Πώς να δημιουργήσετε την τέλεια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο σας

Πώς να δημιουργήσετε την τέλεια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο σας | ENA Blog
Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική εποχή για μικρούς και μεγάλους  και για τα ξενοδοχεία μια περίοδος με πολλές κρατήσεις. Καθώς ο κλάδος της φιλοξενίας ετοιμάζεται για την πολυάσχολη αυτή περίοδο και φέτος, βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας είναι φιλόξενη και αποπνέει τη χαρά και τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, διασφαλίζοντας  μια ευχάριστη διαμονή στους επισκέπτες σας. Η...

Τι πρέπει να προμηθευτούν τα καταστήματα μικρής λιανικής για τις γιορτές το 2023

Τι πρέπει να προμηθευτούν τα καταστήματα μικρής λιανικής για τις γιορτές το 2023 | ENA Blog
Η περίοδος των γιορτών είναι μια πολυάσχολη περίοδος για τη μικρή λιανική. Οι καταναλωτές θα επισκεφτούν τα καταστήματά σας, ώστε να εφοδιαστούν για τα πάρτι και τις συγκεντρώσεις που έρχονται και αναζητούν ποιότητα, ποικιλία και καλές τιμές.

Συμβουλές μάρκετινγκ ξενοδοχείων για να γράψετε καλύτερες λεζάντες στο Instagram

Συμβουλές μάρκετινγκ ξενοδοχείων για να γράψετε καλύτερες λεζάντες στο Instagram | ENA Blog
Το Instagram αποτελεί την έβδομη πλατφόρμα σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως και περίπου το 90% των χρηστών του, ακολουθούν τουλάχιστον μία επιχείρηση.

Νιόκι με σπανάκι και φιλέτο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα

Nιόκι με σπανάκι και φιλέτο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα | ENA Blog
Αποχαιρετάμε το φθινόπωρο με ένα νόστιμο πιάτο με πρωταγωνιστή τα μαλακά νιόκι βουτηγμένα σε μια πλούσια σάλτσα κρέμας, συνοδευόμενα από κομμάτια ζουμερού κοτόπουλου και τη γήινη γεύση που δίνει το σπανάκι. Έτοιμoη σε μόλις 30 λεπτά αυτό το πλήρες πιάτο θα αγαπηθεί από τους λάτρεις των ζυμαρικών που ψάχνουν εναλλακτικές, σύγχρονες συνταγές! Νιόκι με σπανάκι και...

Οι νέες δυνατότητες που ανοίγει στην εστίαση ο οινοτουρισμός

Οι νέες δυνατότητες που ανοίγει στην εστίαση ο οινοτουρισμός | ENA Food
Το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών ταξιδεύει για να ανακαλύψει νέους πολιτισμούς, να θαυμάσει όμορφα τοπία και να εξασκήσει ίσως τις ξένες γλώσσες. Υπάρχει, όμως, και μια ολοένα και ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία, εκείνη των τουριστών που αγαπούν να ταξιδεύουν για να γευτούν το καλό κρασί! Αυτή είναι και η έννοια του οινοτουρισμού: να επιτρέψει στον ταξιδιώτη να ανακαλύψει...

Διαμόρφωση μενού: Πώς να ανταποκριθείτε στις προτιμήσεις κάθε γενιάς

Διαμόρφωση μενού: Πώς να ανταποκριθείτε στις προτιμήσεις κάθε γενιάς | ENA Blog
Το μυστικό για μια επιτυχημένη επιχείρηση εστίασης, όπως η δική σας,  είναι να προσφέρετε πιάτα που οι καταναλωτές αγαπούν.

5 βασικές τάσεις στην κατανάλωση του τσαγιού 

5 βασικές τάσεις στην κατανάλωση του τσαγιού | ENA Blog
Μετά το νερό, το τσάι αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλές ποτό παγκοσμίως. Πολλοί το επιλέγουν επειδή έχει ωραία γεύση ενώ μια άλλη μερίδα καταναλωτών πίνει τσάι για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Στο μεταξύ, η εισαγωγή νέων γευστικών συνδυασμών, όπως τα τσάι με βότανα, μπαχαρικά ή ακόμη και άνθη, επεκτείνει τον ορίζοντα των δυνατοτήτων του τσαγιού...

Πώς να ελαχιστοποιήσετε τις ακυρώσεις κρατήσεων στο ξενοδοχείο σας

Πώς να ελαχιστοποιήσετε τις ακυρώσεις κρατήσεων στο ξενοδοχείο σας | ENA Blog
Οι έρευνες δείχνουν ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία χάνει ετησίως μεταξύ 50 και 100 εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας των πελατών που δεν εμφανίζονται ή ακυρώνουν τα δωμάτιά τους. Είτε πρόκειται για ξαφνικές αλλαγές στα ταξιδιωτικά σχέδια των πελατών σας λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων, είτε απλώς για αλλαγή γνώμης, οι ακυρώσεις ξενοδοχείων μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην λειτουργία της επιχείρησής...

