Τα πιο δημοφιλή προϊόντα στα σουπερ μαρκετ για το καλοκαίρι 

Tα πιο δημοφιλή προϊόντα στα σουπερ μαρκετ για το καλοκαίρι | ENA Blog
Tα πιο δημοφιλή προϊόντα στα σουπερ μαρκετ για το καλοκαίρι | ENA Blog

Οι καλοκαιρινοί μήνες συνοδεύονται από πολλές νόστιμες παραδόσεις και τρόφιμα που οι άνθρωποι ανυπομονούν να απολαύσουν – κυρίως τα γλυκά φρούτα και τα γευστικά λαχανικά της εποχής, από το δροσιστικό καρπούζι μέχρι το τραγανό γλυκό καλαμπόκι και τις πλούσιες σε βιταμίνες ντομάτες. Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται αναμφίβολα από μια τάση για πιο υγιεινές επιλογές από τους καταναλωτές. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, το καλοκαίρι γίνεται συνώνυμο των συγκεντρώσεων, των μπάρμπεκιου και των δροσιστικών γευμάτων. Τα σούπερ μάρκετ διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο για την παροχή εποχιακών προϊόντων και γαστρονομικών απολαύσεων που ικανοποιούν τις καλοκαιρινές επιθυμίες των καταναλωτών. Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε μια αναφορά στα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά τρόφιμα που θα αναζητήσουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ, από ζουμερά φρούτα και λαχανικά μέχρι υλικά για μπάρμπεκιου και ακαταμάχητες κατεψυγμένες λιχουδιές. 

1.Νεκταρίνια  

Αυτά τα ζουμερά φρούτα κατέλαβαν μια ισχυρή θέση ανάμεσα στα πιο δημοφιλή τρόφιμα της καλοκαιρινής περιόδου. Η εποχή τους ξεκινά από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Αυγούστου, γεγονός που έχει συμβάλει στην εδραίωσή τους ως βασιλιά των φρούτων του καλοκαιριού και μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους, σε μια δροσερή σαλάτα ή σε ένα εντυπωσιακό κέικ με νεκταρίνια και ελαιόλαδο. 

2. Φυτικά προϊόντα 

Τα εναλλακτικά προϊόντα κρέατος δεν θεωρούνται πλέον κάτι καινούργιο. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών η κατηγορία των προϊόντων χωρίς κρέας έχει αυξήσει τις πωλήσεις της, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιδιώκουν να μετριάσουν την πρόσληψη κρέατος – μια τάση που οι λιανοπωλητές δεν μπορούν να αγνοήσουν. Το Veganuary (ο μήνας δηλαδή του Ιανουαρίου που έχει καθιερωθεί ως vegan μήνας) δεν είναι πλέον η μόνη εποχή που οι καταναλωτές γεμίζουν τα καλάθια τους με προϊόντα χωρίς κρέας. Οι πωλήσεις των vegan τροφίμων παρουσιάζουν επίσης άνοδο στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, καθώς οι πελάτες επιλέγουν υποκατάστατα κρέατος για τα πιο ελαφριά και με λιγότερες θερμίδες γεύματά τους. 

3. Απαραίτητα προϊόντα για μπάρμπεκιου 

Το καλοκαίρι και το μπάρμπεκιου πάνε χέρι-χέρι. Τα σούπερ μάρκετ απευθύνονται στους λάτρεις της ψησταριάς προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από είδη πρώτης ανάγκης για μπάρμπεκιου. Από ζουμερά κομμάτια μαριναρισμένου κοτόπουλου και ζουμερές μπριζόλες μέχρι γευστικά λουκάνικα και μπιφτέκια λαχανικών, τα σούπερ μάρκετ έχουν κάτι για όλους. Οι σάλτσες μπάρμπεκιου, οι μαρινάδες και τα rubs προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο γεύσης στις λιχουδιές που ψήνονται στη σχάρα. Επιπλέον, το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσετε θαλασσινά, με τα σούπερ μάρκετ να προσφέρουν φρέσκο σολομό, γαρίδες και ουρές αστακών. 

4. Δροσιστικά αναψυκτικά και κατεψυγμένα τρόφιμα 

Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, η διατήρηση της δροσιάς γίνεται ύψιστη προτεραιότητα. Τα σούπερ μάρκετ το καταλαβαίνουν αυτό και εφοδιάζουν τα ράφια τους με μια ποικιλία δροσιστικών αναψυκτικών. Το παγωμένο τσάι, οι χυμοί και το παγωμένο νερό ξεδιψούν τους καταναλωτές τις καυτές καλοκαιρινές μέρες. Το τμήμα με τα κατεψυγμένα είναι επίσης γεμάτο με μια σειρά από απολαυστικές λιχουδιές, γρανίτες και παγωτό σε διάφορες γεύσεις και μεγέθη. Αυτές οι κατεψυγμένες απολαύσεις προσφέρουν την τέλεια απόδραση από τη ζέστη, ικανοποιώντας την επιθυμία των καταναλωτών για γλυκό και χαρίζοντάς τους δροσιά. 

5. Ελαφριά και υγιεινά σνακ 

Τα σούπερ μάρκετ έχουν αγκαλιάσει την τάση αυτή προσφέροντας μια ποικιλία υγιεινών και χαμηλών σε θερμίδες σνακ. Από ποπ-κορν και ψημένα τσιπς μέχρι μπάρες δημητριακών και κυπελάκια γιαουρτιού, αυτά τα σνακ παρέχουν επιλογές χωρίς ενοχές για την ικανοποίηση της καλοκαιρινής λιγούρας. Επιπλέον, τα σούπερ μάρκετ παρουσιάζουν μια ποικιλία από φρέσκες σαλάτες και συσκευασίες με κομμένα λαχανικά για όσους αναζητούν βολικές και θρεπτικές επιλογές. 

Τα σούπερ μάρκετ παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των καλοκαιρινών γαστρονομικών εμπειριών των πελατών. Από το τμήμα προϊόντων με τα ζουμερά φρούτα και τα πολύχρωμα λαχανικά μέχρι τα απαραίτητα για το μπάρμπεκιου, τα δροσιστικά αναψυκτικά και τα ελαφριά και υγιεινά σνακ, τα σούπερ μάρκετ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλοκαιρινών διατροφικών προτιμήσεων. Είτε οι πελάτες σας διοργανώνουν ένα μπάρμπεκιου στην αυλή, είτε απλά ψάχνουν για μια δροσιστική λιχουδιά, η αλυσίδα καταστημάτων ΕΝΑ Food C&C προσφέρουν μια πληθώρα εποχιακών και μη προϊόντων  σε ειδικές τιμές για εσάς τους επαγγελματίες, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε με μια  εξερεύνηση στο δεκαπενθήμερο φυλλάδιο μας και στον κατάλογό μας ιδιωτικής ετικέτας και αποκλειστικής διάθεσης.