Για όλους εσάς που αναζητάτε εναλλακτικές για την χριστουγεννιάτικη εκδοχή του μενού σας, τα ENA Food C&C σας προτείνουν ένα επιδόρπιο με ελληνική ταυτότητα και μοναδικά απολαυστικό χαρακτήρα. Οι πιο αγαπημένοι χειμωνιάτικοι καρποί, τα κάστανα, σε συνδυασμό με το πιο λατρεμένο γλυκό, τη μους σοκολάτας, συναντιούνται σε μια μοναδική δημιουργία, με πλούσια γεύση. Είναι μια πρόταση που θα ενθουσιάσει πελάτες κάθε ηλικίας και μπορεί να σταθεί επάξια στο «κλείσιμο» της ειδικής ενότητας του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και να αποτελέσει και σταθερό γαστρονομικό «στολίδι» του καταλόγου σας και για την υπόλοιπη διάρκεια του φετινού χειμώνα.
Μερίδες |
|
- 50 gr μαύρη σοκολάτα
- 10 gr κακάο σε σκόνη
- 5 gr καφέ σε σκόνη
- 5 gr εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ασπράδι αυγού
- 10 gr ζάχαρη
- 40 gr γιαούρτι στραγγιστό
- 25 κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
- 5 μικρές βάσεις τάρτας
Συστατικά
|
|
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Αναμιγνύετε το κακάο, τον καφέ και τη βανίλια με δύο κουταλιές κρύο νερό και προσθέστε το μίγμα στη σοκολάτα.
- Τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα σώμα και αφήνετε το μίγμα πάνω στο μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Χτυπάτε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρώδες και προσθέτετε τη ζάχαρη στο σώμα του μίγματος, ανακατεύοντας ελαφρά.
- Ρίχνετε το γιαούρτι στο μίγμα σοκολάτας που έχει κρυώσει και, στη συνέχεια, προσθέτετε περίπου το ένα τρίτο από το ασπράδι, ανακατεύοντας απαλά.
- Προσθέστε, στο τέλος, το υπόλοιπο ασπράδι με απαλές κινήσεις για να δώσετε όγκο στη σοκολάτα σας.
- Τοποθετείτε το μείγμα σε 5 μπολ στο ψυγείο για μερικές ώρες ή ιδανικά για όλο το βράδυ.
- Με το ειδικό εργαλείο κορνέ, γεμίζετε τις τάρτες με τη μους, προσθέτοντας, προεραιτικά ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας στη κορυφή.
- Σερβίρετε το επιδόρπιο με 5 κάστανα συνοδευτικά, ψημένα και καθαρισμένα.
Εναλλακτικά, αντί για βάσεις τάρτας, μπορείτε να τοποθετήσετε τη μους σε ένα μπολ και στο σερβίρισμα να βάλετε τα κάστανα στη βάση του κάθε μπολ παραγγελίας σας, τα οποία θα επικαλύψετε αντίστοιχα με ισόποση μους ανά μπολάκι.