Πώς γιορτάζεται η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε 12 χώρες του κόσμου;

Πώς γιορτάζεται η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε 12 χώρες του κόσμου | Ena Blog
Πώς γιορτάζεται η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε 12 χώρες του κόσμου | Ena Blog

Έρευνες δείχνουν ότι, παγκοσμίως, οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερα χρήματα κάθε χρόνο σε δώρα για τους αγαπημένους τους την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Για το λόγο αυτό, η γιορτή της αγάπης προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιανικού εμπορίου να δουν τα έσοδα τους να αυξάνονται.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε πώς γιορτάζουν οι ερωτευμένοι σε 12 χώρες του κόσμου και σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε με χαρά τα αποτελέσματα της έρευνάς μας!

#1: Βουλγαρία
Στη Βουλγαρία, η 14η Φεβρουαρίου είναι η «Ημέρα του Αγίου Trifon Zarezan», γνωστή και ως Ημέρα των Οινοποιών!
Έτσι λοιπόν, αυτήν την ημέρα, τα ζευγάρια συνηθίζουν να γιορτάζουν τον έρωτά τους με ένα ή δύο ποτηράκια ντόπιο, γευστικό κρασί!

#2: Ρουμανία
Στη Ρουμανία, η γιορτή Dragobete, γνωστή και ως η «Ημέρα που τα πουλιά αρραβωνιάζονται», γιορτάζεται στις 24 και όχι στις 14 Φεβρουαρίου και είναι ένας συνδυασμός της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και της γιορτής της άνοιξης.
Αγόρια και κορίτσια πηγαίνουν στο δάσος να μαζέψουν λουλούδια, ενώ υπάρχει το έθιμο να τρίβουν το πρόσωπό τους στο χιόνι για να έχουν υγεία και ευτυχία.

#3: Νότια Κορέα
Οι ρομαντικοί Νότιοκορεάτες γιορτάζουν τον έρωτα στις 14 κάθε μήνα και όχι μόνο του Φεβρουαρίου!
Σε αυτούς τους εορτασμούς συμπεριλαμβάνονται η 14η Μαΐου, που είναι η “Ημέρα του Τριαντάφυλλου”, η 14η Ιουνίου που είναι η “Ημέρα του Φιλιού” και η 14η Δεκεμβρίου που είναι η “Ημέρα της Αγκαλιάς”.

#4: Αργεντινή
Οι φλογεροί Αργεντίνοι δεν γιορτάζουν μόνο τον Άγιο Βαλεντίνο στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά έχουν καθιερώσει και μία ολόκληρη εβδομάδα τον Ιούλιο, η οποία είναι αφιερωμένη στην αγάπη!
Η εβδομάδα αυτή ονομάζεται “Γλυκιά Εβδομάδα” και στη διάρκειά της ανταλλάσσουν φιλιά, με γλυκίσματα!

#5: Γαλλία
Μεταξύ 12 και 14 Φεβρουαρίου, η λεγόμενη “Πόλη του Έρωτα” το Παρίσι, μετατρέπεται σε ρομαντικό στέκι.
Εκεί, τα σπίτια στολίζονται με τριαντάφυλλα, τα δέντρα καλύπτονται με σημειώματα αγάπης, οι προτάσεις γάμου πέφτουν βροχή, ενώ το κάθε ζευγάρι έχει την ευκαιρία να φυτέψει το δικό του δέντρο της αγάπης!

#6: Κίνα
Γνωστό ως Qixi, το Κινέζικο Φεστιβάλ της Αγάπης πραγματοποιείται κάθε χρόνο την 7η ημέρα του 7ου μήνα, σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο.
Η γιορτή έχει τις απαρχές της στην τραγική ιστορία δύο ερωτευμένων, οι οποίοι λόγω ταξικών διαφορών, μπορούσαν να συναντιούνται μόνο μία φορά τον χρόνο. Αυτή την ημέρα, οι Κινέζοι φτιάχνουν φαγητά με φρούτα και τα ζευγάρια προσεύχονται για ευημερία.

#7: Τσεχία
Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν την Πρωτομαγιά στην Τσεχία.
Πολλά ζευγάρια επισκέπτονται το άγαλμα του ποιητή Karel Hynek Macha και φιλιούνται κάτω από τις ανθισμένες κερασιές, για να έχουν καλή τύχη την επόμενη χρονιά.

#8: Βραζιλία
Στην Βραζιλία, η Ημέρα των Ερωτευμένων ή αλλιώς Dia dos Namorados, γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της γιορτής του Αγίου Αντωνίου.
Παραδοσιακά αυτήν την ημέρα, οι γυναίκες που δεν έχουν ταίρι πραγματοποιούν τελετουργίες, γνωστές ως simpatias, με την ελπίδα ότι θα είναι οι επόμενες που θα παντρευτούν!

#9: Φιλιππίνες
Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις Φιλιππίνες είναι η πιο δημοφιλής ημέρα για την τέλεση γάμων.
Χιλιάδες άνθρωποι παντρεύονται εκείνη την ημέρα, ενώ χορηγός των μυστηρίων είναι πολλές φορές η κυβέρνηση της χώρας, η οποία προσφέρει την χρηματοδότηση αυτή ως μια μορφή δημόσιας προσφοράς.

#10: Εσθονία
Στις 14 Φεβρουαρίου, οι Εσθονοί γιορτάζουν περισσότερο τη φιλία παρά τον έρωτα, σε μία μέρα που ονομάζουν Sobrapaev και σημαίνει “Ημέρα της Φιλίας”.
Το ίδιο συμβαίνει και στη γειτονική τους χώρα, τη Φινλανδία.

#11: Ιαπωνία
Ενώ στις περισσότερες χώρες, η γιορτή του έρωτα περιστρέφεται γύρω από τις γυναίκες, στην Ιαπωνία είναι οι άνδρες που πρωταγωνιστούν την Ημέρα της Αγάπης!
Η ημέρα αυτή είναι στις 14 Μαρτίου και ονομάζεται “Λευκή Ημέρα”. Στη διάρκειά της, οι άνδρες λαμβάνουν σοκολατένια δώρα από το ταίρι τους!

#12: Ισπανία
Στη Βαλένθια της Ισπανίας, η πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου είναι η 9η Οκτωβρίου και ονομάζεται “Ημέρα του Αγίου Διονυσίου’.
Κατά τον εορτασμό της, διοργανώνονται πολυάριθμα φεστιβάλ και παρελάσεις, ενώ οι άνδρες προσφέρουν στο ταίρι τους αμυγδαλωτά ως δείγμα αγάπης.