ENAFOOD Blog Blog Σελίδα 29

Στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια

Στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια | Ena Blog
Στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια - Ένα απλό αλλά εξαιρετικό πιάτο, που κάνει τη διαφορά με τη μυρωδάτη σάλτσα μανιταριών που το συνοδεύει. - μισά στήθη κοτόπουλου (χωρίς την πέτσα και τα κόκκαλα), ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, μανιτάρια (καθαρισμένα), ελαιόλαδο, σκόρδα (αλεσμένα), δενδρολίβανο (αποξηραμένο), θυμάρι (αποξηραμένο ), λευκό κρασί (ξηρό), αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο θυμάρι ( για γαρνιτούρα), Για...

Σαλάτα με γαρίδες, ντομάτα και αβοκάντο

Σαλάτα με γαρίδες, ντομάτα και αβοκάντο | Ena Blog
Σαλάτα με γαρίδες, ντομάτα και αβοκάντο - Μια δροσιστική σαλάτα με γαρίδες που θα λατρέψετε! - καθαρισμένες και χωρίς το κέλυφος, χυμό λεμονιού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ώριμα αβοκάντο (ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες), ώριμες ντομάτες (κομμένες σε φέτες), ρόκα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Λίγο πριν βράσει,...

Cheesecake με μαρμελάδα κεράσι

Cheesecake με μαρμελάδα κεράσι | Ena Blog
Cheesecake με μαρμελάδα κεράσι - Το αυθεντικό Cheesecake με μαρμελάδα κεράσι βρίσκεται πάντα στη λίστα με τα αγαπημένα επιδόρπια! (Διαιρούμε τα συστατικά με το 10, για να πάρουμε τις ποσότητες για το κάθε Cheesecake) - Για την κρούστα: μπισκότο (τριμμένο), μαργαρίνη (λιωμένη), Για τη γέμιση: μαλακή κρέμα τυριού, ζάχαρη, χυμό λεμονιού, φλούδα λεμονιού (τριμμένη), εκχύλισμα βανίλιας, ξεχωριστά το ασπράδι από...

10 Ιδέες για επιδόρπια μετά το λογαριασμό

Υπάρχει το έθιμο τα ελληνικά εστιατόρια και οι ταβέρνες να σερβίρουν ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό μετά το φαγητό, ως ένδειξη φιλοξενίας και εκτίμησης στους πελάτες που επέλεξαν να γευματίσουν εκεί.   Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε τις πιο λαχταριστές και γλυκές απολαύσεις, που θα μπορούσατε να προσφέρετε στους πελάτες σας μετά το λογαριασμό, για να κάνετε την εμπειρία τους στην επιχείρησή...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους “τουρίστες του σήμερα”!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους “τουρίστες του σήμερα”! | Ena Blog
Οι προτεραιότητες και οι προσδοκίες του σημερινού ταξιδιώτη έχουν αλλάξει ριζικά. Γι’ αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι τουριστικές επιχειρήσεις να καταβάλλουν επιπλέον προσπάθεια ώστε να κατανοήσουν τον πελάτη τους. Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τους σημερινούς τουρίστες.   #1: Ξοδεύουν περισσότερα, αν κάτι αξίζει Να και μια καλή είδηση για την τουριστική βιομηχανία:  1 στους...

Κούτσας Παναγιώτης

Κούτσας Παναγιώτης | Ena Blog
Yπεύθυνος οπωροπωλείου ENA  FOOD Cash&Carry Άργος Ποιες είναι οι αρμοδιότητες σας, ως υπεύθυνος οπωροπωλείου; Λόγω της ευαισθησίας των οπωροκηπευτικών, ένας εργαζόμενος σε αυτόν τον τομέα χρειάζεται, οπωσδήποτε, να έχει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στην διαχείριση των φρέσκων κι έτσι, ως υπεύθυνος του οπωροπωλείου γνωρίζω την ειδική φροντίδα, τη σωστή θερμοκρασία και το σωστό μέρος αποθήκευσης που θέλει το κάθε λαχανικό και φρούτο. Ο...

Καραβά Πολυτίμη

Καραβά Πολυτίμη | Ena Blog
Yπεύθυνη Kεντρικού Tαμείου και Λογιστηρίου ENA  FOOD Cash&Carry Άργος. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το τμήμα και τις αρμοδιότητές σας; Εργάζομαι στα ENA FOOD Cash&Carry πολλά χρόνια, όπως και οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου. Ως υπεύθυνη του λογιστηρίου, ελέγχω τα παραστατικά της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή τις επιταγές των πελατών, τις δωροεπιταγές και τα κουπόνια. Επιπλέον, διαχειρίζομαι την τηλεφωνική επικοινωνία...

