Η σημασία του πρωινού στα ξενοδοχεία και πώς να ακολουθήσουν αυτή την τάση τα μικρά ξενοδοχεία

Η σημασία του πρωινού στα ξενοδοχεία και πώς να ακολουθήσουν αυτή την τάση τα μικρά ξενοδοχεία | ENA Blog
Η σημασία του πρωινού στα ξενοδοχεία και πώς να ακολουθήσουν αυτή την τάση τα μικρά ξενοδοχεία | ENA Blog

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά είναι η πιο αγαπημένη υπηρεσία των πελατών κατά τη διαμονή τους σε ένα ξενοδοχείο, μικρό ή μεγάλο. Το ξενοδοχείο σας μπορεί να έχει τα πάντα – όμορφα δωμάτια, Wi-Fi, μπαρ. Ωστόσο, μια καλή εμπειρία χωρίς ένα καλό πρωινό θα ήταν ανεπαρκής για τους περισσότερους επισκέπτες σας. Ένα γευστικό πρωινό εντυπωσιάζει και χαροποιεί τους επισκέπτες καθιστώντας τη διαμονή τους γενικά μια πιο ευχάριστη εμπειρία.

Γιατί ένα καλό πρωινό είναι σημαντικό για τους επισκέπτες;

Το πρωινό φέρνει πολλά οφέλη στους επισκέπτες που οι πάροχοι καταλυμάτων μπορεί αρχικά να μην σκέφτονται. Οι ταξιδιώτες πολλές φορές δεν ξέρουν πού να πάνε για ένα καλό πρωινό, επειδή δεν είναι εξοικειωμένοι με τον προορισμό που επισκέπτονται. Χωρίς το πρωινό που προσφέρει το ξενοδοχείο σας, θα χανόταν πολύς χρόνος στην αναζήτηση ενός καλού μέρους για φαγητό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό για έναν επισκέπτη από το να ξέρει ότι το πρώτο και σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι διαθέσιμο και τον περιμένει. Ορισμένοι επισκέπτες, μάλιστα, δεν έχουν καμία πρόθεση να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο και επιθυμούν να φάνε όλα τα γεύματά τους εκεί. Και κυρίως ανυπομονούν για το πρωινό. Από ό,τι φαίνεται, από τη στιγμή που οι επισκέπτες κάνουν κράτηση για πρωινό, σκέφτονται ήδη τι θα περιλαμβάνει. Η Google διεξήγαγε μια έρευνα καταναλωτή με την ερώτηση “Ποια χαρακτηριστικά ξενοδοχείου αναμένετε περισσότερο;” και το 42,4% των απανταχού επισκεπτών απάντησε ότι ανυπομονεί να φάει πρωινό!

Παρουσιάστε την τοπική κουζίνα μέσα από το «Παραδοσιακό Πρωινό» σας

Όταν επισκέπτεται κανείς έναν νέο προορισμό, ένα πράγμα είναι βέβαιο: οι ταξιδιώτες θα θέλουν να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα, ανεξάρτητα από το αν ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή αναψυχής. Ακόμη κι αν ένα κανονικό παραδοσιακό πρωινό είναι η πιο εύκολη και ασφαλής επιλογή, καθώς καλύπτει τις περισσότερες επιθυμίες των επισκεπτών, οι παραδοσιακές τοπικές συνταγές είναι πάντα ευπρόσδεκτες και συχνά γίνονται τα “best sellers” του μπουφέ πρωινού. Οι επισκέπτες ενθουσιάζονται όταν έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και να ζήσουν ακόμη και για λίγο σαν ντόπιοι, υιοθετώντας την κουλτούρα και τις συνήθειες του προορισμού. Η χρήση τοπικών προϊόντων δίνει επίσης μια αίσθηση πολυτέλειας, καθώς φανερώνει υψηλή ποιότητα, ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύει ότι ενδιαφέρεστε εξίσου για την εμπειρία των επισκεπτών σας και την υποστήριξη της τοπικής σας κοινότητας.

