
Ο βασικός παράγοντας που αλλάζει, αναμορφώνει και ανανεώνει το μενού μιας επιχείρησης εστίασης, δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον καταναλωτή. Οι νέες τάσεις, οι νέες διατροφικές κοινότητες, η στροφή προς το πιο υγιεινό, ακόμα και η αλλαγή του κλίματος και των καιρικών συνθηκών συνθέτουν τους λόγους που ωθούν αρκετούς από εσάς, που δραστηριοποιήστε στην εστίαση, στην αναζήτηση ιδεών και προτάσεων που εκσυγχρονίζουν και κάνουν πιο ανάλαφρα και υγιεινά ελκυστικό τον κατάλογό σας. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η δική μας πρόταση: Buddha Bowl με φαγόπυρο, tofu, αβοκάντο και λαχανικά. Ένα θρεπτικό αλλά και ελαφρύ χορτοφαγικό γεύμα που «μιλάει» με τη γεύση και τις φυτικές νότες του, τόσο στους vegan πελάτες σας, όσο και σε ένα μεγάλο κοινό που θέλει γεύματα για αποτοξίνωση και ευεργετικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Ένα πιάτο που, πέρα από το εύρος αποδοχής του, μπορείτε να το ετοιμάσετε εύκολα και σε ανταγωνιστικό κόστος με τα συστατικά και τις πρώτες ύλες που μπορείτε να βρείτε στα Ena Food C&C, για τα οποία μπορείτε να πάρετε μια πρώτη εικόνα ανατρέχοντας στο 15ήμερο έντυπο προσφορών μας.

Μερίδες |
Bowl
|
- 200 gr φαγόπυρο
- 200 gr tofu σκληρό, κομμένο σε κύβους
- 500 ml νερό
- 40 gr σουσάμι καβουρδισμένο
- 8 ml σησαμέλαιο
- 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε ράβδους
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 30 ml καρύκευμα σούσι
- 1 λαχανίδα kale σε φύλλα
- 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
Συστατικά
|
![]() |
- Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτετε το φαγόπυρο και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 3-4΄.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και αφήνετε να πάρει βράση.
- Μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνετε να σιγοβράσει για 12 περίπου λεπτά, έως ότου μαλακώσει.
- Μεταφέρετε το φαγύπυρο σε ένα μπολ και προσθέτετε το καβουρδισμένο σουσάμι και το σησαμέλαιο.
- Ψήνετε τα κομμάτια γλυκοπατάτας στο φούρνο στους 200οC για 15-20΄.
- Ψήνετε στη σχάρα τα κυβάκια tofu μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 10 με 15΄.
- Βάζετε σε μπολ το κρεμμύδι, τη γλυκοπατάτα και το τοfu, με τα καρυκεύματα σούσι, αφήνοντας τα για περίπου 10΄ ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις τους.
- Τοποθετείτε μέσα στα μπολ τα φύλλα kale ως βάση και από πάνω το φαγόπυρο, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, το μαριναρισμένο tofu και τη γλυκοπατάτα.