Πώς να δημιουργήσετε την τέλεια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο σας

Πώς να δημιουργήσετε την τέλεια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο σας | ENA Blog
Πώς να δημιουργήσετε την τέλεια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο σας | ENA Blog

Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική εποχή για μικρούς και μεγάλους  και για τα ξενοδοχεία μια περίοδος με πολλές κρατήσεις. Καθώς ο κλάδος της φιλοξενίας ετοιμάζεται για την πολυάσχολη αυτή περίοδο και φέτος, βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας είναι φιλόξενη και αποπνέει τη χαρά και τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, διασφαλίζοντας  μια ευχάριστη διαμονή στους επισκέπτες σας. Η κατάλληλη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δημιουργεί ζεστασιά και οικειότητα στο χώρο προσελκύοντας περισσότερους πελάτες. Στο άρθρο αυτό εξετάζουμε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα ενθουσιάσει και θα κερδίσει τους επισκέπτες σας.

Εστιάστε στην ομοιομορφία και την απλότητα 

Το στυλ της χριστουγεννιάτικης διακοσμησης που θα υιοθετήσετε  θα πρέπει να παραμένει ομοιόμορφο σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου σας. Κρατήστε τα ίδια χρώματα και τα ίδια διακοσμητικά αντικείμενα σε όλο το ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένου της ρεσεψιόν, των κοινόχρηστων χώρων και των δωματίων σας. Προσπαθήστε να περιοριστείτε σε δύο βασικά χρώματα. Το παραδοσιακό πράσινο και το κόκκινο είναι πάντα προτιμητέα αλλά εξίσου αγαπητά είναι το λαμπερό ασημί με το εκθαμβωτικό χρυσό. Θυμηθείτε πως πλέον ο ξενοδοχειακός κλάδος, στον οποίο και ανήκετε, δίνει σημαντική έμφαση στη βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των αποβλήτων και της υπερβολής στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Οι στατιστικές δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, παράγονται περίπου 30% περισσότερα απόβλητα αυτή την εποχή του χρόνου, με πάνω από 9.000 τόνους χριστουγεννιάτικων δέντρων να πετιούνται κάθε χρόνο μόνο. Ακολουθήστε μια λιτή διακόσμηση χρησιμοποιώντας βιώσιμα υλικά όπως υφάσματα και ξύλο για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό αλλά παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο θέμα που περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερη φύση. Χρησιμοποιήστε βελανίδια, στεφάνια από πουρνάρια, σπάγγους και κλαδιά στολισμένα με φωτάκια, ξύλινα στολίδια και αποξηραμένα φρούτα. Απαλύνετε το τελικό ύφος που δίνει το σκληρό ξύλο προσθέτοντας διακοσμητικά με παστέλ χρώματα που προσθέτουν μια πινελιά μαγείας στις γιορτές.

Τοποθετήστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κεντρική θέση

Ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο φέρνει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στον χώρο σας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, πρέπει να το τοποθετήσετε σε ένα κεντρικό σημείο, έτσι ώστε να τραβά την προσοχή όλων και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα αίγλης και πολυτέλειας. Αφήστε αρκετό ελεύθερο χώρο γύρω από αυτό, ώστε οι επισκέπτες σας να μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα του. Οι πελάτες σας θα αναγνωρίσουν την προσπάθειά σας να τους χαρίσετε όμορφες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις, και οι φωτογραφίες που θα δημοσιεύσουν στα κοινωνικά δίκτυα θα δημιουργήσουν θετικές εντυπώσεις στο ξενοδοχείο σας.