Τοποθετήστε ετικέτες επεξήγησης 

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος στο πρωινό μπουφέ των ξενοδοχείων είναι η έλλειψη ετικετών. Eίναι σημαντικό να ενημερώσετε επαρκώς τους επισκέπτες σας για τα συστατικά που περιλαμβάνει κάθε πιάτο, ώστε να μην επιλέξουν κάτι που δεν τους αρέσει. Τέτοιες συγχύσεις δημιουργούν αρνητικές συνέπειες τόσο για το ξενοδοχείο, καθώς σπαταλάτε πολύ φαγητό, όσο και για τους επισκέπτες, οι οποίοι δεν μπορούν να απολαύσουν το πρωινό τους όπως επιθυμούν. Για να το αποφύγετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε επαρκείς ετικέτες για όλα τα αντικείμενα στο μπουφέ σας, εξηγώντας τι περιλαμβάνει κάθε πιάτο και ποια είναι τα συστατικά του.

Δημιουργήστε ξεχωριστή ατμόσφαιρα για το πρωινό

Είναι πολύ συνηθισμένο να προσφέρεται πρωινό στην ίδια αίθουσα του ξενοδοχείου όπου οι επισκέπτες θα έρθουν αργότερα να απολαύσουν το μεσημεριανό ή το δείπνο τους. Ειδικά για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή “πρωινή ατμόσφαιρα”  που θα βοηθήσει τους επισκέπτες να ξεκινήσουν την ημέρα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιλέξτε την καλύτερη μουσική για το πρωί, χρησιμοποιήστε κάποια ειδικά πιάτα ή εξοπλισμό. Προσπαθήστε να τα παρουσιάσετε όλα διαφορετικά, ακόμα και τα προϊόντα που σερβίρονται κατά τη διάρκεια του πρωινού και του δείπνου.

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις για το πρωινό στα μικρά ξενοδοχεία;

Η δημοτικότητα του πρωινού είναι αδιαμφισβήτητη και συνεχώς αναδύονται παγκόσμιες τάσεις που ανταποκρίνονται στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών. Το πρωινό μπορεί να σερβιριστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους – από πρωινό μπουφέ, à la carte μέχρι εξυπηρέτηση στο δωμάτιο. Αν το ξενοδοχείο σας δεν διαθέτει επαρκείς εγκαταστάσεις ή εξοπλισμό κουζίνας, μπορείτε να συνεργαστείτε με ένα τοπικό καφέ ή αρτοποιείο. Οι αποφάσεις που θα πάρετε εξαρτώνται πραγματικά από την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει το μικρό σας ξενοδοχείο και τις απαιτήσεις των επισκεπτών σας. Νέες ευκαιρίες ανοίγονται για τους μικρούς παρόχους καταλυμάτων, και εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στο τομέα του πρωινού, με στόχο να εμπνεύσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας.

  • Ομελέτες από ασπράδια αυγών. Ένα πρωινό με πρωτεΐνες είναι ιδανικό για επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη φυσική τους κατάσταση και την υγεία τους. Παρέχετε ομελέτες από ασπράδια αυγών μαζί με μια ποικιλία από ψητά λαχανικά, όπως σπανάκι, ντομάτα και μανιτάρια. Μπορείτε να προσφέρετε την επιλογή να συμπεριληφθούν αυτά τα λαχανικά στην ομελέτα ή να τα τοποθετήσετε σε ένα σάντουιτς ομελέτας.
  • Γιαούρτι. Οι διαφορετικές παραλλαγές πρωινού με γιαούρτι είναι η τελευταία μανία. Το ξενοδοχείο σας μπορεί να προσφέρει ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι με μέλι, φρούτα, μούσλι, γκρανόλα ή ακόμα και ξηρούς καρπούς.
  • Φρέσκα φρούτα και βιολογικά τρόφιμα. Το μενού σας πρέπει να μπορεί να προσφέρει στον υγιεινά συνειδητό ταξιδιώτη φρέσκα φρούτα, βιολογικά ψωμιά, βιολογικά γλυκά από φρούτα.
  • Vegan Πρωινό.  Μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών επιλέγουν χορτοφαγικά πιάτα για λόγους υγείας. Δοκιμάστε να εντάξετε στο μενού του πρωινού σας νόστιμες, vegan συνταγές που περιέχουν λιγότερες θερμίδες απο εκείνες με κρέας και θα εκπλήξουν ευχάριστα αυτή τη μερίδα καταναλωτών.