Παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι με γέμιση από γκανάς σοκολάτας 

Παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι με γέμιση απο γκανάς σοκολάτας | ΕΝΑ Blog

Το ελληνικό Πάσχα έχει να κάνει με βαμμένα κόκκινα αυγά, ψητό αρνί (ή κατσίκι) και τσουρέκι. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η αφράτη υφή του και το μεθυστικό άρωμα από το αλεσμένο μαχλέπι, την κανέλα, το κάρδαμο, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. 

Το μαχλέπι είναι ο σπόρος από μια ποικιλία βύσσινου και έχει ένα πολύ ξεχωριστό άρωμα που κανένα άλλο μπαχαρικό δεν μπορεί να μιμηθεί. Tο αγαπημένο τσουρέκι πλέον εμπλουτίζεται με νέες ευφάνταστες και δημιουργικές γεμίσεις όπως κάστανο, σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού ή μαστίχα. Στο ENA Blog συνδυάσαμε την ελληνική παραδοσιακή συνταγή με την υπέροχη γεύση της γκανάς σοκολάτας για να προσφέρετε στους πελάτες σας αυτό το Πάσχα! 

Εκτύπωση Συνταγής
Παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι με γέμιση από γκανάς σοκολάτας 
Μερίδες
Συστατικά
Συστατικά ζύμης
Συστατικά γκανάς σοκολάτας
Μερίδες
Συστατικά
Συστατικά ζύμης
Συστατικά γκανάς σοκολάτας
Οδηγίες
Για τη ζύμη:
  1. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ βάσης με τον γάντζο ζύμης και ανακατέψτε σιγά-σιγά το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  2. Προσθέστε το μαστίχα Χίου, τα 2 αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το μαχλέπι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, ένα φλιτζάνι τη φορά.
  4. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη (περίπου 8 λεπτά).
  5. Καλύψτε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Για τη γκανάς σοκολάτας:
  1. Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτοντας σταδιακά το μαλακωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα, ώστε να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
  2. Αφήστε την στην άκρη, αλλά μην την παγώσετε, καθώς πρέπει να μπορεί να απλωθεί πάνω στη ζύμη.
Πώς να φτιάξετε το Τσουρέκι:
  1. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, χωρίστε τη ζύμη σε 2 ίσες μερίδες. Θα είναι πολύ κολλώδης, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην προσθέσετε επιπλέον αλεύρι.
  2. Ρίξτε στον πάγκο εργασίας, στον πλάστη και στα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο. Ανοίξτε κάθε μερίδα ζύμης σε ένα τετράγωνο περίπου 30 × 30 cm. Απλώστε γενναιόδωρα στο κάθε τετράγωνο τη μισή γκανάς και τυλίξτε σε σχήμα λουκάνικο.
  3. Ανασηκώστε τη ζύμη από τον λαδωμένο πάγκο ενώ την ανοίγετε, και δώστε της τη μορφή πλεξίδας. Αφήστε την να ξεκουραστεί για δεύτερη φορά, περίπου 30-40 λεπτά.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 100°C στον αέρα. Αλείψτε την κορυφή του τσουρεκιού με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με τις νιφάδες αμυγδάλου.
  5. Ψήστε για 25-30 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι για να περιχύσετε την ψημένη ζύμη με τη λιωμένη σοκολάτα.
  6. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.