Όταν τα κεράσια είναι στην εποχή τους, είναι η τέλεια ευκαιρία για να δημιουργήσετε εξαιρετικά επιδόρπια για το μενού σας. Προσφέρετε στους πελάτες σας μια υπέροχη galette κεράσι με κρέμα αμυγδάλου, σερβιρισμένη με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Αυτό το ρουστίκ επιδόρπιο προβλέπεται να κερδίσει τις εντυπώσεις και να δώσει την καλοκαιρινή πινελιά που αναζητούν οι επισκέπτες σας στις γαστρονομικές σας προτάσεις.
Μερίδες |
|
Συστατικά
Για τη ζύμη της galette:
- 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 gr ανάλατο βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι παγωμένο νερό
Για την κρέμα αμυγδάλου :
- 60 gr αλεύρι αμυγδάλου
- 50 gr κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.σ ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο
- 1 Αυγό μεγάλο
- 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση με τα κεράσια:
- 3 φλιτζάνια κεράσια αποφλοιωμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα στη μέση
- 2 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ κορν φλάουρ
- 30 gr αμύγδαλο φιλέ
Για το σερβίρισμα:
Συστατικά
Για τη ζύμη της galette:
Για την κρέμα αμυγδάλου :
Για τη γέμιση με τα κεράσια:
Για το σερβίρισμα:
|
|
Οδηγίες
- Όταν τα κεράσια είναι στην εποχή τους, είναι η τέλεια ευκαιρία για να δημιουργήσετε εξαιρετικά επιδόρπια για το μενού σας. Προσφέρετε στους πελάτες σας μια υπέροχη galette κεράσι με κρέμα αμυγδάλου, σερβιρισμένη με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Αυτό το ρουστίκ επιδόρπιο προβλέπεται να κερδίσει τις εντυπώσεις και να δώσει την καλοκαιρινή πινελιά που αναζητούν οι επισκέπτες σας στις γαστρονομικές σας προτάσεις.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, τυλίξτε την με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Για την κρέμα αμυγδάλου: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.
- Για τη γέμιση με τα κεράσια: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε απαλά τα κεράσια με την κρυσταλλική ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Για τη δημιουργία της galette: Ανοίξτε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια την παγωμένη ζύμη της galette σε σχήμα χοντρού κύκλου διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών και ύστερα μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώστε την κρέμα αμυγδάλου στο κέντρο της ζύμης, αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 5 εκατοστών γύρω από τις άκρες.
- Τοποθετήστε τα κεράσια πάνω από την κρέμα αμυγδάλου.
- Διπλώστε τις άκρες της ζύμης galette πάνω από τη γέμιση με τα κεράσια, δημιουργώντας πτυχές και σφραγίζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να μην διαρρεύσουν χυμοί κατά το ψήσιμο.
- Αλείψτε τις διπλωμένες άκρες της ζύμης galette με λίγο γάλα ή χτυπημένο αυγό για μια χρυσή κρούστα (προαιρετικά).