Κούτσας Παναγιώτης

Κούτσας Παναγιώτης | Ena Blog
Κούτσας Παναγιώτης | Ena Blog

Yπεύθυνος οπωροπωλείου ENA  FOOD Cash&Carry Άργος

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες σας, ως υπεύθυνος οπωροπωλείου;

Λόγω της ευαισθησίας των οπωροκηπευτικών, ένας εργαζόμενος σε αυτόν τον τομέα χρειάζεται, οπωσδήποτε, να έχει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στην διαχείριση των φρέσκων κι έτσι, ως υπεύθυνος του οπωροπωλείου γνωρίζω την ειδική φροντίδα, τη σωστή θερμοκρασία και το σωστό μέρος αποθήκευσης που θέλει το κάθε λαχανικό και φρούτο.

Ο στόχος μας είναι τα προϊόντα στα ράφια μας να είναι φρέσκα και να έχουμε τις ποσότητες που χρειαζόμαστε με τη λιγότερη φύρα. Χάρη στην καλή επικοινωνία που έχουμε αναπτύξει με τους πελάτες των ENA FOOD Cash&Carry, οι οποίοι παραγγέλνουν τα προϊόντα τους έγκαιρα, γνωρίζουμε ακριβώς τις ποσότητες που θα χρειαστούμε καθημερινά.

Τέλος, αφού παραλάβω τα προϊόντα της ημέρας διεξάγω και τον απαραίτητο ποιοτικό έλεγχο προτού τα ταξινομήσω προς πώληση.

 

Παρέχετε στους πελάτες σας εξειδικευμένες συμβουλές σχετικά με τη σωστή συντήρηση και αποθήκευση των οπωροκηπευτικών;

Όλους τους πελάτες μας τους ενημερώνουμε ότι κάποια προϊόντα δεν μπορούν να συντηρηθούν εκτός ψυγείου μετά από κάποιες ώρες, έτσι ώστε εκείνοι να μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους φρέσκα προς αγορά χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο ποιοτικό πρόβλημα.

Βέβαια, οι πελάτες που έχουν καταστήματα άμεσης πώλησης των προϊόντων που αγοράζουν από εμάς (π.χ. μανάβικα) είναι καθημερινοί πελάτες κι έτσι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στη συντήρηση.

Επίσης, στον νομό μας έχουμε πολλούς πελάτες με εστιατόρια και ξενοδοχεία, οι οποίοι έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό συντήρησης και αποθήκευσης. Έτσι, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συμβουλές που τους έχουμε δώσει, όπως για παράδειγμα ότι τα είδη ψυγείου πρέπει να διατηρούνται από 0 έως 8 βαθμούς κελσίου, μπορούν και διατηρούν τα προϊόντα τους φρέσκα για περισσότερο.

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, οι περισσότεροι πελάτες των ENA  FOOD Cash&Carry  έχουν μεγάλη εμπειρία πάνω στα οπωροκηπευτικά είδη, δηλαδή γνωρίζουν πώς να ξεχωρίζουν οι ίδιοι τα φρέσκα προϊόντα, και αυτός είναι και ένας λόγος που μας προτιμούν.

Μπορείτε να μας περιγράψετε μια τυπική παραγγελία ενός εστιατορίου;

Ανάλογα με το μενού και την εποχή, οι παραγγελίες των πελατών που έχουν εστιατόρια, ταβέρνες ή ψητοπωλεία μεταβάλλονται. Συνήθως, οι συγκεκριμένοι πελάτες παραγγέλνουν τα οπωροκηπευτικά τους ανά δύο ημέρες.

Κατά βάση, στις παραγγελίες αυτές βρίσκουμε σαλάτες εποχής, δηλαδή ντομάτα, αγγούρι λόλα πράσινη και κόκκινη το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα αγοράζουν λάχανο, καρότο και μαρούλι.

Επίσης, ως υπεύθυνος του οπωροπωλείου έχω τακτική τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες για οτιδήποτε χρειαστούν και από την πλευρά μου τους ενημερώνω άμεσα για τις εβδομαδιαίες προσφορές των ENA  FOOD Cash&Carry  καθώς και για τις ειδικές τιμές που εφαρμόζονται περιοδικά σε ορισμένα είδη.