Με τη γιορτή του Halloween να πλησιάζει, η αγαπημένη μας κολοκύθα πρωταγωνιστεί στους πάγκους της μαναβικής, για να σκαλιστεί και να διακοσμήσει το χώρο της επιχείρησής σας. Επειδή όμως, είναι και πεντανόστιμη και αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά της, μπορείτε να την εντάξετε στο φθινοπωρινό μενού σας, με αυτήν την εύκολη και γευστική κολοκυθόσουπα βελουτέ.
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 2.5 kgr κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε 6 κομμάτια
- 5 μεσαία καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1.5 lt γάλα
- 120 ml ελαιόλαδο
- 65 gr φρέσκο τζίντζερ ή 35 gr τζίντζερ σε σκόνη
- 4 gr μοσχοκάρυδο
- Αλάτι & πιπέρι
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο, για περίπου 2΄.
- Έπειτα, προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα και σοτάρουμε για άλλα 2-3΄, σε δυνατή φωτιά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα και χλιαρό νερό, μέχρι να σκεπαστούν τελείως τα υλικά μας.
- Μόλις η σούπα μας κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, για να μη φουσκώσει και χυθεί το γάλα.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν η κολοκύθα και τα καρότα μας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε σταδιακά τα υλικά και με ένα ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε, προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο ζουμί. Αν περισσέψει ζουμί το κρατάμε στην άκρη.
- Με ένα ψιλό σουρωτήρι, σουρώνουμε τον πολτό και το μεταφέρουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα.
- Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που έχουμε κρατήσει στην άκρη ή βραστό νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αν η σούπα μας είναι πολύ αραιή, βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι μας και σερβίρουμε
Συνταγή σημειώσεις
Happy Halloween!