Πώς να οργανώσετε το τέλειο μπάρμπεκιου πάρτυ για την Τσικνοπέμπτη

Πώς να οργανώσετε το τέλειο μπάρμπεκιου πάρτυ για την Τσικνοπέμπτη | Ena Blog
Πώς να οργανώσετε το τέλειο μπάρμπεκιου πάρτυ για την Τσικνοπέμπτη | Ena Blog

Η αγαπημένη σε όλους Τσικνοπέμπτη, είναι μια ανάσα μακριά, γεγονός που σημαίνει ένα πράγμα: Μπάρμπεκιου!

Μπορεί να φαίνεται μία απλή διαδικασία η οργάνωση ενός μπάρμπεκιου πάρτυ, ωστόσο υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψιν.

Εμείς κάναμε αυτήν την προεργασία για εσάς και σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε μια λίστα με συμβουλές, για να οργανώσετε το τέλειο μπάρμπεκιου πάρτυ για τους πελάτες σας!

#1: Ο χώρος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι το σημείο όπου θα τοποθετήσετε το μπάρμπεκιου, καθώς είναι σημαντικό να μην παρεμποδίζεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησής σας. Επιπλέον, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε πάγκους σερβιρίσματος και καθίσματα, που να είναι εύκολα προσβάσιμα στο κοινό σας.
Τέλος, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν επηρεάζεστε από ενδεχόμενες κακές καιρικές συνθήκες, κάτι που μπορεί να σημαίνει την ακύρωση του πάρτυ σας.

#2: Ο εξοπλισμός

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ψυγείο κοντά στο σημείο που θα είναι το μπάρμπεκιου, φροντίστε να έχετε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα για την συντήρηση των κρεάτων σας όπως σακούλες πάγου και φορητά ψυγεία.
Θα χρειαστείτε επίσης, πάγκους σερβιρίσματος, τραπέζια, καρέκλες, εργαλεία ψησίματος όπως σπάτουλες, τσιμπίδες, μαχαίρια, πιρούνια και εργαλεία σερβιρίσματος όπως πιάτα, ποτήρια, μαντηλάκια, χαρτοπετσέτες κ.α.

#3: Η ατμόσφαιρα

Δημιουργήσετε ένα χαρούμενο και γιορτινό κλίμα, με αποκριάτικο στολισμό, δυνατή μουσική και χορευτική διάθεση. Μεταδώστε στους πελάτες σας αυτό το χαρούμενο κλίμα και καλέστε τους να συμμετάσχουν στο πάρτυ σας.

#4: Τα κεράσματα

Τα κρέατα φυσικά και έχουν την τιμητική τους εκείνη την ημέρα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε λουκάνικα, μπιφτέκια, φτερούγες και μπούτια κοτόπουλου, που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή.
Προσφέρετε στους πελάτες σας τη δυνατότητα να τα συνοδεύσουν με διάφορες επιλογές από σως ή σαλάτες και πίτες. Τέλος, νερό, αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά (κρασί, μπύρα κ.α.), δεν γίνεται να λείπουν από ένα πετυχημένο μπάρμπεκιου πάρτυ!

#5: Η επικοινωνία

Πολύ σημαντικό κομμάτι στη διοργάνωση ενός πετυχημένου πάρτυ αποτελεί και ο τρόπος που θα επιλέξετε να το ανακοινώσετε στους πελάτες σας. Μπορείτε, να δημιουργήσετε μια εκδήλωση στο Facebook, από όπου θα προσκαλέσετε τους φίλους της σελίδας σας. Εναλλακτικά, για τους τακτικούς πελάτες της επιχείρησής σας μπορείτε να επιλέξετε έναν πιο προσωπικό τρόπο επικοινωνίας, όπως είναι το τηλέφωνο. Μπορείτε επίσης, να στείλετε μαζικά sms και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να συμπεριλάβετε το event σας στο εβδομαδιαίο ή μηνιαίο newsletter της επιχείρησής σας ή ακόμα και να τυπώσετε φυλλάδια και να τα μοιράσετε στην περιοχή σας.

Η Τσικνοπέμπτη, πέρα από μία καλή αφορμή για διασκέδαση, αποτελεί και μία καλή ευκαιρία να δείξετε στους πελάτες σας την ευγνωμοσύνη σας και να τους ευχαριστήσετε για την προτίμησή τους, κάτι που θα λειτουργήσει θετικά για την εικόνα της επιχείρησής σας.