Επιστροφή στο σχολείο: Τα προϊόντα ενός mini market που αξίζουν να μπουν στο… πρώτο θρανίο

Επιστροφή στο σχολείο: Τα προϊόντα ενός mini market που αξίζουν να μπουν στο… πρώτο θρανίο | Ena Blog
Επιστροφή στο σχολείο: Τα προϊόντα ενός mini market που αξίζουν να μπουν στο… πρώτο θρανίο | Ena Blog

Καθώς είμαστε πια στην τελική ευθεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δημιουργείται και φέτος μια καλή προοπτική για αύξηση των πωλήσεων για όλους εσάς που δραστηριοποιείστε στον χώρο της μικρής λιανικής. Αρκεί μια μικρή προετοιμασία και μια έξυπνη αναδιάταξη των προϊόντων σας, ώστε να αποτελέσει και το κατάστημά σας μια ελκυστική πρόταση τόσο για τους μικρούς ή μεγαλύτερους μαθητές, όσο και για τους γονείς τους, στο ξεκίνημα των μαθημάτων, αλλά και σε όλη τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της επαναλειτουργίας των τάξεων. 

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε συγκεντρώσει ανά ομάδες τα προϊόντα και έχουμε αναλύσει συνοπτικά τους λόγους για τους οποίους αξίζουν αυτά να πάρουν θέση στα «πρώτα» θρανία του mini market σας. 

Τα παραδοσιακά σχολικά:

 Σαφώς, τον πρώτο λόγο έχουν όλα αυτά τα προϊόντα τα οποία χρειάζονται τα παιδιά στη διάρκεια των μαθημάτων τους, όπως η γραφική ύλη και τα απαραίτητα αναλώσιμα. Μπλοκ, σπιράλ και κλασικά τετράδια, μαρκαδόροι, στυλό, μολύβια, μπογιές, χάρακες, γόμες, διορθωτικά υγρά, πλαστελίνες, βιβλία ιχνογραφίας, είναι ενδεικτικά κάποιες προτάσεις που αξίζουν να υπάρχουν διαθέσιμες για τις αγορές της τελευταίας στιγμής ή για τον απαραίτητο συνολικά εξοπλισμό ενός μικρού σας πελάτη λίγο πριν πάρει το δρόμο για να προλάβει το κουδούνι στο σχολικό προαύλιο. Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να πάρετε πρώτοι τους μαρκαδόρους και να δημιουργήσετε χαρούμενα και πολύχρωμα ταμπελάκια που θα σηματοδοτήσουν τη θέση των προϊόντων αυτών, και με τη φαντασία και κάποιο έξυπνο μήνυμα, να προκαλέσετε το ενδιαφέρον και το χαμόγελο των παιδιών που θα μπουν μόνα τους ή με τη συνοδεία των δικών τους στο μαγαζί σας. 

Υγιεινή και Προστασία:

Φέτος, σαν αποτέλεσμα της πανδημίας του Covid-19, μια νέα κατηγορία προϊόντων αναδεικνύεται ως απαραίτητη για κάθε μαθητή στη διάρκεια της χρονιάς. Είναι τα είδη υγιεινής και προστασίας του, στη συναναστροφή συναναστροφής με τη σχολική κοινότητα. Τα αντισηπτικά, τα υγρά και αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια, οι μάσκες μιας χρήσης- και σωστού μεγέθους για την ηλικία του – τα gel χεριών, οι ατομικές συσκευασίες υγρών σαπουνιών, είναι κάποια από τα προϊόντα που παίρνουν υποχρεωτικά θέση στη σχολική τσάντα δίπλα στα βιβλία και τα τετράδια. Επιπλέον, όμως είναι και είδη αναλώσιμα, ημερήσιας χρήσης, που χρειάζονται συχνότερη αντικατάσταση, κάτι που σημαίνει περισσότερες πωλήσεις των ίδιων αντικειμένων. Γι’ αυτό μπορείτε να προχωρήσετε στην προμήθειά τους, φροντίζοντας για την επάρκειά των αποθεμάτων σας για την απαιτητική περίοδο του ξεκινήματος των μαθημάτων. Μια καλή συμβουλή, είναι να αναζητήσετε προτάσεις για προστατευτικές μάσκες με σχετικά σχέδια που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και που, προκαλώντας εντύπωση, θα φέρουν και άλλους συμμαθητές τους στο δικό σας mini market. 

