5 τρόποι για να γιορτάσετε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας στο εστιατόριο σας

5 τρόποι για να γιορτάσετε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας στο εστιατόριο σας | ΕΝΑ Blog
5 τρόποι για να γιορτάσετε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας στο εστιατόριο σας | ΕΝΑ Blog

Καθώς πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, υπεύθυνοι εστιατορίων ανά τον κόσμο αναζητούν τρόπους για να τιμήσουν τις γυναίκες σε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα. Είτε αναφερόμαστε σε εργαζόμενες είτε σε πελάτισσες, ο εορτασμός του γυναικείου φύλου απαιτεί έμπνευση και δημιουργικότητα. Δείτε παρακάτω έξι τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο εστιατόριό σας, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και αξέχαστο περιβάλλον. 

Όποια πρόταση και να υιοθετήσετε, ξεκινήστε μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαδώσετε τον τρόπο με τον οποίο γιορτάζετε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μοιραστείτε αναρτήσεις που αναδεικνύουν το ειδικό σας μενού, τις εκδηλώσεις και κάθε άλλη πρωτοβουλία που αναλαμβάνετε για να τιμήσετε την ημέρα. 

Διακοσμήστε το εστιατόριό σας στο πνεύμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας: 

Σκεφτείτε να εντάξετε το μοβ, το επίσημο χρώμα της ημέρας, στα διακοσμητικά στοιχεία του εστιατορίου σας. Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα που αποτίει τιμή στο γυναικείο φύλο παίζοντας  μουσική μόνο από γυναίκες καλλιτέχνιδες και κρεμάστε πορτρέτα επιδραστικών γυναικών που συνέβαλαν θετικά στην εξέλιξη του κόσμου και ενέπνευσαν την κοινωνία. 

Παρέχετε ειδικές προσφορές: 

Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας προς τις γυναίκες πελάτισσές σας προσφέροντας ειδικές εκπτώσεις ή προωθητικές προσφορές. Αυτή είναι μια ξεχωριστή τακτική για να δείξετε την εκτίμησή σας για την πίστη και τη στήριξή τους και φυσικά να τις ευχαριστήσετε. Αν έχετε τη δυνατότητα προσφέρετε εξατομικευμένες προσφορές που απευθύνονται αποκλειστικά στις προτιμήσεις ανα πελάτη όπως 20% έκπτωση στο πιάτο ή το ποτό επιλογής. 

Υποστηρίξτε έναν γυναικείο σκοπό για την εβδομάδα αυτή:  

Ενισχύστε ένα τοπικό κέντρο υποστήριξης γυναικών ή ένα πρόγραμμα βοήθειας εντός Ελλάδας ή ακόμα και στο εξωτερικό. Αναζητήστε λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφίες για τον οργανισμό ή το πρόγραμμα που επιθυμείτε να στηρίξετε, επισκεπτόμενοι τις επίσημες ιστοσελίδες τους. Αξιοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να ενημερώσετε και να εμπνεύσετε το κοινό σας, διαδίδοντας το μήνυμα μέσω ενεργής προώθησης και ενημέρωσης στα κοινωνικά δίκτυα. Κάντε το θέμα πιο γνωστό και ενθαρρύνετε την κοινότητά σας να συμβάλει, είτε μέσω δωρεών είτε με την ενεργή συμμετοχή τους, στην υποστήριξη αυτών των σημαντικών πρωτοβουλιών. 

Δημιουργήστε ένα ειδικό μενού: 

Δημιουργήστε ένα ειδικό μενού περιορισμένης διαρκείας με πιάτα που έχουν δημιουργηθεί από γυναίκες σεφ του εστιατορίου σας ή που φέρουν ονόματα γυναικών που έχουν επιτύχει σπουδαία πράγματα σε διάφορους τομείς, από την τέχνη μέχρι την επιχειρηματικότητα και τον αθλητισμό. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδείξετε το ταλέντο του γυναικείου προσωπικού του εστιατορίου σας και να προσκαλέσετε τους πελάτες να έρθουν και να δοκιμάσουν κάτι ξεχωριστό αλλά και να ανγνωρίσετε τη συμβολή του γυνβαικείου φύλου στην κοινωνία. 

Τιμήστε τις γυναίκες του προσωπικού σας:  

Δείξτε την ευγνωμοσύνη όχι μόνο στο γυναικείο πελατειακό κοινό σας αλλά και προς τις εξαιρετικές γυναίκες της ομάδας σας, βραβεύοντάς τες για την αδιάκοπη σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή τους. Συντάξτε μια συνοπτική ανάρτηση που να επικροτεί τις προσπάθειες, τα επιτεύγματά τους και κάθε ξεχωριστή συμβολή τους στην επιχείρησή σας. Διαδώστε αυτό το μήνυμα σε όλες τις πλατφόρμες επικοινωνίας σας – είτε πρόκειται για τον ιστότοπό σας, είτε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.  

Τέτοιες πρωτοβουλίες  μετατρέπουν το εστιατόριο σε ένα περιβάλλον φιλικό και προσβάσιμο τόσο για τους πελάτες σας όσο και το προσωπικό σας. Αυτές οι δράσεις αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την προσήλωση του εστιατορίου στην προάσπιση της ισότητας των φύλων, ενισχύοντας παράλληλα την καλή φήμη του εστιατορίου σας.