Οι φράουλες είναι ένα φρούτο που αγαπάνε πολλοί, για το χαρακτηριστικό άρωμά τους, την χυμώδη υφή και τη γλυκύτητά τους. Η φράουλα, πλούσια σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και χαμηλή σε θερμίδες, αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή μεταξύ των καταναλωτών που προσέχουν την υγεία τους και τη διατροφή τους. Και καθώς, σύμφωνα με το τελευταίο μας άρθρο μας, οι σαλάτες θα αποτελέσουν διατροφική τάση για το 2023, σας παρουσιάζουμε μια ολοδρόσερη καλοκαιρινή σαλάτα με φράουλες, σπανάκι, καρύδια, φέτα και βινεγκρέτ βαλσάμικου. Η γλυκύτητα της φράουλας και η οξύτητα από το βαλσάμικο ξύδι ταιριάζουν άψογα αναδεικνύοντας το ένα το άλλο και εξισορροπώντας την τελική επίγευση του πιάτου που αναμένεται να ενθουσιάσει τους καλοκαιρινούς σας πελάτες.
Μερίδες |
|
- 400 gr baby σπανάκι
- 1 φλιτζάνι φρέσκιες φράουλες σε φέτες
- 100 gr τυρί φέτα θρυμματισμένο
- 80 gr καρύδια ωμά, σπασμένα
- 100 gr ξύδι βαλσάμικο
- 250 gr ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μέλι
Συστατικά
Για τη σαλάτα
Για τη σως βαλσάμικου
|
|
- Συνδυάστε το σπανάκι, τις φράουλες, τη φέτα και τα σπασμένα καρύδια σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατέψτε το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι σε ένα μεσαίο μπολ με ένα σύρμα. Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Αλατοπιπερώστε.
- Περιχύστε το dressing πάνω από το μίγμα της σαλάτας λίγο πριν το σερβίρετε και τέλος ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
Τιp* Για μια πιο νόστιμη και φρουτώδη γεύση στη σαλάτα, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ώριμες φράουλες.