Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους “τουρίστες του σήμερα”!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους “τουρίστες του σήμερα”! | Ena Blog
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους “τουρίστες του σήμερα”! | Ena Blog

Οι προτεραιότητες και οι προσδοκίες του σημερινού ταξιδιώτη έχουν αλλάξει ριζικά. Γι’ αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι τουριστικές επιχειρήσεις να καταβάλλουν επιπλέον προσπάθεια ώστε να κατανοήσουν τον πελάτη τους.

Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τους σημερινούς τουρίστες.

 

#1: Ξοδεύουν περισσότερα, αν κάτι αξίζει

Να και μια καλή είδηση για την τουριστική βιομηχανία:  1 στους 3 ταξιδιώτες (33%) σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα στις διακοπές του το 2018 συγκριτικά με πέρυσι. Ωστόσο οι τουρίστες θα ξοδέψουν τα χρήματά τους σε πράγματα που να αξίζουν, γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσφέρετε ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα.

 

#2: Θεωρούν ότι τα ταξίδια συμβάλλουν στην ευημερία τους

 

Από εκείνους που σκοπεύουν να αυξήσουν τον ταξιδιωτικό τους προϋπολογισμό, το 49% δήλωσαν ότι, θα το κάνουν επειδή “η οικογένειά τους το αξίζει”, ενώ το 31% δήλωσαν ότι θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα στα ταξίδια τους επειδή “είναι σημαντικό για την υγεία και την ευημερία τους”.

 

Ακόμη και αν η επιχείρησή σας δεν βρίσκεται κοντά σε κάποια παραλία, οι δραστηριότητες που παρέχονται στην περιοχή σας θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ευχάριστη απόδραση από την καθημερινότητα.

 

#3: Συμβουλεύονται το διαδίκτυο, προτού επιλέξουν

 

Είναι γεγονός ότι, 4 στους 5 τουρίστες θα διαβάσουν διαδικτυακές κριτικές προτού επιλέξουν να επισκεφτούν ένα αξιοθέατο, να φάνε σε ένα εστιατόριο ή να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο.

 

Δεδομένου αυτού του υψηλού ποσοστού των ταξιδιωτών που συμβουλεύονται το διαδίκτυο, είναι ώρα να επενδύσετε περισσότερα στην  διαδικτυακή σας παρουσία και να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες σας να μιλήσουν για την εμπειρία τους στην επιχείρησή σας.

 

#4: Αναζητούν νέες εμπειρίες

 

Παγκοσμίως, το 69% των τουριστών όλων των ηλικιακών ομάδων σχεδιάζουν να δοκιμάσουν κάτι νέο κάθε φορά που ταξιδεύουν. Επιπλέον, το 17% των τουριστών θα ταξιδέψουν μόνοι για πρώτη φορά φέτος, ενώ το 15% επιθυμούν οι διακοπές τους το 2018 να είναι περιπετειώδεις.

 

Με βάση αυτά τα στατιστικά στοιχεία, οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι σημαντικό να ανανεώνουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους τακτικά, προσφέροντας κάθε φορά μια νέα εμπειρία στους ταξιδιώτες.

#5: Θέλουν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπου κι αν βρίσκονται

 

Το 46% των σημερινών τουριστών θα επιλέξει ένα κατάλυμα ή ένα εστιατόριο με δωρεάν WiFi. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι πολύ σημαντική για τους σημερινούς ταξιδιώτες, καθώς θέλουν να μοιραστούν την εμπειρία των διακοπών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Επιπλέον, οι “τουρίστες του σήμερα” θα προτιμήσουν μια επιχείρηση που έχει ενεργό και πλούσιο διαδικτυακό προφίλ και μια καλή στρατηγική διαδικτυακού μάρκετινγκ.