28η Οκτωβρίου: Ιδέες για το επετειακό μενού σας

28η Οκτωβρίου: Ιδέες για το επετειακό μενού σας | ENA Blog
28η Οκτωβρίου: Ιδέες για το επετειακό μενού σας | ENA Blog

O Οκτώβριος είναι ένας μήνας ιδανικός για τις επιχειρήσεις εστίασης ώστε να ανανεώσουν το μενού τους με νέες φθινοπωρινές προτάσεις. Είναι όμως και ο μήνας της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου, η οποία φέτος συμπίπτει με Παρασκευή και αναμένεται να αποτελέσει τριήμερο εξορμήσεων για το ελληνικό κοινό. Για το λόγο αυτό έχουμε συγκεντρώσει ιδέες που μπορείτε να τις μετατρέψετε σε φανταστικά πιάτα και συνοδευτικά που θα λειτουργήσουν ως ένας ακαταμάχητος πόλος έλξης για τους πιστούς αλλά και για νέους πελάτες σας, τόσο ανήμερα της εθνικής μας γιορτής όσο και σε όλη τη διάρκεια του σχετικού τριημέρου.

Κρεατικά, η δημοφιλής επιλογή της ημέρας: 

Χάρη στη μεγάλη ποικιλία κρεατικών μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό μενού αλλά με επετειακή νότα. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε:

  • Αρνάκι στη λαδόκολλα. Ένα θεσπέσιο εορταστικό πιάτο, με το κρέας “σαν λουκούμι”, βουτηγμένο σε χυμό πορτοκαλιού και συνδυασμένο με καραμελωμένες πατάτες. 
  • Γιουβέτσι με κατσικάκι γάλακτος και μυζήθρα. Ένα μεσογειακό πιάτο στο οποίο έχει αδυναμία μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων.
  • Ρολό μοσχαρίσιου κιμά, με αυγά και μπέικον στο φούρνο. Γεμάτο γεύση και άρωμα θα ανοίξει την όρεξη σε κάθε παρέα και οικογένεια που θα σας επισκεφτεί στη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου. Μπορείτε να το συνοδέψετε με πατάτες baby στον φούρνο και για ντιπ μια μοναδική πέστο βασιλικού και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Ψάρι, ένα εθιμικό έδεσμα : 

Για πολλούς καταναλωτές η 28η Οκτωβρίου έχει συνδεθεί με εδέσματα και συνταγές αυτής της κατηγορίας ακολουθώντας τα εθιμοτυπικά φαγητά της 25ης Μαρτίου που είναι θρησκευτική και εθνική εορτή. Μπορείτε, λοιπόν, δώσετε και αυτή την επιλογή, με προτάσεις που μυρίζουν Αιγαίο και δεν γίνεται να μη βρουν αποθεωτική αποδοχή, όπως:

  • Μπακαλιάρος με κουρκούτι και σκορδαλιά. Εύκολο στην ετοιμασία του αλλά και στη συνοδεία του, αφού ακόμα και ένα πιάτο με άγριο ρύζι, βραστά ή ψητά λαχανικά είναι αρκετό για να συνθέσει μια εξαιρετική πρόταση για αυτήν την ημέρα.
  • Τσιπούρα με σάλτσα μουστάρδας. Στα κάρβουνα ή τυλιγμένη στη λαδόκολλα, ώστε να κρατήσει το ψάρι όλα τα υγρά του. Συμπληρώστε με σάλτσα μουστάρδας με χυμό λεμονιού, σκόρδο και μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι κ.ά.) και απογειώστε γευστικά το πιάτο.
  • Καλαμάρι στον φούρνο με κουσκούς. Μια πιο επιτηδευμένη αλλά πολύ δημιουργική πρόταση για πελάτες με επιλεκτικό γούστο. Μπορεί να σοταριστεί με φρέσκα ντοματίνια, τρίχρωμες πιπεριές και μανιτάρια και να συνθέσει ένα τελικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει όποιους ψάχνουν εναλλακτικές επιλογές με διατροφική αξία.

Πίτες, ένα απαραίτητο συνοδευτικό ενός εθνικού μενού: 

Την τιμητική τους φυσικά σε ένα κατάλογο που αποπνέει «Ελλάδα και Πατρίδα» έχουν και οι διάφορες πίτες, χαρακτηριστικό της κουζίνας της χώρας μας αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής της Ηπείρου, της περιοχής που έζησε πιο κοντά από κάθε άλλη την εποποιΐα του 1940. Οι επιλογές που έχετε για να εμπλουτίσετε τις προτάσεις σας είναι πολλές, οι εμπνεύσεις χάρη στα φρέσκα προϊόντα του μήνα ανεξάντλητες, και μπορούν να κυμανθούν από τις πιο γνωστές συνταγές, όπως η κλασική σπανακόπιτα έως τις πιο αναπάντεχες, από τις οποίες μπορούμε να σταθούμε σε:

  • Μπουγάτσα με κιμά και κασέρι. Μια μακεδονίτικη πρόταση πανεύκολη και πεντανόστιμη, που μπορεί να αποτελέσει κεντρικό πιάτο σε ένα τραπέζι. Μοσχοκάρυδο, σκόρδο, δάφνη και μια γενναία δόση καλού λευκού κρασιού είναι τα μυστικά για να κατακτηθούν και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι.
  • Πρασόπιτα. Mε στραγγιστό γιαούρτι, μυζήθρα, φέτα και γραβιέρα ζευγαρώνουν ιδανικά με το πράσο για τα πιο παραδοσιακά γούστα, με απάκι και κιμά για πιο γεμάτες και χορταστικές εμπειρίες, ακόμα και με πορτοκάλι και ρόκα για τους πιστούς της vegan διατροφής.

Εκμεταλλευτείτε την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου και δημιουργήστε ένα εορταστικό μενού και κλίμα που θα ανανεώσει την επιχείρησή σας. Σύμμαχός σας, σταθερά, σε αυτήν την προσπάθεια, τα καταστήματα της αλυσίδας ENA Food C&C, με δεκάδες προϊόντα κατάλληλα για κάθε σας εορταστική ιδέα για το μενού σας. Και όλα αυτά, σε αποκλειστικά προνομιακές τιμές, ειδικά για τους επιχειρηματίες της εστίασης, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε μια επίσκεψή σας τόσο στον κατάλογο για το κρέας, για το μεζεδοπωλείο και την ταβέρνα, το ψητοπωλείο, όσο φυσικά και στο 15ήμερο έντυπο προσφορών μας.