξεχωριστής «σημαίας» που θα τοποθετήσετε στον μπουφέ ή στο μενού σας η οποία θα διευκρινίζει και την «καταγωγή» των πρωινών εδεσμάτων που προτείνετε στους πελάτες σας:

  • Αγγλικό πρωινό: Αποτελείται συνήθως από τηγανητά αυγά, φασόλια, μανιτάρια, μικρά λουκάνικα και ψητή ντομάτα. Στα απαραίτητα και το φρυγανισμένο ψωμί, ο καφές ή τσάι και ο χυμός. Αποτελεί την πιο minimal σχετικά εκδοχή του αμερικάνικου, καθώς αυτό θεωρείται η αποικιακή μετεξέλιξή του, αλλά σίγουρα εκτιμάται ιδιαίτερα από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις πρώην και νυν χώρες της Κοινοπολιτείας.
  • Αμερικανικό πρωινό: Η πιο συνηθισμένη μορφή του είναι δύο αυγά ή εναλλακτικές επιλογές χορταστικών ομελετών, οπωσδήποτε μπέικον, μικρά λουκάνικα, τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου, με τη συνοδεία καφέ και φυσικών χυμών, καθώς και δημητριακών με γάλα. Αγαπημένο για τους πολίτες των Η.Π.Α., του Καναδά και της Αυστραλίας, καθώς και για όλους αυτούς που θέλουν με το ξύπνημά τους ποικιλία και χορταστική δόση ενέργειας για να εξερευνήσουν στη συνέχεια την ομορφιά της φύσης και της περιοχής σας.
  • Ευρωπαϊκό πρωινό: Στην πλήρη εκδοχή του, δίπλα στις μαρμελάδες, το ψωμί, τα κρουασάν και τα ροφήματα, προστίθεται μια σειρά από ζεστά πιάτα, όπως οι ομελέτες, τα λουκάνικα, οι κρέπες και τα pancakes. Αποτελεί μια ιδανική επιλογή όταν φιλοξενείτε πολίτες οι οποίοι προέρχονται από χώρες στις οποίες το πρώτο γεύμα της ημέρας δεν θεωρείται και ιδιαίτερα σημαντικό.
  • Βιεννέζικο πρωινό: Διαφοροποιείται ως προς την εμφάνιση ή και το σερβίρισμά του καθώς τα μελάτα αυγά είναι τοποθετημένα σε χαρακτηριστικές αυγοθήκες, τα ρολάκια ψωμιού στα ψάθινα πανεράκια τους, ενώ μαζί με τον φρέσκο χυμό και τη μαρμελάδα, πρέπει να υπάρχει πάντα και ένα πιάτο αλλαντικών ή κρέατος. Κάτοικοι της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και λοιπών χωρών της κεντρικής Ευρώπης θα το χαρούν ιδιαίτερα και θα εκτιμήσουν την πρωτοβουλία σας να τους «μιλήσετε» στη γαστρονομική τους γλώσσα.

Αυτές λοιπόν είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές για τη διαμόρφωση ενός τόσο σημαντικού γεύματος για την ικανοποίηση των ταξιδιωτών σας αλλά και την δημοτικότητα της επωνυμίας σας. Όποια κι αν είναι η απόφασή σας, τα καταστήματα ΕΝΑ Food C&C είναι δίπλα σας με τις πιο ποιοτικές επιλογές σε φρέσκα και κατεψυγμένα προϊόντα, αλλαντικά, γαλακτοκομικά, φρούτα, καφέ και χυμούς. Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση στο τρέχον έντυπο προσφορών μας, με προϊόντα για το πρωινό των επισκεπτών σας σε προνομιακές τιμές.