Τα 5 must-read βιβλία για επιχειρηματίες

Τα 5 must-read βιβλία για επιχειρηματίες | Ena Blog
Τα 5 must-read βιβλία για επιχειρηματίες | Ena Blog

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που αρκετοί επιχειρηματίες βρίσκουν λίγο παραπάνω χρόνο για να ξεκουραστούν, να διαβάσουν και να σχεδιάσουν το ξεκίνημα της νέας σεζόν στις επιχειρήσεις τους.
Οπότε, εμείς, αναζητήσαμε μερικά από τα πιο δημοφιλή επιχειρηματικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε και που στις σελίδες τους θα ανακαλύψετε νέες ιδέες και λύσεις για να εφαρμόσετε προς όφελος δικό σας και της επιχείρησής σας.

#1: “Η σοφία του ηγέτη”

Μέσα σε 8 πρακτικά μαθήματα, ο γνωστός ομιλητής Robin Sharma συγκεντρώνει ένα διαχρονικό πρόγραμμα, το οποίο ηγέτες, επιχειρηματίες και διευθυντές μπορούν να εφαρμόσουν αμέσως έτσι ώστε να ενισχύσουν το ηθικό και την αφοσίωση των υπαλλήλων τους, να εκτινάξουν την παραγωγικότητα στα ύψη και παράλληλα να δημιουργήσουν ουσιαστικές προσωπικές ζωές.
Γραμμένο σε απλή γλώσσα, το βιβλίο αυτό θα σας εμπνεύσει ώστε να γίνετε το είδος του ηγέτη που αγγίζει ζωές και αφήνει μια κληρονομιά που διαρκεί.

Βιβλίο: Η σοφία του ηγέτη: Οι 8 αρχές του οραματιστή ηγέτη – Robin Sharma / Εκδόσεις: Διόπτρα

#2: “Επανάσταση στο Επιχειρείν: 100 κανόνες που πρέπει να παραβείτε”

Ο Caspian Woods αναρωτιέται: “Η επιτυχία μιας επιχείρησης είναι απλώς η εφαρμογή των “δέκα εντολών” της επιχειρηματικότητας; Γιατί τις τελευταίες εκατονταετίες όλες οι επιχειρήσεις δεν είναι εξίσου επιτυχημένες;” Βασισμένο σε πραγματικά παραδείγματα και καταστάσεις, το βιβλίο αυτό προσφέρει 100 συμβουλές και προκαλεί το συμβατικό επιχειρείν.

Είναι δομημένο στα εξής 7 μέρη:

  • Ηγεσία
  • Στρατηγική
  • Καινοτομία
  • Πωλήσεις και Μάρκετινγκ
  • Προσωπικό
  • Οικονομικά
  • Προσωπικά

Το βιβλίο αυτό είναι ένας πλήρης οδηγός και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να εντοπίσουν ευκαιρίες, να αποφύγουν παγίδες και να χαράξουν τον δικό τους δρόμο για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας.

Βιβλίο: Επανάσταση στο Επιχειρείν: 100 κανόνες που πρέπει να παραβείτε – Caspian Woods / Εκδόσεις: Rosili

#3: “Οι 5 γλώσσες της εκτίμησης στο χώρο εργασίας”

Όταν στο χώρο εργασίας τους οι άνθρωποι νιώθουν ότι τους εκτιμούν τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: η απόδοσή τους βελτιώνεται, η αφοσίωσή τους στην επιχείρηση αυξάνεται, οι αποχωρήσεις υπαλλήλων και οι προσλήψεις νέου προσωπικού μειώνονται.
Σε αυτό το εμπνευσμένο βιβλίο, ο Δρ Gary Chapman και ο Δρ Paul White:

  • Εξηγούν γιατί είναι τόσο αναγκαία η εκτίμηση στο χώρο εργασίας.
  • Αποκαλύπτουν τις 5 γλώσσες για να μπορείτε να δείχνετε εκτίμηση στους ανθρώπους της επιχείρησής σας.
  • Προσφέρουν ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη δική σας γλώσσα της εκτίμησης αλλά και εκείνες των συναδέλφων και των υπαλλήλων σας.

Βιβλίο: Οι 5 γλώσσες της εκτίμησης στο χώρο εργασίας: Ενδυναμώστε τους οργανισμούς ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους τους – Gary Chapman & Paul E. White / Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

#4: “Η επιχειρησιακή στρατηγική σε μία μόνο σελίδα”

Το βιβλίο στηρίζεται σε μια μεθοδολογία που είναι γνωστή ως OGSM από τα αρχικά γράμματα των λέξεων Objective (=αντικειμενικός σκοπός), Goals (=στόχοι), Strategies (=στρατηγικές), Measures (=δείκτες μέτρησης). Η μέθοδος αυτή συγκεντρώνει σε μία μόνο σελίδα το επιχειρησιακό σχέδιό σας, έτσι ώστε η στρατηγική σας να είναι σαφής, εστιασμένη και εύκολα εφαρμόσιμη.
Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο περιεκτικό και πρακτικό, πλούσιο σε παραδείγματα, συμβουλές, ασκήσεις που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τους στόχους και τις στρατηγικές σας ενώ παράλληλα θα σας προσφέρει μια δοκιμασμένη μεθοδολογία μέσω της οποίας θα δημιουργήσετε ένα πειστικό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης.

Βιβλίο: Η επιχειρησιακή στρατηγική σε μία μόνο σελίδα: Τελειοποιήστε το επιχειρησιακό σχέδιο σας με τέσσερα απλά βήματα – Ellen Leenhouts & Marc Van Eck / Εκδόσεις: Rosili

#5: “Το μυστικό: Τι γνωρίζουν και τι κάνουν οι μεγάλοι ηγέτες”

Μέσα από ένα σπουδαίο επιχειρηματικό παραμύθι, ο Ken Blanchart και ο Mark Miller αποκαλύπτουν το μυστικό που οι μεγάλοι ηγέτες γνωρίζουν ήδη και δίνουν τις λεπτομέρειες όλων όσων χρειάζεται να κάνετε για να εμπνεύσετε και να παρακινήσετε βαθιά τους άλλους.
Το Μυστικό είναι ένα βιβλίο που θα ωφελήσει τόσο εσάς και την επιχείρησή σας όσο και τους ανθρώπους που βασίζονται σε εσάς για καθοδήγηση.

Βιβλίο: Το μυστικό: Τι γνωρίζουν και τι κάνουν οι μεγάλοι ηγέτες – Ken Blanchart & Mark Miller / Εκδόσεις: Κλειδάριθμος