Ποιο ελληνικό φαγητό ψηφίστηκε από τους τουρίστες ως το καλύτερο;

Ποιο ελληνικό φαγητό ψηφίστηκε από τους τουρίστες ως το καλύτερο | Ena Blog
Ποιο ελληνικό φαγητό ψηφίστηκε από τους τουρίστες ως το καλύτερο | Ena Blog

Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι οι άνθρωποι που διέδωσαν, σε μεγάλο βαθμό, την ελληνική κουζίνα σε όλον τον πλανήτη. Για το λόγο αυτό, είναι σχεδόν απίθανο να επισκεφθεί κανείς κάποιο κατάστημα τροφίμων του εξωτερικού και να μην ανακαλύψει τουλάχιστον ένα παραδοσιακό ελληνικό τρόφιμο, είτε αυτό είναι γιαούρτι, λάδι ή φέτα.

Πρόσφατα, το περιοδικό Business Insider δημοσίευσε μια λίστα με τα 50 διεθνή φαγητά που οπωσδήποτε πρέπει να αναζητήσουν όσοι ταξιδεύουν, καθώς η γεύση τους αποτελεί εμπειρία ζωής. 

Τα περισσότερα από αυτά είναι τοπικές λιχουδιές όπως τα μεξικάνικα τάκος, τα σάντουιτς με παστράμι από τη Νέα Υόρκη και το πολυτελές χαβιάρι από τη Ρωσία. Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα για να απολαύσουν τα υπέροχα μέρη και τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα ψήφισαν την αγαπημένη τους συνταγή, η οποία φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την λίστα.

Αν χρειαζόταν να μαντέψουμε ποια είναι αυτή η παραδοσιακή ελληνική λιχουδιά, τότε το μυαλό των περισσότερων θα πήγαινε στον δημοφιλή μουσακά, την αγαπημένη χωριάτικη σαλάτα με φέτα ή ακόμα και το σουβλάκι με πίτα, που είναι και το εθνικό μας street food.

Ωστόσο, θα στοιχηματίζαμε λάθος καθώς η ψήφος των τουριστών πήγε στην παραδοσιακή σπανακόπιτα, η οποία και αποτελεί την νέα ανερχόμενη, ελληνική συνταγή στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που, πρόσφατα, η λέξη spanakopita μπήκε στην ανανεωμένη έκδοση του “Αγγλικού Λεξικού της Οξφόρδης” (Oxford English Dictionary).