Πολλές φορές, σε ένα τραπέζι φτάνει μια μικρή λεπτομέρεια για να κάνει τη διαφορά ή και να ολοκληρώσει με ιδανικό τρόπο την απολαυστική εμπειρία των πελατών σας. Γι’ αυτό το λόγο σας παρουσιάζουμε μια πρόταση, μοναδική σε νοστιμιά αλλά και απόλυτα δροσιστική και ταιριαστή στην καλοκαιρινή περίοδο: Κρέμα μασκαρπόνε με φράουλες και φρέσκια αρωματική μέντα, σερβιρισμένη σε ποτηράκι. Μια ιδέα που μπορεί να εμπλουτίσει το μενού σας και να προσφέρει εξαιρετικές γευστικές πινελιές, είτε σαν συνοδευτικό για καφέ ή άλλα ροφήματα, είτε σαν επιδόρπιο μετά από το κυρίως γεύμα.
Μερίδες |
(για ποτηράκια τύπου Old fashioned ή τύπου bowls)
|
Συστατικά
- 200 gr φράουλες
- 500 gr τυρί μασκαρπόνε
- 20 μπισκότα σαβαγιάρ
- 400 gr γιαούρτι στραγγιστό
- 70 gr ζάχαρη άχνη
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ φράουλα
- 10-15 φύλλα μέντας φρέσκα
- 1-2 κ.σ. κακάο για το πασπάλισμα
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους.
- Χτυπάτε το μασκαρπόνε στο μίξερ μαζί με το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κόβετε τα μπισκότα στη μέση, τα βουτάτε στο γάλα με το λικέρ ή το κονιάκ και μοιράζετε τη μισή ποσότητα από αυτά στα ποτήρια σας.
- Περιχύνετε με λίγη κρέμα τυριού, βάζετε άλλη μία στρώση με μπισκότα και καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Κόβετε τις φράουλες σε χοντρές φέτες και τις τοποθετείτε στη κορυφή του ποτηριού.
- Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας και πασπαλίζετε με κακάο.