Πώς θα προσελκύσετε περισσότερους τουρίστες στο εστιατόριο σας

Πώς θα προσελκύσετε περισσότερους τουρίστες στο εστιατόριο σας | Ena Blog
Πώς θα προσελκύσετε περισσότερους τουρίστες στο εστιατόριο σας | Ena Blog

Η τουριστική βιομηχανία έχει διαφορετικό βαθμό σημασίας για κάθε εστιατόριο. Κάποιες επιχειρήσεις εστίασης εξαρτώνται πλήρως από τις εποχικές μετακινήσεις του μαζικού τουρισμού και άλλες είναι περισσότερο επικεντρωμένες στην τοπική πελατεία.

 

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη θέση σας σε σχέση με τον τουρισμό, η περίοδος του καλοκαιριού φέρνει ανθρώπους από άλλα μέρη του κόσμου στην περιοχή σας, γεγονός που αν αξιοποιήσετε σωστά θα δείτε τα κέρδη σας να αυξάνονται.

 

Εμείς σας προτείνουμε μερικές απλές ενέργειες ώστε να προσελκύσετε περισσότερους τουρίστες στο εστιατόριο σας αυτό το καλοκαίρι!

 

1 – Προσφέρετε δωρεάν WiFi

Το νούμερο ένα πράγμα που έχουν στο μυαλό τους οι τουρίστες όταν πηγαίνουν κάπου για φαγητό είναι η σύνδεση WiFi. Έρευνες δείχνουν ότι, το 64% των τουριστών θα επιλέξουν ένα εστιατόριο που προσφέρει δωρεάν WiFi.

 

2 – Ενισχύστε τη διαδικτυακή σας παρουσία

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, ώστε οι τουρίστες να σας βρίσκουν εύκολα και γρήγορα. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι μία ιστοσελίδα της επιχείρησής σας που θα περιλαμβάνει στοιχεία όπως διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, ωράριο λειτουργίας κ.α, καθώς και η παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram. Διασφαλίστε ότι τα στοιχεία σας είναι σωστά και το περιεχόμενό σας ενημερωμένο.

 

3 – Αξιοποιήστε την επιρροή του TripAdvisor

Το Tripadvisor είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, απ’ όπου οι τουρίστες και οι ταξιδιώτες παίρνουν πληροφορίες σχετικά με τα εστιατόρια μιας περιοχής και κάνουν την επιλογή τους με βάση τις κριτικές που άφησαν οι προηγούμενοι πελάτες.

Παρόλο που τους δίνεται η δυνατότητα να γράψουν ακόμη και αρνητικά σχόλια, η παρουσία σας εξακολουθεί να είναι σημαντική, καθώς η επιρροή αυτού του διαδικτυακού μέσου είναι μεγάλη. Να γνωρίζετε πως, το να απαντάτε εγκαίρως στα σχόλια των πελατών σας, είναι κάτι που αξιολογείται, ιδιαιτέρως, θετικά.

 

4 – Θυμηθείτε τα βασικά

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φροντίσει για τα βασικά που χρειάζονται ώστε να προσελκύσετε περισσότερους τουρίστες και ταξιδιώτες στην επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, τα περιεκτικά μενού που είναι καλά σχεδιασμένα με τις απαραίτητες μεταφράσεις των πιάτων στις δημοφιλείς γλώσσες θα βοηθήσουν στην επικοινωνία σας με τους τουρίστες. Επίσης, οποιαδήποτε άλλη υπαίθρια πινακίδα με ειδικές προσφορές θα τραβήξει την προσοχή των περαστικών στο εστιατόριο σας.