Προσφέρετε στους τουρίστες τα ελληνικά πιάτα που αγαπούν

Προσφέρετε στους τουρίστες τα ελληνικά πιάτα που αγαπούν | Ena Blog
Προσφέρετε στους τουρίστες τα ελληνικά πιάτα που αγαπούν | Ena Blog

Η ελληνική κουζίνα είναι γνωστή ως μία από τις καλύτερες κουζίνες της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου.

Ωστόσο, οι προτιμήσεις αλλάζουν σύμφωνα με την εποχή και το μέρος που θα επισκεφθεί κανείς στην Ελλάδα για τις διακοπές του.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 10 καλοκαιρινά ελληνικά πιάτα που αγαπούν οι τουρίστες!

1: Κολοκυθάκια Τηγανητά

Τα  φρέσκα τηγανητά κολοκυθάκια είναι το ορεκτικό του Καλοκαιριού. Αυτός ο τραγανός μεζές ταιριάζει γάντι με φέτα ή μια δροσερή σως από ελληνικό γιαούρτι.

2: Γεμιστά

Το γεμιστά είναι μια παραδοσιακή συνταγή με ελληνικές ντομάτες, πιπεριές, κολυθάκια και μελιντζάνες σε ζωντανά χρώματα και ζουμερές γεύσεις.Η γέμιση μπορεί να είναι είτε με ρύζι και διάφορα βότανα είτε να περιέχει και κιμά. Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές των γεμιστών και χώρος για να πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη βοτάνων και μπαχαρικών.

3: Ντοματοκεφτέδες

Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Σαντορίνης και της Σύρου με γεύσεις από ντομάτα, κρεμμύδι και φρέσκια μέντα. Σερβίρονται με τυρί φέτα ή σως γιαουρτιού.

4: Ελληνική φάβα

Αυτό το πιάτο με τα κίτρινα, σπαστά μπιζέλια είναι ένα πολύ δημοφιλές ορεκτικό στο νησί της Σαντορίνης αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

5: Γύρος χοιρινός

Ο χοιρινός γύρος είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες γιατί είναι ταυτόχρονα οικονομικός και πεντανόστιμος! Συνδυάζεται με φρέσκιες τηγανητές πατάτες , ντομάτα, μαρούλι, τζατζίκι πάπρικα και φρεσκοψημένες πίτες.

6: Σαγανάκι τυρί

Αυτό το αγαπημένο, παραδοσιακό, ελληνικό φαγητό παρασκευάζεται σε λιγότερο από 10 λεπτά με μόνο δύο συστατικά: αλεύρι και τυρί.  Συνήθως χρησιμοποιείται γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, όμως γίνεται και με φορμαέλα, φέτα και κυπριακό χαλούμι. Το σαγανάκι τυρί πρωταγωνιστεί στο καλοκαιρινό τραπέζι και συνδυάζεται με όλα τα ελληνικά πιάτα .

7: Τζατζίκι

Το τζατζίκι είναι το κλασικό, ελληνικό ορεκτικό με βάση το στραγγιστό γιαούρτι και το σκόρδο. Το τζατζίκι, μαζί με τις πιπεριές τουρσί και τη σκορδαλιά είναι οι λεγόμενοι … μεζέδες της καρδιάς, αφού το σκόρδο που περιέχουν βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

8: Ελληνική, χωριάτικη σαλάτα

Η ελληνική, χωριάτικη σαλάτα δεν λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι το καλοκαίρι! Με γεύσεις από ντομάτα, αγγούρι, ελιά, πιπεριά, κρεμμύδι και φέτα σερβίρεται πασπαλισμένη με ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκο ψωμί. Μην ξεχάσετε την κάπαρη ή το κρίταμο!

9: Φέτα με μέλι

Η φέτα με μέλι σερβίρεται ως ορεκτικό ή και επιδόρπιο. Η αλμυρή φέτα και το γλυκό μέλι δημιουργούν μια ευχάριστη γευστική ισορροπία.

10: Σπανακόπιτα

Η σπανακόπιτα, μια παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή, ταιριάζει σε κάθε ώρα της ημέρας. Εκτός από σπανάκι και φέτα, η σπανακόπιτα περιέχει γεύσεις από διάφορα πράσα και μυρωδικά μέσα σε τραγανό χωριάτικο φύλλο.