Προσφέρετε χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους 

Προσελκύστε τους επισκέπτες σας προσφέροντας τους χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Από εργαστήρια διακόσμησης μπισκότων και κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, τα οποία θα μπορούν να κρεμάσουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, μέχρι την εγκατάσταση ενός ειδικού γραμματοκιβωτίου του Άγιου Βασίλη για τα παιδιά. Έτσι, θα μπορούν να στέλνουν τα γράμματά τους απευθείας στον Βόρειο Πόλο και να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Φροντίστε για τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου μενού

Επιμεληθείτε ένα χριστουγεννιάτικο μενού σας, είτε πρόκειται για πρωινό, μεσημεριανό, είτε βραδινό. Τόσο τα τρόφιμα όσο και τα ποτά πρέπει να περιλαμβάνουν μερικές από τις τοπικές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές της περιοχής σας, μαζί με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα πιάτα και ροφήματα. Συμπεριλάβετε ζαχαρωτά και μπισκότα με τζίντζερ για να συνοδεύσουν τη ζεστή σοκολάτα και τσάι με γεύσεις κανέλας και καρδάμου που θυμίζουν Χριστούγεννα. Για περισσότερες ιδέες προϊόντων που ταιριάζουν στο γιορτινό κλίμα διαβάστε το σχετικό άρθρο μας.

Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες

  • Φώτα 

Η γιορτή των Χριστουγέννων δεν είναι η ίδια χωρίς τον ιδιαίτερο φώτισμό που την χαρακτηρίζει και της προσθέτει την απαραίτητη μαγεία.  Είτε πρόκειται για κεριά είτε για φωτάκια, χρειάζεστε φώτα για να δημιουργήσετε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο σας. Συνήθως, τα ζεστά λευκά φώτα είναι τα ιδανικά για να δημιουργήσουν το ζεστό, χριστουγεννιάτικο κλίμα και ταιριάζουν με τα περισσότερα θέματα διακόσμησης. Τα κεριά είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα για να προσθέσετε κάτι ξεχωριστό στο χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας. Επιλέξτε κεριά LED χωρίς φλόγα για να μειώσετε τις εκπομπές ρύπων που προκαλούν τα πραγματικά κεριά και να περιορίσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε περίπτωση ατυχήματος.

  • Αρώματα

Εκμεταλλευτείτε όλες τις αισθήσεις για να δώσετε μια χριστουγεννιάτικη νότα στο ξενοδοχείο σας. Επιλέξτε κεριά που διακρίνονται για τις αρωματικές νότες τους, όπως κανέλα, τζίντζερ, πεύκο, σοκολάτα, ακόμη και μελομακάρονα. Φροντίστε να υπάρχει συνεχώς μια διακριτική αρωματική αύρα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, και κυρίως στη ρεσεψιόν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά αρωματικά κεριά, μπολ με ποτ πουρί, ή αρωματικά στικς για να δημιουργήσετε αυτήν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

  • Δώρα

Εξοπλίστε διάφορα κεντρικά σημεία του ξενοδοχείου αλλά και τα δωμάτια με μπολ με καραμέλες, μπισκότα και άλλες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές της επιλογής σας. Επίσης μπορείτε να προωθήσετε διαφημιστικά φυλλάδια με ειδικές προσφορές για τοπικές δραστηριότητες ή γιορτές στις οποίες οι πελάτες σας μπορούν να συμμετάσχουν ή μια μικρή έκπτωση για κάποια υπηρεσία που προσφέρετε.

Ολοκληρώστε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με μουσική

Είτε επιλέξετε να παίζετε παραδοσιακή μουσική και μελωδίες κατά τη διάρκεια των γιορτών, είτε προτιμάτε κάτι πιο μοντέρνο, η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας. Τοποθετήστε ένα κεντρικό ηχείο και αφήστε όμορφη χριστουγεννιάτικη μουσική να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα γεμάτη μαγεία στον χώρο σας. Φροντίστε να μην είναι πολύ δυνατή, καθώς η μουσική πρέπει να εμπνέει αντί να ενοχλεί. Θα πρέπει να είναι μια διακριτική μουσική υπόκρουση που θα υπενθυμίζει στους επισκέπτες σας ότι βρισκόμαστε στην πιο μαγική εποχή του χρόνου.