Η Σαρακοστή, εκτός από περίοδος νηστείας, σηματοδοτεί και την έναρξη της Άνοιξης. Αυτό σημαίνει, ότι σιγά-σιγά αφήνουμε πίσω τις κρύες μέρες του χειμώνα και υποδεχόμαστε ζεστά πρωινά και ευκαιρίες για ηλιόλουστες εξόδους.
Τι θα λέγατε αν τα συνδυάζατε και τα δυο, βάζοντας στο μενού σας νόστιμες προτάσεις για νηστίσιμα brunch και πετυχαίνοντας έτσι καλύτερες πωλήσεις;
Σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάζουμε μια παραδοσιακή και ταυτόχρονα μοντέρνα πρόταση για brunch με νηστίσιμα υλικά, που επιπλέον καλύπτει τις τρέχουσες τάσεις των καταναλωτών για vegan συνταγές και με προϊόντα «υπερτροφές».
1. Τοστ με αβοκάντο και ντοματίνια
Μερίδες: 10
Υλικά:
- 20 φέτες ψωμί του τοστ oλικής άλεσης
- 10 αβοκάντο
- Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- Ελαιόλαδο
- Λίγο ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 20 -25 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- Κολοκυθόσπορο για το σερβίρισμα
Οδηγίες:
- Με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα από το αβοκάντο και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
- Ανακατεύουμε, πιέζοντας όλα τα υλικά μαζί για να δημιουργήσουμε ένα μείγμα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, φρυγανίζουμε το ψωμί.
- Τοποθετούμε πάνω στο ψωμί 1-2 κουταλιές από το μείγμα και 1-2 ντοματίνια.
- Τέλος, προσθέτουμε τους σπόρους κολοκύθας και σερβίρουμε.
2. Smoothie με φρούτα του δάσους
Μερίδες: 10
Υλικά:
- 1lt γάλα αμυγδάλου
- ½ kgr ανάμεικτα φρούτα του δάσους
Οδηγίες:
- Αλέθουμε στο μπλέντερ το γάλα με τα φρούτα μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα μας στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου.
- Μοιράζουμε το μείγμα μας στα ποτήρια της παραγγελίας μας και σερβίρουμε.
3. Σοκολατένια Pancakes, με νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού και φρούτα
Μερίδες: 10
Υλικά για την πραλίνα:
- 1 kgr φουντούκια
- 300 gr κακάο
- 200 gr ζάχαρη
- 50 ml ελαιόλαδο
- ½ lt γάλα καρύδας
- Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Σ’ ένα μπλέντερ, χτυπάμε καλά τα φουντούκια με το κακάο και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια παχύρευστη κρέμα.
Υλικά για τα Pancakes:
- 1 ½ kgr γάλα σόγιας σοκολατούχο
- 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 gr ζάχαρη
- 15 gr αλάτι
- 300 ml ηλιέλαιο
- Φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα
Οδηγίες:
- Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ, έως ότου γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, ώστε να σχηματιστούν τα pancakes.
- Γυρίζουμε τα pancakes μετά από 1-2΄και ψήνουμε για περίπου άλλο 1΄, ώστε οι επιφάνειες να έχουν αποκτήσει μια ροδόχρωμη απόχρωση.
- Σερβίρουμε κάθε pancake με πραλίνα από πάνω, δημιουργώντας στρώσεις σε κάθε πιάτο.
- Σεβρίρετε με φρέσκα φρούτα, όπως μπανάνες ή φράουλες, κομμένα σε λεπτές φέτες
Καλή Σαρακοστή!