Η ώρα του «κολατσιού»

Μία σημαντική στιγμή στην σχολική καθημερινότητα την οποία αξίζει να αγκαλιάσετε με τις προτάσεις σας είναι φυσικά και το διάλειμμα για φαγητό. Ειδικά όταν η πλειοψηφία των γονέων φροντίζει ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους ό,τι είναι απαραίτητο για να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα συνωστισμού στην σχολική καντίνα. Μια πρόταση μας είναι να δημιουργήσετε μια μικρή γωνία στο κατάστημά σας είτε μια ξεχωριστή προθήκη, την οποία μπορείτε να την αφιερώσετε σε αυτήν την ανάγκη. Με ένα σχετικό, ελκυστικό μήνυμα όπως «’Ώρα για Διάλειμμα» ή κάτι συναφές, επιλεγμένα προϊόντα από δημητριακά και μπάρες, κράκερς, σνακς, μπισκότα, χυμούς φρούτων, αναψυκτικά, σοκολατούχα ροφήματα, σάντουιτς, μικρά ατομικά γλυκίσματα, σοκολάτες, καραμέλες, γκοφρέτες, mini cakes, τσουρεκάκια κ.ά. μπορούν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τον μικρών επισκεπτών σας. Πολύ δε περισσότερο, είναι ικανά να τραβήξουν το βλέμμα κάθε πολυάσχολου γονέα που μέσα στα σύντομα περιθώρια της πρωινής προετοιμασίας των παιδιών του, ενδέχεται να μην έχει προλάβει τη σπιτική ετοιμασία του σχολικού κολατσιού. Μια καλή συμβουλή είναι να «γεφυρώσετε» τις επιλεγμένες προτάσεις σας στο συγκεκριμένο σημείο, με εκπτωτικές προσφορές σε οικογενειακές συσκευασίες που θα διευκολύνουν τους πελάτες σας στις απαραίτητες – και οικονομικότερες- προμήθειές τους και θα ενισχύσουν την απήχηση της επωνυμίας σας στις οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας. 

Χώρος και για τους γονείς

Τέλος, αξίζει να θυμάστε ότι πίσω από κάθε παιδί που ετοιμάζεται για τη σχολική χρονιά υπάρχει πάντα ένας γονέας, ο οποίος ετοιμάζεται για τη φροντίδα του. Στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να προνοήσετε, κυρίως στην επικοινωνία των προσφορών σας, στο ηλεκτρονικό σας newsletter, εφόσον έχετε, ή στις αναρτήσεις σας στα κοινωνικά δίκτυα, να συμπεριλάβετε και αυτόν με προϊόντα που τον αφορούν. Τέτοια είναι τα απορρυπαντικά, καθώς σχολείο δεν σημαίνει μόνο διάβασμα, αλλά και συχνό πλυντήριο, αλλά και τα παραφαρμακευτικά είδη, όπως επιθέματα, οινόπνευμα, gel καθαρισμού πληγών, μιας και το διάλειμμα έχει παιχνίδι και ίσως και μικροτραυματισμούς. Αντίστοιχα, προϊόντα που συγκινούν τους μεγαλύτερους, αυτήν την περίοδο, είναι όσα έχουν να κάνουν με την ετοιμασία ενός πλούσιου και θρεπτικού πρωινού για τα μικρά τους, όπως μέλι, μαρμελάδες, δημητριακά, γάλα, γιαούρτι και βούτυρο, αλλά και οι προτάσεις έτοιμων γευμάτων που μπορούν να τους εξοικονομήσουν χρόνο σε μια δύσκολη μέρα από τη δουλειά τους.  Έτσι, θα έχετε αναπτύξει την γκάμα των προϊόντων σας, με έξυπνες, αλλά και στοχευμένες κινήσεις, που δύσκολα θα αφήσουν αδιάφορο ένα ευρύ κοινό, που περιλαμβάνει τους γονείς και παιδιά της περιοχής σας. Ανθρώπους δηλαδή που τις ημέρες που έρχονται θα κινούνται με άξονα το σχολείο, αλλά με το ενδιαφέρον τους να περιστρέφεται γύρω από την επιχείρησή σας.