Χοιρινές μπριζόλες σοταρισμένες με καραμελωμένα μήλα και καρύδια

Χοιρινές μπριζόλες σοταρισμένες με καραμελωμένα μήλα και καρύδια | ENA Blog
Χοιρινές μπριζόλες σοταρισμένες με καραμελωμένα μήλα και καρύδια | ENA Blog

Ένα από τα προνόμια της μεσογειακής κουζίνας είναι η πληθώρα των επιλογών που προσφέρει για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Ειδικά για την ενότητα των κυρίως πιάτων, σας παρουσιάζουμε μια πρόταση που συνταιριάζει ένα από τα αγαπημένα κρεατικά, το χοιρινό, με τους βασιλιάδες των φρούτων και των ξηρών καρπών, το μήλο και το καρύδι. «Χοιρινές μπριζόλες σοταρισμένες με καραμελωμένα μήλα και καρύδια», ένα πιάτο που θα λατρευτεί από τους πελάτες της επιχείρησής σας λόγω των φίνων επιγεύσεών του, αλλά και από το προσωπικό της κουζίνας σας, χάρη στην απλότητα και την ταχύτητα της ετοιμασίας του. Όλα αυτά τα υλικά που απαιτούνται μπορείτε να τα βρείτε σε προνομιακές τιμές στα καταστήματα της αλυσίδας ENA Food C&C, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και με μια σύντομη πλοήγησή σας στο 15ήμερο έντυπο προσφορών μας, στον κατάλογο μας για το κρέας, το ψητοπωλείο, την ταβέρνα καθώς και στον κατάλογο προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας και αποκλειστικής διάθεσης

Εκτύπωση Συνταγής
Χοιρινές μπριζόλες σοταρισμένες με καραμελωμένα μήλα και καρύδια
Χοιρινές μπριζόλες σοταρισμένες με καραμελωμένα μήλα και καρύδια | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Χοιρινές μπριζόλες σοταρισμένες με καραμελωμένα μήλα και καρύδια | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτετε τις μπριζόλες. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρετε μαζί με τις μπριζόλες για 1 - 2΄.
  2. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε 40ml νερό και κλείνετε το τηγάνι με ένα καπάκι. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί για 15΄.
  3. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια για 2΄. Ρίχνετε την καστανή ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2΄μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
  4. Προσθέτετε τα καραμελωμένα μήλα στο τηγάνι με τις μπριζόλες και συνεχίζετε το βράσιμο με κλειστό καπάκι για ακόμα 10΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, γαρνίροντας με τα σπασμένα καρύδια και τα αρωματικά φύλλα μέντας ή βασιλικού.