Μερίδες |
(Τα υλικά αφορούν στην παρασκευή 10 κέικ)
|
Συστατικά
- 2 kgr αλεύρι για κέικ
- 110 gr μπέικιν πάουντερ
- 110 gr αλάτι
- 800 gr λευκή ζάχαρη (Ά δόση)
- 50 κρόκους αυγών
- 1 lt φυτικό λάδι
- 50 ασπράδια αυγών
- 1.5 lt νερό
- 1300 gr λευκή ζάχαρη (Β΄ δόση)
- 130 gr ξύσμα λεμονιού
- 20 gr κρέμα ταρτάρ
- 1900 gr κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά
- 6 kgr έτοιμη κρέμα λεμονιού για πίτες
- 1 kgr ψίχα καρύδας
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την πρώτη δόση ζάχαρης. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι, τους κρόκους αυγών, το νερό και το ξύσμα από τα λεμόνια. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Σε ένα πιο μικρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, την κρέμα ταρτάρ μέχρι να σχηματιστούν αφράτες κορυφές. Στη συνέχεια, σταδιακά, προσθέτουμε τη δεύτερη ποσότητα ζάχαρης που αναγράφεται στα υλικά μας και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν “σκληρές” και λαμπερές κορυφές.
- Ύστερα, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στεγνό, στρογγυλό ταψί. Ψήνουμε το κέικ μας στους 180 °C για 60’, μέχρι να μπορούμε να το τρυπήσουμε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα.
- Αναποδογυρίζουμε το κέικ και το αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Για να φτιάξουμε τη γέμιση: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Ρίχνουμε μέσα και την έτοιμη κρέμα λεμονιού. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
- Για να φτιάξουμε το κέικ: Κόβουμε το κέικ οριζόντια σε τρεις, ίσες λωρίδες. Γεμίζουμε κάθε στρώμα με 1/3. φλυτζάνι από τη γέμισή μας. Καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ με την ψίχα καρύδας και σερβίρουμε.