Ακολουθήστε τις επιταγές της εποχής και ανανεώστε το μενού σας με πολύχρωμες, αρωματικές και πάνω από όλα, ανοιξιάτικες προτάσεις για κόκτέιλ και απερριτίφ. Mε βάση τα κλασικά και αγαπημένα αλκοολούχα ποτά, συγκεντρώσαμε 6 συνταγές, κάποιες κλασικές κάποιες λιγότερο γνωστές, που μπορούν να αφήσουν μία λεπτή και ισορροπημένη επίγευση στους πελάτες σας, φτιάχνοντάς τους τη διάθεση και ανοίγοντάς τους την όρεξη να σας ξαναεπισκεφθούν το συντομότερο δυνατό.
Μερίδες για κάθε πρόταση: 1
Προτάσεις Κοκτέιλ
1. Black Spring με whiskey, κόκκινο κρασί, πικρό λικέρ και μπύρα ginger
Mε καταγωγή από τον αμερικάνικο βορρά, χαρακτηρίζεται από την πικρόγλυκη φρουτώδη γεύση του και την «ατίθαση» επίγευση της μπύρας ginger.
Tip: Σερβίρεται σε ποτήρι Collins
Υλικά:
- 30 ml Whiskey
- 30 ml κόκκινο κρασί
- 30 ml πικρό λικέρ
- 75 ml μπύρα με Ginger
Οδηγίες:
- Χτυπάμε τα τρία πρώτα συστατικά με πάγο στο σέικερ.
- Γεμίζουμε το μισό ποτήρι με αυτά και συμπληρώνουμε με την μπύρα.
- Σερβίρουμε με γαρνιτούρα κεράσια περασμένα σε στικ.
2. Paloma, με λευκή τεκίλα, χυμό λάιμ και σόδα από γκρέιπφρουτ
Για τους Ισπανούς η λέξη σημαίνει περιστέρι, για τους Μεξικάνους ένα φρουτώδες και δροσιστικό ποτό, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη σύλληψή του κατέκτησε ακόμα και τα πιο φημισμένα μπαρ της Νέας Υόρκης.
Tip: Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι Collins
Υλικά:
- 50 ml λευκή τεκίλα
- 7,5 ml χυμό λάιμ
- 120 ml σόδα γκρέιπφρουτ
Οδηγίες:
- Βρέχετε το χείλος ενός ποτηριού, το βουτάτε στο αλάτι και το γεμίζετε με πάγο.
- Προσθέτετε όλα τα υλικά, ανακατεύετε πολύ καλά με ένα ψηλό κουτάλι και σερβίρετε.
3. Τhe Spring, με ξηρό βερμούτ, λικέρ και σιρόπι raspberry
Ένα θαυμάσιο αρωματικό ποτό, που γεννήθηκε στις αρχές του αιώνα και ξαναγεννιέται κάθε χρονιά με τα πρώτα ανοιξιάτικα ανθίσματα.
Tip: Σερβίρεται σε ποτήρι Coupette
Υλικά:
- 45 ml ξηρό βερμούτο
- 45 ml λικέρ της επιλογής μας
- 6 ml σιρόπι raspberry
Οδηγίες:
- Xτυπάμε όλα τα συστατικά με πάγο στο σέικερ.
- Tα σουρώνουμε σε παγωμένα ποτήρια και τα σερβίρουμε με γαρνιτούρα κεράσι μαρασκίνο.
Προτάσεις Απεριτίφ
1. Apple Blossom, με brandy και γλυκό βερμούτ (ή κοκκινο)
Πολύ απλό στη δημιουργία του, αλλά αρκετά σύνθετο σε γεύση και επίγευση.
Tip: σερβίρεται σε ποτήρι Coupette
Υλικά:
- 45 ml Φρουτώδες Brandy
- 45 ml γλυκό βερμούτ
Οδηγίες:
- Χτυπάμε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο.
- Τα σουρώνουμε δυο φορές σε παγωμένο ποτήρι.
- Σερβίρουμε με γαρνιτούρα μια λεπτή φέτα μήλο.
2. Λευκό βερμούτ, με δενδρολίβανο, τζιν και λικέρ εσπεριδοειδών
Μια ανοιξιάτικη πρόταση, που συνδυάζει τα αρωματικά χαρίσματα του δενδρολίβανου, τη γλυκιά γεύση του λικέρ εσπεριδοειδών και τις βοτανικές πινελιές του τζιν.
Tip: Σερβίρεται σε ποτήρι κόκτέιλ
Υλικά:
- 1 φρέσκο κλαδάκι δενδρολίβανου με φύλλα
- 75 ml Dry Gin της επιλογής μας
- 30 ml λικέρ εσπεριδοειδών
Οδηγίες:
- Ρίχνουμε τα φύλλα του δενδρολίβανου στο σέικερ και τα λιώνουμε με ένα γουδί.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και τα χτυπάμε καλά με πάγο.
- Τα σουρώνουμε δυο φορές και σερβίρουμε με γαρνιτούρα μια κορυφή δεντρολίβανου.
3. Honey Bee, με λευκό ρούμι, μέλι και λεμόνι
Βγαλμένη από τα πρώτα μεταπολεμικά τεύχη του Esquire, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γευστικές συναντήσεις του μελιού με το λεμόνι και το μέλι.
Tip: Σερβίρεται σε ποτήρι Coupette
Υλικά:
- 22,5 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
- 7,5 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 10 ml μέλι
- 50 ml λευκό ρούμι
Οδηγίες:
- Ανακατεύουμε το ρούμι με το μέλι στο σέικερ, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και τα χτυπάμε δυνατά με πάγο.
- Τα σουρώνουμε δυο φορές και τα σερβίρουμε με γαρνιτούρα μια λεπτή φέτα λεμονιού.