Ιδέες για να γιορτάσετε το Halloween στην επιχείρησή σας!

Ιδέες για να γιορτάσετε το Halloween στην επιχείρησή σας | Ena Blog
Ιδέες για να γιορτάσετε το Halloween στην επιχείρησή σας | Ena Blog

Το Halloween γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Την ημέρα του Halloween κυριαρχούν τα κοστούμια, τα κεράσματα, οι σκαλιστές κολοκύθες και … οτιδήποτε τρομακτικό. Αν και είναι μια γιορτή που έγινε δημοφιλής στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχει αγαπηθεί από ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, γεγονός που αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να προσελκύσουν νέους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους οργανώνοντας διασκεδαστικά Halloween events.

Οι ιδέες που συγκεντρώσαμε θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε μια μοναδική γιορτή Halloween στην επιχείρησή σας!

 

#1 Δημιουργήστε ένα ειδικό Halloween μενού

Η γιορτή του Halloween έχει την παράδοσή της και στο φαγητό και γι’ αυτό μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ειδικό μενού για την εβδομάδα του Halloween. Για το πρωινό, μπορείτε να επιλέξετε μηλίτη και ντόνατς, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς Halloween λιχουδιές, όπως είναι και η κολοκυθόπιτα, τα μάφιν μήλου ή κολοκύθας και τα Halloween cupcakes.

Για το μεσημεριανό ή το βραδυνό, μπορείτε να επιλέξετε κολοκυθόσουπα βελουτέ, κολοκύθες γεμιστές με ρύζι, πίτσα με διακόσμηση Halloween κ.α. 

Συνοδέψτε το μενού σας με μια λίστα με Halloween Cocktails, όπως Halloween green Apple Martini, Blood Orange Punch κ.α.

Διακοσμήστε το χώρο της επιχείρησής σας με στολίδια Halloween και οργανώστε μια playlist με μουσικές που ταιριάζουν με το φαγητό. Μην ξεχάσετε να διαφημίσετε το ειδικό μενού σας στα προφίλ σας στα social media.

 

#2 Οργανώστε ένα πάρτυ μασκέ

Από τη γιορτή του Halloween δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κοστούμια! Επιλέξτε μια μέρα εκείνης της εβδομάδας του Halloween, για να οργανώσετε ένα πάρτυ μασκέ για τους πελάτες σας. 

Δημοσιεύστε νωρίτερα το event σε όλα τα κανάλια σας στα social media ζητώντας από όλους να μασκαρευτούν όπως επιθυμούν ή εναλλακτικά μπορείτε να τους δώσετε ένα θέμα, όπως “Διάσημοι Ηθοποιοί”, “Σούπερηρωες”, “Πρωταγωνιστές Παραμυθιών”, κ.α. 

Κατά τη διάρκεια του πάρτυ, μπορείτε να οργανώσετε μια ψηφοφορία με διάφορες κατηγορίες όπως “το καλύτερο κοστούμι”, “το πιο αστείο κοστούμι”, “το πιο δημιουργικό κοστούμι”, “το πιο τρομακτικό κοστούμι”, κ.α. και να προσκαλέσετε όλους τους συμμετέχοντες σε ψηφοφορία. Αυτοί που θα κερδίσουν μπορούν να λάβουν κάποιο δώρο, όπως εκπτώσεις, δωρεάν προϊόντα, δωροκάρτες ή κουπόνια για την επιχείρησή σας.

 

#3 Οργανώστε ένα διαγωνισμό “Καλύτερης Κολοκύθας” ή “Διακόσμησης Halloween”

Halloween χωρίς κολοκύθα δεν γίνεται! Γι’αυτό μια ωραία ιδέα για να γιορτάσετε αυτή τη μέρα είναι να οργανώσετε διαγωνισμό καλύτερης κολοκύθας. Προσκαλέστε τους πελάτες σας στα social media, να βρουν και να δημοσιεύσουν μια πρωτότυπη φωτογραφία κολοκύθας Halloween και μετά οργανώστε μια ψηφοφορία και βραβεύστε τις 3 καλύτερες φωτογραφίες, προσφέροντας κάποιο έπαθλο στους νικητές.

Εναλλακτικά, μπορείτε να οργανώσετε έναν διαγωνισμό στα social media προσκαλώντας το κοινό σας να σας στείλει φωτογραφίες από τη δική τους διακόσμηση Halloween. Επιλέξτε τις 3 καλύτερες φωτογραφίες και προσφέρετε στους νικητές ένα δωρεάν προϊόν, μια επιπλέον έκπτωση ή ένα δωρεάν γεύμα στην επιχείρησή σας.

 

#4 Προσφέρετε κεράσματα Halloween

Στο Halloween τα γλυκά και οι λιχουδιές γίνονται ανάρπαστα, γι’ αυτό την εβδομάδα του Halloween εξοπλιστείτε με μπισκότα, σοκολατάκια, καραμέλες, γλειφιτζούρια, ζελεδάκια ή cupcakes, τοποθετήστε τα σε μεγάλους δίσκους και προσφέρετέ τα στους πελάτες σας, όταν θα έχουν ολοκληρώσει τις αγορές τους στην επιχείρησή σας.

 

Happy Halloween!