Χρήστος Παπαγεωργίου

Χρήστος Παπαγεωργίου | Ena Blog
Υπεύθυνος Κρεοπωλείου ENA  FOOD Cash&Carry Άργος Πώς καταφέρνουν τα ENA FOOD Cash&Carry να έχουν φρέσκα και ποιοτικά κρέατα;  Αρχικά, όλα τα προϊόντα των  ENA FOOD Cash&Carry  υπόκεινται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Ειδικά για τα κρέατα, τηρείται αυστηρά η αλυσίδα συντήρησης, δηλαδή τα προϊόντα αποθηκεύονται και μεταφέρονται πάντα μέσα σε θαλάμους με τη σωστή θερμοκρασία ψύξης. Μετά την παραλαβή των κρεάτων στο κατάστημά...

Smoothie με φράουλες και γιαούρτι

Smoothie με φράουλες και γιαούρτι | Ena Blog
Smoothie με φράουλες και γιαούρτι - - φράουλες, χυμό από πορτοκάλι, γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά), παγάκια, Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε μέσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι και τα παγάκια.; Αφού λάβουμε την παραγγελία με τις μερίδες που θα χρειαστούμε, χτυπάμε το μείγμα μας σε υψηλή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθεί. ; Ρίχνουμε το smoothie...

Μπισκότα σοκολάτας για πρωινό

Μπισκότα σοκολάτας για πρωινό | Ena Blog
Μπισκότα σοκολάτας για πρωινό - - ελαιόλαδο, ζάχαρη, αυγά, εκχύλισμα βανίλιας, νιφάδες βρώμης, λιναρόσπορο, σκόνη κακάο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι, σκόνη πρωτεΐνης, γάλα, Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 °C .; Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα, για περίπου 1'. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα...

Τηγανίτες με μπανάνα και κανέλα

Τηγανίτες με Μπανάνα και Κανέλα | Ena Blog
Τηγανίτες με Μπανάνα και Κανέλα - - Υλικά για τις Τηγανίτες: αλεύρι (για όλες τις χρήσεις), μπέικιν πάουντερ, αλάτι, γάλα, καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο, αυγά, εκχύλισμα βανίλιας, μπανάνες (ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες), Καρύδια για το γαρνίρισμα, Για τη σάλτσα με ρούμι: σιρόπι σφενδάμου, βούτυρο, μαύρο ρούμι, Οδηγίες Μαγειρέματος για τις Τηγανίτες: Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και...

Πώς θα προσελκύσετε περισσότερους τουρίστες στο εστιατόριο σας

Πώς θα προσελκύσετε περισσότερους τουρίστες στο εστιατόριο σας | Ena Blog
Η τουριστική βιομηχανία έχει διαφορετικό βαθμό σημασίας για κάθε εστιατόριο. Κάποιες επιχειρήσεις εστίασης εξαρτώνται πλήρως από τις εποχικές μετακινήσεις του μαζικού τουρισμού και άλλες είναι περισσότερο επικεντρωμένες στην τοπική πελατεία.   Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη θέση σας σε σχέση με τον τουρισμό, η περίοδος του καλοκαιριού φέρνει ανθρώπους από άλλα μέρη του κόσμου στην περιοχή σας, γεγονός που αν αξιοποιήσετε σωστά...

Πώς τα βραβεία βοηθούν την επιχείρησή σας

Πώς τα βραβεία βοηθούν την επιχείρησή σας | Ena Blog
Εάν υπάρχει κάτι στην επιχείρησή σας για το οποίο είστε υπερήφανοι, τότε η συμμετοχή σε διαγωνισμούς,  όπου μπορείτε να κερδίσετε σημαντικά βραβεία, όχι μόνο αποδεικνύει στους πελάτες σας ότι γνωρίζετε πολύ καλά το αντικείμενο σας, αλλά είναι και ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε το ηθικό της ομάδας σας.   Στην πραγματικότητα, δεν έχει σημασία εάν η επιχείρησή σας είναι...

Μηλόπιτα

Μηλόπιτα | Συνταγές για επαγγελματική κουζίνα | Ena Blog
Μηλόπιτα - Η παραδοσιακή μηλόπιτα διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα αγαπημένα επιδόρπια για την περίοδο των διακοπών. - 20 εκατοστών, μήλα (καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες), Χυμός και ξύσμα φλούδα από 6 λεμόνια, κορνφλάουερ, τριμμένη κανέλα, ζαχαρίνης (με χαμηλές θερμίδες), Αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος, Για καθεμία από τις 13 έτοιμες ζύμες μας, ψεκάζουμε ένα γυάλινο ταψί 20 εκατοστών με...

Ομελέτα με ζαμπόν και τυρί

Ομελέτα με ζαμπόν και τυρί | Συνταγές για επαγγελματική κουζίνα | Ena Blog
Ομελέτα με ζαμπόν και τυρί - Τι άλλο από την παραδοσιακή ομελέτα με ζαμπόν και τυρί; Αγαπημένη επιλογή για πρωινό πιάτο. - κατεψυγμένα αυγά (ολόκληρα), τυρί cheddar (ψιλοκομμένο), ζαμπόν (κομμένο σε κύβους), Αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος, Τοποθετούμε τα αποψυγμένα αυγά στο μπολ του μιξερ και χρησιμοποιώντας το σύρμα, χτυπάμε αρκετά ώστε να αναμειχθούν.; Ψεκάζουμε ελαφρώς το τηγάνι με το αντικολλητικό...