Για ένα ψητοπωλείο, οι δυνατότητες να διαφοροποιηθεί στο μενού του προσφέροντας νέες επιγεύσεις και γαστρονομικές πινελιές στους πελάτες του, μοιάζουν περιορισμένες. Κι όμως, αν αναλογιστείτε, σε περίπτωση που είστε ιδιοκτήτης μιας τέτοιας επιχείρησης, τους άπειρους συνδυασμούς μαρινάδας αλλά και τμημάτων κρέατος που μπορείτε «ρίξετε» στη φωτιά, μπορείτε και να εντοπίσετε τις δυνατότητες που θα ανοιχτούν και θα δώσουν στην ενότητα «Στα Κάρβουνα» του καταλόγου σας ξεχωριστές και ελκυστικές εναλλακτικές. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα, τα χοιρινά μπριζολάκια με γλυκοπικάντικη σώς, που μπορεί να τροποποιηθεί και με άλλα είδη κρέατος που έχετε στη διάθεσή σας (π.χ. αρνί ή μοσχάρι) και θα ενθουσιάσει τους φανατικούς αλλά και τους νέους σας φίλους. Και φυσικά, μια συνταγή που μπορεί να αυξήσει και το περιθώριο κέρδους σας, καθώς όλα τα υλικά που χρειάζεται, μπορείτε να τα βρείτε σε ασυναγώνιστες τιμές στα καταστήματα EΝΑ Food C&C, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο έντυπο προσφορών μας αλλά και στον ειδικά σχεδιασμένο κατάλογό μας για ψητοπωλεία.
Μερίδες |
|
- 1 ½ kg χοιρινά μπριζολάκια μικρά, λαιμού ή κόντρα
- 40 ml μέλι
- 40 ml κέτσαπ
- 40 ml σάλτσα σόγιας
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με κουτάλι
- 10 gr Μπούκοβο
- Αλάτι και πιπέρι
- 500 gr ντοματίνια
- 20 ml βαλσάμικο ξύδι
- 40 ml ελαιόλαδο
- 10 gr ζάχαρη
Συστατικά
Για το κρέας
Για τη μαρινάδα
Για τη σως:
|
|
- Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ, και βουτάτε μέσα τα μπριζολάκια.
- Τα μεταφέρετε όλα σε μια αεροστεγή σακούλα τροφίμων και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
- Μισή ώρα πριν ψήσετε τα μπριζολάκια και έχοντας ήδη ανάψει τη φωτιά στα κάρβουνα ή το grill, τα βγάζετε από το ψυγείο.
- Αφαιρείτε τα μπριζολάκια από τη μαρινάδα (χωρίς να πετάξετε τη μαρινάδα που περίσσεψε) και τα ψήνετε για περίπου 5΄από κάθε πλευρά.
- Λαδώνετε τα ντοματίνια, τα βάζετε σε σειρά σε απλωτό σκεύος και τα ραντίζετε με τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Τα ψήνετε στο grill μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν, για περίπου 10΄.
- Τα ραντίζετε με το βαλσάμικο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2΄.
- Βγάζετε τα μπριζολάκια από τη φωτιά και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ώστε να διατηρηθούν ζεστά.
- Ρίχνετε το περιεχόμενο της σακούλας τροφίμων (τη μαρινάδα που έχει περισσέψει μαζί με τους χυμούς του κρέατος) σε κατσαρολάκι και βράζετε μέχρι να δέσει ελαφρά.
- Σερβίρετε τα μπριζολάκια με τη μαρινάδα και τα ντοματίνια σε κεντρική πιατέλα ή τα μοιράζετε στα ατομικά πιάτα των παραγγελιών σας.