Τι πρέπει να προμηθευτούν τα καταστήματα μικρής λιανικής για τις γιορτές το 2023

Τι πρέπει να προμηθευτούν τα καταστήματα μικρής λιανικής για τις γιορτές το 2023 | ENA Blog
Τι πρέπει να προμηθευτούν τα καταστήματα μικρής λιανικής για τις γιορτές το 2023 | ENA Blog

Η περίοδος των γιορτών είναι μια πολυάσχολη περίοδος για τη μικρή λιανική. Οι καταναλωτές θα επισκεφτούν τα καταστήματά σας, ώστε να εφοδιαστούν για τα πάρτι και τις συγκεντρώσεις που έρχονται και αναζητούν ποιότητα, ποικιλία και καλές τιμές. Διαβάστε τον οδηγό μας και εξοπλίστε τα ράφια σας κατάλληλα για να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των αγοραστών κατά τη διάρκεια των εορτών.

Εορταστικά γλυκά

Μελομακάρονα: Προμηθευτείτε συσκευασίες από διάφορες μάρκες και επίσης πακέτα με την ένδειξη “χειροποίητο”. Μην περιοριστείτε στην κλασική εκδοχή του μελομακάρονου αλλά επιλέξτε και εναλλακτικές εκδοχές με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας, λευκής και γάλακτος για τους καταναλωτές που θέλουν μια αίσθηση πολυτέλειας στο γλυκό αυτό.

Κουραμπιέδες: Αυτά τα βουτυρένια μπισκότα αμυγδάλου ανήκουν στα πατροπαράδοτα γλυκά και είναι από τα αγαπημένα κατα την περίοδο των γιορτών. Θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε παραδοσιακές συνταγές καθώς και σε παραλλαγές που μπορεί να περιλαμβάνουν την προσθήκη ροδόνερου ή μαστίχας αλλά και την επικάλυψη με λευκή σοκολάτα αντί για ζάχαρη άχνη.

Βασιλόπιτα: Το παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο κέικ, θα πρέπει να διατίθεται σε μορφή μίγματος για όσους αγαπούν τη ζαχαροπλαστική αλλά και έτοιμο σε συσκευασίες για όσους αναζητούν την ευκολία.

Ποικιλία σοκολάτας: Η δημοτικότητα της σοκολάτας τα Χριστούγεννα είναι αδιαμφισβήτητη. Επιλέξτε σοκολάτες σε εορταστική συσκευασία και σε χριστουγεννιάτικα σχήματα όπως Άγιος Βασίλης, χριστουγεννιάτικα δέντρα, χιονονιφάδες κ.ά., αλλά και με εντυπωσιακές γεμίσεις όπως κρέμα λικέρ ή ολόκληρα κεράσια και βύσσινα. 

Ζεστά ροφήματα

Παραλλαγές τσαγιού: Προσφέρετε μια σειρά από μίγματα τσαγιού που έχουν ενισχυθεί με την προσθήκη μπαχαρικών συνδεδεμένων με τα Χριστούγεννα όπως κανέλα και γαρύφαλλο, γλυκάνισο, κάρδαμο και μοσχοκάρυδο. Αυτά θα πρέπει να είναι διαθέσιμα τόσο σε χύμα φύλλα για την παραδοσιακή παρασκευή όσο και σε φακελάκια τσαγιού για ευκολία. Μια συλλογή από μαύρα τσάγια ενισχυμένα με τις εορταστικές νότες του ξύσματος πορτοκαλιού, του βατόμουρου, ακόμα και με νότες μήλου ή αχλαδιού. Αυτά τα τσάγια μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια τέλεια μη αλκοολούχα εναλλακτική λύση στο ζεστό κρασί. Τέλος, για όσους αγαπούν τις γλυκές γεύσεις, το μαύρο τσάι με νότες βανίλιας ή καραμέλας προσφέρει μια εμπειρία που θυμίζει επιδόρπιο.

