5 ιδέες μάρκετινγκ Back-to-School για τη μικρή λιανική το 2023

5 ιδέες μάρκετινγκ Back-to-School για τη μικρή λιανική το 2023| ENA Blog
5 ιδέες μάρκετινγκ Back-to-School για τη μικρή λιανική το 2023| ENA Blog

Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, οι γονείς ετοιμάζονται για την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο. Αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται από μεγάλη αγοραστική δραστηριότητα, καθώς οι γονείς εφοδιάζονται με την απαραίτητη γραφική ύλη αλλά και τα υπόλοιπα απαραίτητα σχολικά είδη για τα παιδιά τους. Χρησιμοποιήστε μερικές δημιουργικές ιδέες μάρκετινγκ για να αναδείξετε τα προϊόντα με την μεγαλύτερη ζήτηση κατά την περίοδο αυτή της επιστροφής στο σχολείο και να κατακτήσετε το αγοραστικό κοινό.

Ενημερώστε το κοινό σας με ένα newsletter για τις  back-to-school προσφορές σας 

Κανάλι: Email

Διαμορφώστε και αποστείλετε ένα ενημερωτικό δελτίο (newsletter) στους συνδρομητές σας, προβάλλοντας τις περιορισμένες προσφορές σας, τις προωθητικές ενέργειες και τις αποκλειστικές εκπτώσεις που προσφέρετε για τη νέα σχολική χρονιά. To email μάρκετινγκ αποτελεί αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες σας, ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα παροχής εξατομικευμένης εμπειρίας. Αυτό σας επιτρέπει να διαμορφώσετε το μήνυμά σας ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της κάθε ομάδας πελατών σας.

Προσεγγίστε τους αγοραστές αξιοποιώντας όλα τα ψηφιακά κανάλια μάρκετινγκ

Κανάλι: Facebook, Instagram, Twitter, TikTok

Η ψηφιακή εποχή απαιτεί από τις επιχειρήσεις να προσεγγίζουν τους καταναλωτές στα αγαπημένα τους κανάλια. Επιλέξτε τα ιδανικά κανάλια για να προσελκύσετε μια ευρύτερη ομάδα αγοραστών. Η αυξημένη εμβέλεια και αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας σε μια μεγάλη βάση χρηστών κοινωνικών μέσων δικτύωσης αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Μέσω της αξιοποίησης όλων των ειδών κοινωνικών μέσων δικτύωσης, αποκτάτε καλύτερη προβολή σε ένα ευρύ κοινό, από γονείς και μαθητές έως φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Παρέχετε ειδικές εκπτώσεις για τους μαθητές και φοιτητές όλο το χρόνο

Κανάλι: Εντός καταστήματος και στο διαδίκτυο

Οι εκπτώσεις απευθύνονται σε γονείς και φοιτητές που παρακολουθούν τον προϋπολογισμό τους. Μπορείτε να χτίσετε εμπιστοσύνη στο εμπορικό σας σήμα αναγνωρίζοντας ότι οι φοιτητές και οι γονείς επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τα χρήματά τους όσο το δυνατόν καλύτερα. Προσφέροντας ειδικές εκπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, θα προωθήσετε τις επαναλαμβανόμενες αγορές και θα ενισχύσετε την μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη, δείχνοντας στο κοινό σας ότι προσφέρετε αξία ακόμα και μετά την εποχή της “επιστροφής στο σχολείο”. Αυτό θα βελτιώσει επίσης τα ποσοστά διατήρησης των πελατών σας και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα πιστότητας. Μην ξεχνάτε ότι οι εκπαιδευτικοί διαδραματίζουν αναπόσπαστο ρόλο στο εκπαιδευτικό σύστημα και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Επεκτείνετε τον στόχο σας και μην περιορίζεστε μόνο σε εκπτώσεις που αφορούν τους μαθητές και τους φοιτητές. Προσφέρετε εκπτώσεις σε υλικό για την τάξη, σε διδακτικά εργαλεία ή ακόμη και σε ειδικά αντικείμενα.

​​Απλοποιήστε την εμπειρία αγορών

Κανάλι: Εντός καταστήματος και στο διαδίκτυο

Ένας τρόπος για να απλοποιήσετε την εμπειρία αγορών για τους αγοραστές είναι να παρέχετε οδηγούς αγορών  ή λίστες προϊόντων. Αυτά βοηθούν τους καταναλωτές να γνωρίζουν ποια προϊόντα να αγοράσουν αλλά και που βρίσκονται τοποθετημένα στα ράφια. Διαμορφώστε συγκεκριμένες λίστες εφοδιασμού για την επιστροφή στο σχολείο, εξατομικευμένες ανά τάξη αν έχετε τον χρόνο. Θυμηθείτε πως η κοινή τάση της συμπεριφοράς των αγοραστών δείχνει ότι οι περισσότεροι καταναλωτές δεν είναι πιστοί σε προϊόντα μιας συγκεκριμένης μάρκας. Μάλιστα, οι  καταναλωτές που επιθυμούν να εξοικονομήσουν χρήματα επιλέγουν λιγότερο γνωστές επωνυμίες και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας καθώς είναι οικονομικότερα. Ανατρέξτε στον κατάλογό μας με τα προϊόντα Ιδιωτικής Ετικέτας και Αποκλειστικής Διάθεσης  ώστε να εξοπλιστείτε με επιλογές  της κατηγορίας.

 Συμπεριλάβετε ένα δώρο με κάθε αγορά

Κανάλι: Εντός καταστήματος και στο διαδίκτυο

Η προσθήκη ενός μικρού δώρου με κάθε παραγγελία μπορεί να αποτελέσει μια όμορφη πινελιά. Το δώρο σας δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο και επιβλητικό – απλώς αρκετά σημαντικό για να ενθαρρύνει μια αγορά και να προσελκύσει υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες. Μια μικρή έκπτωση, δωρεάν αποστολή ή ένας προσαρμοσμένος σελιδοδείκτης μπορούν σημαντικά να βελτιώσουν τη φήμη της μάρκας σας χωρίς να απαιτούν υψηλό κόστος.

Κοντά σας σε αυτήν την προσπάθεια, τα καταστήματα της αλυσίδας ENA Food C&C προσφέρουν μια εκτεταμένη γκάμα από σχολικά είδη και χαρτικά σε ειδικές τιμές για επαγγελματίες. Εξοπλίστε το μίνι μάρκετ σας και βεβαιωθείτε ότι κανένας πελάτης δεν θα μείνει απογοητευμένος.