Πώς να δημιουργήσετε μια πιο διαδραστική εμπειρία φαγητού για τους επισκέπτες 

Πώς να δημιουργήσετε μια πιο διαδραστική εμπειρία φαγητού για τους επισκέπτες | ENA Blog
Πώς να δημιουργήσετε μια πιο διαδραστική εμπειρία φαγητού για τους επισκέπτες | ENA Blog

Τα τελευταία χρόνια, η άνοδος του eatertainment – ο συνδυασμός εμπειριών φαγητού και ψυχαγωγίας – έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής στα εστιατόρια. Με την ευκολία της παράδοσης στο σπίτι και του takeout, τα εστιατόρια χρειάζεται να προσφέρουν κάτι παραπάνω στους πελάτες ώστε να τα επισκεφτούν. Οι άνθρωποι επιζητούν περισσότερο από ποτέ διαδραστικές, γευστικές εμπειρίες που εστιάζουν στην ψυχαγωγία, την κοινωνικοποίηση και την καινοτομία. Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν διαδραστικές εμπειρίες ελκύουν και διατηρούν πελάτες με μεγαλύτερη ευκολία. Ένα περιβάλλον που προσφέρει διάδραση και ψυχαγωγία αυξάνει τις πωλήσεις φαγητού και ποτού καθώς οι πελάτες παραμένουν περισσότερο, δημιουργώντας θετικές αναμνήσεις που συνδέονται με το κατάστημα. 

Ακολουθούν μερικοί τρόποι ώστε να δημιουργήσετε μια ελκυστική και διαδραστική εμπειρία φαγητού που θα κάνει τους επισκέπτες σας να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και θα τους κάνει να επιστρέψουν στο χώρο σας!  

Προσφέρετε μαθήματα μαγειρικής  

Μια δημοφιλής μορφή eatertainment είναι τα μαθήματα μαγειρικής, καθώς επιτρέπουν στους επισκέπτες να μάθουν νέες μαγειρικές δεξιότητες, απολαμβάνοντας παράλληλα μια κοινωνική και διαδραστική εμπειρία. Αυτά τα μαθήματα συχνά διευθύνονται από τον σεφ ή τον μάγειρα του εστιατορίου και μπορεί να έχουν ως θέμα διαφορετικές κουζίνες ή τεχνικές μαγειρικής. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, οι επισκέπτες μπορούν να τοποθετηθούν σε κοντινή απόσταση από τον χώρο όπου ο σεφ παρουσιάζει τις τεχνικές και εκτελεί τις συνταγές, ώστε να μπορούν να αλληλεπιδράσουν μαζί του, ενώ απολαμβάνουν ένα μοναδικό μενού. Αυτή η οικεία εμπειρία επιτρέπει στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για τη μαγειρική διαδικασία και να απολαύσουν εξατομικευμένη προσοχή. 

Σερβίρετε δείπνο κατά τη διάρκεια μιας παράστασης 

Αυτό το είδος διασκέδασης συνδυάζει φαγητό και ποτό με μια ζωντανή παράσταση, όπως ένα θεατρικό έργο ή ένα ζωντανό, μουσικό πρόγραμμα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ολόκληρη βραδιά ψυχαγωγίας ενώ τρώνε ένα γεύμα και απολαμβάνουν το ποτό τους. 

Οργανώστε βραδιές γευσιγνωσίας 

Ένα μενού γευσιγνωσίας προσφέρει μια αποκλειστική και συναρπαστική εμπειρία για όλους τους επισκέπτες.  Τα εστιατόρια που διοργανώνουν μια τριμηνιαία εκδήλωση γευσιγνωσίας επιτρέπουν στους πελάτες να δοκιμάσουν τις νέες γεύσεις της εποχής με: 

  • Δημιουργήστε δείγματα νέων μενού: Μια δοκιμή ενός εναλλασσόμενου μενού παρέχει στους πελάτες σας  μια βάση για το τι είναι δημοφιλές, καθώς και τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κάτι συναρπαστικό. 
  • Προσφέρετε γεύσεις περιορισμένης διάρκειας. Εμπειρίες που προάγουν κάτι  αποκλειστικό και περιορισμένης διάρκειας είναι ελκυστικές για τους πελάτες. 

Τοποθετήστε παιχνίδια στο εστιατόριό σας  

Αν διαθέτετε τον κατάλληλο χώρο, μια εναλλακτική προσέγγιση είναι να συνδυάσετε το φαγητό με διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες.  Από το μπόουλινγκ  και τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς και τα τραπέζια πινγκ-πονγκ, η ποικιλία αυτών των δραστηριοτήτων δημιουργεί έναν πολυδιάστατο χώρο διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. Με αυτόν τον τρόπο, τα μεγάλα αλλά και τα μικρά εστιατόρια δεν προσφέρουν μόνο γευστικές απολαύσεις αλλά και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για ανέμελες στιγμές με φίλους και οικογένεια. 

Δυναμώστε (ή χαμηλώστε) τη μουσική 

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε μια καλά επιλεγμένη λίστα αναπαραγωγής που να ταιριάζει με το κλίμα, την ατμόσφαιρα και την αισθητική του εστιατορίου σας ή  του μπαρ σας. Μια απαλή μουσική στο background είναι καλύτερη για μια χαλαρωτική ή υψηλής ποιότητας εμπειρία φαγητού, ενώ κάτι πιο έντονο θα ταίριαζε περισσότερο σε ένα πιο δυναμικό περιβάλλον – όλα αυτά ανάλογα με το στυλ εξυπηρέτησης και την αισθητική του χώρου. Οι καλύτερες γευστικές εμπειρίες απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις. Ο ήχος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ενίσχυση της – άλλωστε, η μουσική στα εστιατόρια μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αισθάνονται οι πελάτες.  

Στον άκρως ανταγωνιστικό κλάδο της εστίασης, το να ξεχωρίζετε είναι ζωτικής σημασίας. Ενώ μια πρωτότυπη ιδέα που θα προσφέρει eatertainment μπορεί να δημιουργήσει αίσθηση και να προσελκύσει πελάτες, η ποιότητα του φαγητού και των ποτών καθορίζει τελικά τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις. Αυτοί οι πελάτες που επιστρέφουν είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του κλάδου. Επισκεφτείτε το κοντινότερο σας κατάστημα της αλυσίδας ENA Food C&C και προμηθευτείτε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας για τα μενού σας σε ειδικές τιμές μόνο για επαγγελματίες.