Μίγματα καφέ με γεύσεις: Παρουσιάστε μια σειρά από χριστουγεννιάτικα χαρμάνια καφέ που ενσωματώνουν γιορτινές γεύσεις, όπως για παράδειγμα με κακάο, μοσχοκάρυδο ή μια ιδέα από ξύσμα εσπεριδοειδών. Αυτά τα χαρμάνια απευθύνονται σε όσους απολαμβάνουν μια πικάντικη πινελιά στην κανονική ρουτίνα του καφέ τους κατά τη διάρκεια των εορτών. Για τους λάτρεις του εσπρέσο, τα κορυφαία μίγματα που συνδυάζουν στιβαρές γεύσεις καφέ με νότες χριστουγεννιάτικων μπαχαρικών μπορούν να προσφέρουν μια γκουρμέ εμπειρία. Επιλέξτε συσκευασίες διακοσμημένες με εορταστικά σχέδια για ακόμα περισσότερη εορταστική αίσθηση. 

Γκουρμέ ζεστή σοκολάτα:  Οι καταναλωτές αγαπούν τα ροφήματα ζεστής σοκολάτας τα Χριστούγεννα. Προσφέρετε επιλογές από κλασική, μαύρη και λευκή σοκολάτα, με προσθήκες όπως ζαχαρωτά ή γεύση μέντας και τζίντζερ.

Αλκοολούχα ποτά

Κρασιά: Προσφέρετε μια ευρεία γκάμα υψηλής ποιότητας ερυθρών και λευκών κρασιών, τόσο εισαγόμενων όσο και ελληνικών, τα οποία είναι ιδανικά για τα εορταστικά γεύματα. Επιλέξτε κρασιά που ταιριάζουν άψογα με κρέατα και θαλασσινά και ενισχύουν τις γεύσεις των εορταστικών πιάτων. Διαβάστε το άρθρο μας και μάθετε αναλυτικά τα καλύτερα συνοδευτικά κρασιά για κάθε είδους πιάτο.

Λικέρ:Τα εποχιακά λικέρ με γεύσεις κανέλας, μέντας και τζίντζερ είναι απαραίτητα, καθώς μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εορταστικών κοκτέιλ.

Μπύρες: Oι craft μπύρες με χειμωνιάτικα μπαχαρικά και βότανα, όπως η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το μπαχάρι, φέρνουν μαζί και άρωμα Χριστουγέννων. Οι νότες βοτάνων, όπως το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης, μπορούν να προσθέτουν μια εκλεπτυσμένη πινελιά στην παραδοσιακή γεύση της μπύρας.

*Για τους καταναλωτές που προτιμούν μη αλκοολούχες επιλογές, φροντίστε να προσφέρετε μια γκάμα από μη αλκοολούχα ποτά και απεριτίφ.

Εορταστικά σνακ

Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί: Ο συνδυασμός αυτών των δύο προϊόντων είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένος με τα Χριστούγεννα. Τα καρύδια, τα αμύγδαλα, οι σταφίδες και τα αποξηραμένα σύκα είναι δημοφιλή τόσο στην παρασκευή εορταστικών πιάτων όσο και ως σνακ στα χριστουγεννιάτικα παρτι. Τα εξωτικά φρούτα όπως μάνγκο, παπάγια και ροδάκινα έχουν και αυτά μεγάλη δημοτικότητα, ενώ τα αποξηραμένα βερίκοκα, τα μούρα goji και οι χουρμάδες είναι επίσης δημοφιλή καθώς προσφέρουν στους καταναλωτές γλυκιά γεύση, αυξημένη θρεπτική αξία, χωρίς επιβαρυντικές θερμίδες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Αυτή την εορταστική περίοδο, η αλυσίδα καταστημάτων ENA Food C&C σας προσκαλεί να εξοπλίσετε το κατάστημά σας με την εκτεταμένη γκάμα των προϊόντων μας. Επισκεφτείτε το κοντινότερο κατάστημα μας και ανακαλύψτε τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων μας σε μοναδικές τιμές.