Φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια  

Φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια | ENA Blog
Φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια | ENA Blog

Ο μπακαλιάρος, πλούσιος σε γεύση και θρεπτική αξία, αναδείχθηκε σε παραδοσιακή επιλογή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου, μιας ημέρας που γιορτάζει τον Ευαγγελισμό και ταυτόχρονα την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821. Αυτό το αγαπημένο ψάρι έχει εδραιώσει τη θέση του ως πολυαγαπημένη επιλογή στην ελληνική κουζίνα και σήμερα σας παρουσιάζουμε μια εναλλακτική συνταγή μπακαλιάρου στον φούρνο με συνοδευτικό πεντανόστιμες πατάτες και φρέσκα ντοματίνια. 

Για όλα τα υλικά της συνταγής και ακόμα περισσότερα προϊόντα επισκεφτείτε το κοντινότερο κατάστημα της αλυσίδας ΕΝΑ Food C&C και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές μόνο για επαγγελματίες. 

Εκτύπωση Συνταγής
Φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια  
Φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια | ENA Blog
Μερίδες
Μερίδες
Φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Tοποθετήστε τις πατάτες σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Κόψτε τις πατάτες στη μέση, αλατοπιπερώστε και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί προσθέτοντας το λάδι και το βούτυρο. Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να ροδίζουν στην κορυφή.
  3. Σκεπάστε τις πατάτες με το ψάρι και περιχύστε με το υπόλοιπο λάδι και βούτυρο και το θυμάρι και πασπαλίστε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Ψήστε στο γκριλ για 10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού. Η ιδανική θερμοκρασία για το ψήσιμο μπακαλιάρου είναι οι 205°C.
  4. Τοποθετήστε σε ένα πλατύ πιάτο τις πατάτες και το ψάρι και προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και περιχύστε με τους χυμούς από το ταψί. Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή σημειώσεις

Τip: Eίναι σημαντικό να αφαιρέσετε την υγρασία από τo φιλέτο ψαριού, στεγνώνοντάς το καλά με χαρτί κουζίνας. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην απομάκρυνση του επιπλέον νερού από το εσωτερικό του. Εκτελώντας αυτό το βήμα εξασφαλίζετε ότι κατά το ψήσιμο το ψάρι δεν θα εκκρίνει υγρά επιτρέποντας έτσι στη φυσική γεύση του μπακαλιάρου να εκδηλωθεί πλήρως.