Ποια τρόφιμα και ποτά θα είναι “στη μόδα” το 2019;

Ποια τρόφιμα και ποτά θα είναι “στη μόδα” το 2019; | Ena Blog
Ποια τρόφιμα και ποτά θα είναι “στη μόδα” το 2019; | Ena Blog

Διανύουμε την καλύτερη εποχή του χρόνου, τόσο για τους λάτρεις του φαγητού όσο και για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με τρόφιμα. Οι ειδήσεις για τις νέες τάσεις έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν κι εμείς σας παρουσιάζουμε τα τρόφιμα και τα ποτά που θα είναι “στη μόδα” το 2019!

#1: Εναλλακτικές λύσεις αντί του κρέατος

Είναι γεγονός ότι, 8 στους 10 ανθρώπους αναζητούν πια εναλλακτικές λύσεις, για να μειώσουν την κατανάλωση κρεατικών. Οπότε, τα λαχανικά, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνη Β12 κερδίζουν έδαφος το 2019. Προετοιμαστείτε, λοιπόν, για γεμιστά με κινόα αντί για ρύζι, φασόλια με καυτερό τσίλι, σούπες βελουτέ με ρεβύθια και φρέσκα λαχανικά σε αραβικές πίτες.

#2: Ζυμωμένα τρόφιμα για υγεία

Η ζύμωση είναι μια φυσική διαδικασία, κατά την οποία μικροοργανισμοί, βακτήρια ή μύκητες χρησιμοποιούν ένα υπόστρωμα για να αναπτυχθούν, μετατρέποντας έτσι μερικά από τα πλούσια σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά, όπως οι υδατάνθρακες, σε υποπροϊόντα, όπως αλκοόλες ή οργανικά οξέα. Πρόσφατα, τα ζυμωμένα τρόφιμα έχουν επανακτήσει τη δημοτικότητά τους, όχι μόνο λόγω της συναρπαστικής γεύσης και υφής τους αλλά και λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων τους. Το 2019, λοιπόν, φέρνει στο τραπέζι μας γιαούρτι, τυριά, φρέσκιες κρέμες, ζυμωμένα λουκάνικα, ζυμωμένο ψωμί και ποτά όπως η μπύρα και το κρασί.

#3: Γλυκιές και ξινές μπύρες

Τώρα, ας στρέψουμε την προσοχή μας στο πιο δημοφιλές ζυμωμένο ποτό όλων: την μπύρα! Κανένας κατάλογος, με νέες τάσεις στα ποτά και τα τρόφιμα, δεν είναι πλήρης χωρίς αυτήν. Πράγματι, η μπύρα craft παραμένει στη μόδα, όμως οι λάτρεις της μπύρας γίνονται όλο και πιο περιπετειώδεις, αναζητώντας πιο γλυκές και κρεμώδεις γεύσεις. Στο άλλο άκρο του φάσματος, οι ξινές μπύρες, όπως οι άγριες ​​ales, είναι επίσης σε μεγάλη ζήτηση, καθώς προτιμούνται από τους πιο συντηρητικούς θαυμαστές.

#4: Πρωτότυπα Σνακ

Τα σνακ κερδίζουν έδαφος το 2019. Όταν η πείνα χτυπά την πόρτα μεταξύ των κυρίων γευμάτων της ημέρας, η νέα τάση ορίζει εκλεπτυσμένα σνακ για όλα τα γούστα, από μπάρες γκρανόλας, μπουκιές από τυρί, μικρές μπαγκέτες με λαχανικά και κοτόπουλο ή χοιρινό, τάπας, μπρουσκέτες και μικρά γκουρμέ σάντουιτς. Εννοείται ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας σνακ με λίγη φαντασία και ασυνήθιστους συνδυασμούς.

#5: Διεθνής Κουζίνα

Τώρα και για πάντα, η διεθνής κουζίνα θα έχει μια θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς
επιλογές για φαγητό. Και όταν λέμε διεθνή κουζίνα, δεν εννοούμε μόνο τις γνωστές και αγαπημένες γεύσεις από κινέζικο, ιταλικό και μεξικάνικο φαγητό αλλά και τις πιο τολμηρές αναζητήσεις για…αφρικάνικες, ινδικές και μεσανατολίτικες λιχουδιές!