ENAFOOD Blog Blog Σελίδα 13

Αρωματικές γεμιστές ντομάτες, μια καλοκαιρινή πρόταση για το μενού σας

Αρωματικές γεμιστές ντομάτες, μια καλοκαιρινή πρόταση για το μενού σας | Ena Blog
Μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνταγές, που μυρίζουν καλοκαίρι και μπορούν να σαγηνεύσουν με τη γεύση τους μικρούς και μεγάλους πελάτες μιας επιχείρησης εστίασης, είναι τα γνωστά σε όλους «γεμιστά».

6 κατηγορίες μεζέδων που δεν πρέπει να λείπουν από την ταβέρνα σας

6 κατηγορίες μεζέδων που δεν πρέπει να λείπουν από την ταβέρνα σας | Ena Blog
Μεταξύ των διαφορετικών επιχειρήσεων εστίασης, υπάρχει μια κατηγορία στενά συνδεδεμένη με τον Έλληνα καταναλωτή κάθε ηλικίας: Η ταβέρνα.

3 λόγοι που τα κατεψυγμένα τρόφιμα διεκδικούν χώρο στα ψυγεία σας

3 λόγοι που τα κατεψυγμένα τρόφιμα διεκδικούν χώρο στα ψυγεία σας | Ena Blog
Μια από τις πιο κοινές διαπιστώσεις των επαγγελματιών της μικρής λιανικής είναι ότι η πρόσφατη πανδημία αναπροσανατόλισε τη ματιά και το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς…το ψυγείο και τα προϊόντα ψύξης και ελαφριάς κατάψυξης.

Καλοκαιρινή τάρτα με ντοματίνια, σπανάκι και ελληνικά τυριά

Καλοκαιρινή τάρτα με ντοματίνια, σπανάκι και ελληνικά τυριά | Ena Blog
Αν ψάχνει κάποιος για μια συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει θαυμάσια τα καλοκαιρινά μενού, είτε στα μεσημεριανά και βραδινά τραπέζια, είτε στις ενότητες του πρωινού και του brunch, σίγουρα θα καταλήξει στην περίπτωση της τάρτας.

Mini Market και Τουρισμός: 3 οικογένειες προϊόντων που δεν πρέπει να λείπουν από τα ράφια σας

Mini Market και Τουρισμός: 3 οικογένειες προϊόντων που δεν πρέπει να λείπουν από τα ράφια σας | Ena Blog
Καθώς η καλοκαιρινή αύρα αλλάζει τη διάθεση και τις συνήθειες των καταναλωτών, μια νέα εποχή ευκαιριών ανατέλλει για όλους τους επαγγελματίες της μικρής λιανικής.

Κρέμα μασκαρπόνε με φράουλες και μέντα σε ποτηράκι

Κρέμα μασκαρπόνε με φράουλες και μέντα σε ποτηράκι | Ena Blog
Σας παρουσιάζουμε μια πρόταση, μοναδική σε νοστιμιά αλλά και απόλυτα δροσιστική και ταιριαστή στην καλοκαιρινή περίοδο.

H μπίρα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας επαγγελματίας για το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό ποτό

H μπίρα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας επαγγελματίας για το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό ποτό | Ena Blog
Ίσως το πιο διαχρονικά δημοφιλές αλκοολούχο ποτό και σίγουρα το πιο αγαπημένο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η μπίρα, δεν είναι απλά ένα όνομα αλλά μια κοσμοθεωρία.

Αναβαθμίστε το πρωινό της επιχείρησής σας με δημοφιλείς επιλογές

Αναβαθμίστε το πρωινό της επιχείρησής σας με δημοφιλείς επιλογές | Ena Blog
Αναμφίβολα μια από τις κινητήριες δυνάμεις του τουρισμού είναι η αναζήτηση διατροφικών εμπειριών από τους ταξιδιώτες.

Δροσιστικές Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια, ροδέλες κολοκυθιού και σως βαλσάμικου

Δροσιστικές Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια, ροδέλες κολοκυθιού και σως βαλσάμικου | Ena Blog
Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει είναι η ιδανική ευκαιρία για να προχωρήσετε σε πιο δροσιστικές προτάσεις συνοδευτικών και ορεκτικών για το μενού σας.

Από την άνοιξη στο καλοκαίρι: Συμβουλές για την προετοιμασία του mini market σας

Από την άνοιξη στο καλοκαίρι: Συμβουλές για την προετοιμασία του mini market σας | Ena Blog
Διανύοντας τον Μάιο, η καθημερινότητα έχει έντονο ανοιξιάτικο χαρακτήρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διάθεση των πελατών μας.

Zero Food Waste: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την υπεύθυνη λειτουργία σας

Zero Food Waste: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την υπεύθυνη λειτουργία σας | Ena Blog
Ένας από τους πιο βασικούς στόχους των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η οικολογική υπευθυνότητα και η βιώσιμη λειτουργία τους.

Οι πρώτες ύλες που έρχονται να πάρουν τα πρωτεία στη γαστρονομία

Οι πρώτες ύλες που έρχονται να πάρουν τα πρωτεία στη γαστρονομία | Ena Blog
Ο κλάδος της εστίασης αποτελεί έναν συναρπαστικά εξελισσόμενο τομέα, με τακτικές αλλαγές τόσο στις καταναλωτικές προτιμήσεις και στον τρόπο ετοιμασίας των γευμάτων, όσο και στον χαρακτήρα που αποκτά η έννοια «φαγητό».

Χορτοφαγικό Buddha Bowl με φαγόπυρο και tofu

Χορτοφαγικό Buddha Bowl με φαγόπυρο και tofu | Ena Blog
Ο βασικός παράγοντας που αλλάζει, αναμορφώνει και ανανεώνει το μενού μιας επιχείρησης εστίασης, δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον καταναλωτή. Οι νέες τάσεις, οι νέες διατροφικές κοινότητες, η στροφή προς το πιο υγιεινό, ακόμα και η αλλαγή του κλίματος και των καιρικών συνθηκών συνθέτουν τους λόγους που ωθούν αρκετούς από εσάς, που δραστηριοποιήστε στην εστίαση, στην...

Οι νέες τάσεις στη μικρή λιανική σε παγκόσμιο επίπεδο

Οι νέες τάσεις στη μικρή λιανική σε παγκόσμιο επίπεδο | Ena Blog
Για τους περισσότερους επαγγελματίες της μικρής λιανικής, ο χώρος της δράσης τους αποτελεί μια αγορά διαρκώς εξελισσόμενη, με προκλήσεις και φυσικά ευκαιρίες ανάπτυξης.

Ψητό μπούτι αρνιού, με αρακά και μυρωδικά

Ψητό μπούτι αρνιού, με αρακά και μυρωδικά | Ena Blog
Ένα από τα είδη κρέατος που κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα πασχαλινά μενού των εστιατορίων είναι φυσικά το αρνί. Οι παραλλαγές της ετοιμασίας του είναι πολλές και διαφορετικές και αφορούν στον τρόπο προετοιμασίας, μαγειρέματος ή ψησίματος και φυσικά σερβιρίσματος. Αν ανήκετε στην κατηγορία των επιχειρηματιών της εστίασης που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, πέρα...