Γιαούρτι: Ένα προϊόν που διαρκώς εξελίσσεται και δίνει νέο ενδιαφέρον στις πωλήσεις της μικρής λιανικής

Γιαούρτι: Ένα προϊόν που διαρκώς εξελίσσεται και δίνει νέο ενδιαφέρον στις πωλήσεις της μικρής λιανικής | ENA Blog
Γιαούρτι: Ένα προϊόν που διαρκώς εξελίσσεται και δίνει νέο ενδιαφέρον στις πωλήσεις της μικρής λιανικής | ENA Blog

Μιλώντας για το γιαούρτι αναφερόμαστε σε ένα προϊόν με μεγάλη δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο καθώς καλύπτει τόσο τις διαχρονικές απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού όσο και τις αναδυόμενες τάσεις. Ειδικά στην Ελλάδα, οι εταιρίες τροφίμων και οι γαλακτοκομικές μονάδες παρουσιάζουν διαρκώς νέα, καινοτόμα προϊόντα ως προς την επεξεργασία, τη σύνθεση και τα συστατικά τους, ικανοποιώντας τις καταναλωτικές ανάγκες και ενισχύοντας τις πωλήσεις του γαλακτοκομικού τομέα. Για εσάς, λοιπόν, που δραστηριοποιείστε στη μικρή λιανική και είστε ιδιοκτήτες mini market, έχουμε προχωρήσει σε μια συνοπτική καταγραφή των δεδομένων της αγοράς για το γιαούρτι αλλά και πως μπορείτε να επωφεληθείτε από την κινητικότητα και την εξέλιξή του.

Το γιαούρτι και οι εναλλακτικές εκδοχές του στο ψυγείο ενός mini market σήμερα

Εκτός από το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι, στα ψυγεία των μίνι μάρκετ προστίθενται νέες επιλογές. Η στροφή των καταναλωτών σε πιο υγιεινές συνήθειες έχει ως επακόλουθο την ανάγκη για εναλλακτικές επιλογές, με λιγότερη προσθήκη ζάχαρης και λιπαρών. Αρκετά δημοφιλή είναι τα προϊόντα γιαουρτιού από κατσικίσιο γάλα, που εκτός από λιγότερες θερμίδες έχουν και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λακτόζη. Ιδιαίτερα δημοφιλές αναδεικνύεται και το γιαούρτι χωρίς ζωικής προέλευσης γάλα, κατάλληλο για τη vegan κοινότητα που διαρκώς αποκτά νέους οπαδούς. Vegan γιαούρτι, λοιπόν, από γάλα καρύδας ή αμυγδάλου, σκέτο ή με συνδυασμούς φρούτων και καρπών και πλούσιο σε προβιοτικά. Αυτές είναι κάποιες από τις επιλογές που προσφέρονται και καλύπτουν τις ειδικές προτιμήσεις των vegan πελατών της μικρής λιανικής και είναι φυσικά στη διάθεσή σας στα καταστήματα ENA Food C&C για να τα προμηθευτείτε άμεσα και να ικανοποιήσετε όλο ανεξαιρέτως το πελατολόγιό σας.

Το γιαούρτι ως βασικό υλικό σε νέα προϊόντα

Η επανάσταση του γιαουρτιού δεν έμεινε μόνο στη δημιουργία εναλλακτικών εκδοχών του αλλά προχώρησε και στην κυριαρχία του ως βασικού υλικού σε άλλες κατηγορίες τροφίμων. Κάποιες από αυτές είναι:

  • Τα επιδόρπια γιαουρτιού: Τα δημοφιλή μικρά γεύματα που συνδυάζουν το ασβέστιο και τις πρωτεΐνες που μας χαρίζει το γιαούρτι με τη γευστικότητα ενός γλυκού. Γιαούρτι συνδυασμένο με φρούτα, μέλι, δημητριακά ή μικρές μπαλίτσες σοκολάτας για τους μικρούς μας φίλους. Ακόμη και γιαούρτι με γεύσεις όπως καραμέλα, βανίλια και μπισκότο και πολλές άλλες επιλογές που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα ENA Food C&C σε δυνατές προσφορές.
  • Τα ροφήματα γιαουρτιού: Το γιαούρτι σε ρόφημα αποτελεί την ιδανική εναλλακτική για όσους αναζητούν να αντικαταστήσουν άλλα ροφήματα με περισσότερες θερμίδες ή λιγότερο ευεργετική δράση για τον οργανισμό αλλά δε θέλουν να θυσιάσουν τη γεύση. Αποτελεί την ιδανική βάση για τη δημιουργία smoothies φρούτων ή λαχανικών, μια αγαπημένη επιλογή όσων επιλέγουν την υγιεινή διατροφή γενικότερα. 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της κατηγορίας, το παραδοσιακό, ελληνικό γιαούρτι, συνεχίζει την ιστορία της γαλακτοκομικής τέχνης του τόπου μας, η οποία δε διστάζει να προχωρήσει σε πειραματισμούς και να προσφέρει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες εναλλακτικές στο κοινό και κατ’ επέκταση στους πελάτες της μικρής λιανικής. Βελούδινες υφές, νέες συνταγές προσαρμοσμένες στις καταναλωτικές απαιτήσεις, βιολογικής προέλευσης, χωρίς συντηρητικά, πηκτίνη, γλυκαντικές ουσίες αλλά με πλούσια γεύση, αρώματα και θρεπτικά συστατικά, κάνουν το γιαούρτι και στις πιο νεωτερικές εκδοχές του, προϊόν διαχρονικά αγαπητό. Εξοπλίστε το δικό σας mini market με τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα των κατηγοριών που υπάρχουν στα καταστήματα ΕΝΑ Food C&C, σε ειδικές τιμές για τους επαγγελματίες, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε σε κάθε σας περιήγηση στο έντυπο μας αλλά και στις προσφορές που ετοιμάζουμε κάθε εβδομάδα για εσάς.