10 Ιδέες για επιδόρπια μετά το λογαριασμό

10 Ιδέες για επιδόρπια μετά το λογαριασμό | Ena Blog

Υπάρχει το έθιμο τα ελληνικά εστιατόρια και οι ταβέρνες να σερβίρουν ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό μετά το φαγητό, ως ένδειξη φιλοξενίας και εκτίμησης στους πελάτες που επέλεξαν να γευματίσουν εκεί.

 

Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε τις πιο λαχταριστές και γλυκές απολαύσεις, που θα μπορούσατε να προσφέρετε στους πελάτες σας μετά το λογαριασμό, για να κάνετε την εμπειρία τους στην επιχείρησή σας αξέχαστη!

 

#1: Μπουγάτσα

 

Η γλυκιά μπουγάτσα (ή μπουγάτσα με κρέμα) φτιάχνεται από μεγάλα φύλλα κρούστας τα οποία διπλώνονται πολλές φορές προτού προστεθεί η κρέμα στο εσωτερικό τους. Σερβίρεται ζεστή, πασπαλισμένη με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

 

#2: Γιαούρτι με παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού

 

Η γεύση του αγαπημένου ελληνικού γιαουρτιού συνδυάζεται ευχάριστα με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού όπως, κυδώνι, τριαντάφυλλο, κεράσι, βύσσινο, φυστίκι, κίτρο, νερατζάκι και σταφύλι. Το ανάλαφρο αυτό επιδόρπιο σερβίρεται με τριμμένα ελληνικά καρύδια και πολύ μεράκι!

 

#3: Δίπλες

 

Οι δίπλες είναι ένα παραδοσιακό, ελληνικό επιδόρπιο από λεπτά φύλλα ζύμης, τυλιγμένα σε λεπτές λωρίδες κομμένες σε ορθογώνια κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια τηγανίζονται σε καυτό λάδι. Μόλις κρυώσουν τα φύλλα, πασπαλίζονται με κανέλα, τριμμένα καρύδια και μέλι.

 

#4: Χαλβάς σιμιγδάλι

 

Ο χαλβάς με αλεύρι σιμιγδαλιού, σταφίδα και κανέλα είναι ένα νόστιμο και, εξαιρετικά, χορταστικό επιδόρπιο που θα συνοδεύσει ευχάριστα οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας. Σερβίρεται σκέτος, πασπαλισμένος με έξτρα κανέλα.

 

#5: Πορτοκαλόπιτα

 

Γεμάτη υπέροχες γεύσεις, η πορτοκαλόπιτα συνδυάζει το φρέσκο ​​πορτοκάλι και την κανέλα. Αυτό το επιδόρπιο έχει ως βάση το ελληνικό γιαούρτι και η συνταγή του προέρχεται από το νησί της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σερβίρετε με μια μπάλα παγωτού της επιλογής σας.

 

#6: Καρυδόπιτα

 

Η καρυδόπιτα είναι παραδοσιακό, ελληνικό, σιροπιαστό γλυκό ταψιού. Βασικό υλικό της είναι η καρυδόψιχα. Η καρυδόπιτα σερβίρεται σκέτη με μια μπάλα παγωτό ή τριμμένη σοκολάτα και είναι ένα επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει τους πελάτες σας!

 

#7: Μπακλαβάς

 

Ο μπακλαβάς είναι η επιτομή των ελληνικών γλυκών. Αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο αποτελείται από στρώματα ζύμης, βουτηγμένα σε σιρόπι ή μέλι, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένα καρύδια, φιστίκια, αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς.

 

#8: Γαλακτομπούρεκο

 

Αυτό το παραδοσιακό επιδόρπιο είναι φτιαγμένο από στρώματα ζύμης με λιωμένο βούτυρο, γεμάτα κρέμα και βουτηγμένα σε σιρόπι. Σερβίρεται κρύο ή ζεστό και συνδυάζεται με λικέρ μαστίχα.

 

#9: Λουκουμάδες

 

Αυτές οι μικρές, χρυσές, μπάλες τηγανισμένης ζύμης συνδυάζονται εξίσου καλά με μέλι και τριμμένα καρύδια ή λιωμένη σοκολάτα. Σερβίρονται ζεστοί και, είναι σίγουρο, ότι θα ενθουσιάσουν τους πελάτες σας.

 

#10: Φρούτα εποχής

 

Τι πιο εύκολο και φρέσκο από τα δροσερά φρούτα εποχής! Για τον Σεπτέμβριο προτιμήστε τα αχλάδια, τα νεκταρίνια, τα σταφύλια, το πεπόνι και το καρπούζι. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με παραδοσιακό γιαούρτι με μέλι και διάφορους ξηρούς καρπούς.