Φθινοπωρινή Αχλαδόπιτα με επικάλυψη αμύγδαλο

Φθινοπωρινή Αχλαδόπιτα με επικάλυψη αμύγδαλο | ENA Blog
Καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει σιγά-σιγά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη βουτυρένια ζύμη με γέμιση από ψημένα αχλάδια.

Τάσεις στις σάλτσες και τα αλείμματα για να εφοδιάσετε τα ράφια σας

Τάσεις στις σάλτσες και τα αλείμματα για να εφοδιάσετε τα ράφια σας | EΝΑ Blog
Καθώς η κατηγορία της σάλτσας και των αλειμμάτων συνεχίζει να αναπτύσσεται, η παρακολούθηση των υπαρχουσών αλλά και αναδυόμενων τάσεων είναι το κλειδί για την ικανοποίηση των επιθυμιών των καταναλωτών. Η παγκόσμια αγορά της σάλτσας - η οποία περιλαμβάνει σάλτσες, αλείμματα, ντιπ και ντρέσινγκ, μεταξύ άλλων - αναμένεται να φτάσει  τα 172,2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026. Οι...

Καταπληκτικές ιδέες περιεχομένου για δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μίνι μάρκετ

Καταπληκτικές ιδέες περιεχομένου για δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μινι μάρκετ | ENA Blog
Το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παίζει σημαντικό ρόλο για την προβολή και τη δημοτικότητά σας. Σήμερα, θα επισημάνουμε ορισμένες ιδέες για διαδικτυακό περιεχόμενο που μπορούν να βοηθήσουν το μίνι μάρκετ σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να στρέψει την προσοχή του πελατειακού κοινού σε εσάς. Εφαρμόζοντας αυτές τις δημιουργικές και εύκολες συμβουλές, θα...

Η εξατομικευμένη εμπειρία του επισκέπτη είναι το κλειδί της επιτυχίας 

Η εξατομικευμένη εμπειρία του επισκέπτη είναι το κλειδί της επιτυχίας | ENA Blog
Γνωρίζατε ότι το να κατανοήσετε σε βάθος τους πελάτες σας είναι το κλειδί για την επιτυχία της επιχείρησής σας; Σκεφτείτε το - οι πελάτες του μπαρ ή του εστιατορίου σας δεν είναι απλώς αριθμοί σε έναν ισολογισμό. Είναι πραγματικοί άνθρωποι με πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες, και αφιερώνοντας χρόνο για να τους γνωρίσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε εξατομικευμένες εμπειρίες...

Διατροφικός τουρισμός: Τι σημαίνει και γιατί έχει σημασία

Διατροφικός τουρισμός: Τι σημαίνει και γιατί έχει σημασία | ENA Blog
Δεν είναι μυστικό ότι το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Και ενώ όλοι έχουμε τη δική μας μοναδική σχέση με το φαγητό, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα - το φαγητό είναι μια εμπειρία. Το φαγητό είναι, επίσης, μια σημαντική πτυχή κάθε ταξιδιού. Οι ταξιδιώτες συχνά αναζητούν προορισμούς που τους προσφέρουν την ευκαιρία να...

Πεντανόστιμο Ριζότο με μανιτάρια champignon και τρούφα

Πεντανόστιμο Ριζότο με μανιτάρια champignon και τρούφα | ENA Blog
Το αχνιστό, κρεμώδες ριζότο είναι ένα δημοφιλές πιάτο. Οι σκληροί κόκκοι του ρυζιού μετατρέπονται σε ένα νόστιμο βελούδινο πιάτο μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Το ριζότο, όμως, δεν είναι ένα πιάτο που μπορείτε να αφήσετε στη φωτιά και να φύγετε, καθώς όσο βράζει χρειάζεται να το ανακατεύετε συνεχώς. Αυτό το βήμα είναι θεμελιώδες επειδή η συνεχής κίνηση...

Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με σάλτσα κόκκινου κρασιού για την επέτειο της 28ης!

Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με σάλτσα κόκκινου κρασιού για την επέτειο της 28ης! | ENA Blog
Η 28η Οκτωβρίου κοντοζυγώνει και καθώς η σημαντική αυτή επέτειος πέφτει Σάββατο, μόνο το λαχταριστό, σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι ταιριάζει για να απογειώσει το μενού σας!