Διατροφικές τάσεις που θα είναι παντού αυτό το καλοκαίρι για να τις προσθέσετε στο μενού σας

Διατροφικές τάσεις που θα είναι παντού αυτό το καλοκαίρι για να τις προσθέσετε στο μενού σας | ΕΝΑ Blog
Διατροφικές τάσεις που θα είναι παντού αυτό το καλοκαίρι για να τις προσθέσετε στο μενού σας | ΕΝΑ Blog

Καθώς η ζεστασιά του καλοκαιριού μας υποδέχεται με μεγαλύτερες μέρες και ζωηρά ηλιοβασιλέματα, ο ουρανίσκος των πελατών σας ανυπομονεί να απολαύσει τις γεύσεις που κυριαρχούν κατά τη διάρκεια αυτής της αγαπημένης εποχής. Κάθε χρονιά φέρνει νέες γαστρονομικές τάσεις και καινοτόμες προσεγγίσεις στην κλασική καλοκαιρινή κουζίνα, και είναι απαραίτητο για τους ιδιοκτήτες μιας ταβέρνας ή ενός εστιατορίου να ενημερώνονται σχετικά με τι είναι πλέον δημοφιλές και καλό θα ήταν να ενταχθεί στις κουζίνες τους. 

Γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε τα πιο πρόσφατα και ενδιαφέροντα πιάτα που θα ​​κατακλύσουν τις αισθήσεις και τον ουρανίσκο των πελατών σας και θα αποτελέσουν τις καλοκαιρινές τάσεις φαγητού του 2023.  

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ 

Τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ ή αλλιώς μοκτέιλ έχουν έρθει για να μείνουν. Είναι εύκολο να δούμε γιατί – διατηρούν την ίδια εκπληκτική γεύση και πολύχρωμη αισθητική των κανονικών κοκτέιλ, χωρίς όμως να εμπεριέχουν τις θερμίδες που προσθέτει η κατανάλωση αλκοόλ. Η αντικατάσταση του αλκοόλ με επιπλέον φρουτώδεις γεύσεις και άλλα συστατικά είναι μια εξαιρετική ιδέα όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ. Από τα πιο διάσημα είναι το Shirley Temple το οποίο κατασκευάζεται από τρία υλικά, συν τον πάγο – γλυκιά γρεναδίνη, τονωτική μπύρα τζίντζερ και κεράσια μαρασκίνο. Για τους πελάτες σας που δεν τους αρέσει η μπύρα τζίντζερ, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με λεμονάδα. Για το επίσης δημοφιλές  “παρθένο” Cosmo προσθέστε χυμό βατόμουρου, λάιμ και σόδα σε ένα σέικερ και ύστερα προσθέστε αρκετά παγάκια και ανακινήστε απαλά.  

Vegan συνταγές  

Η δεύτερη τάση για φέτος το καλοκαίρι είναι οι vegan συνταγές. Ο βιγκανισμός έχει γίνει κάτι περισσότερο από μια απλή τάση στο φαγητό· είναι τώρα ένα παγκόσμιο κίνημα. Και ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων παγκοσμίως επιλέγει να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής. Οι κύριοι λόγοι είναι πως οι νεότερες γενιές είναι πιο ευαισθητοποιημένες απέναντι στο περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αλλά και στη μεταχείριση των ζώων κατά την παραγωγή τροφίμων. Επίσης μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι ο βιγκανισμός είναι μια επένδυση στην προσωπική τους υγεία. Ως αποτέλεσμα πολλά παραδοσιακά πιάτα έχουν αναπροσαρμοστεί στην βίγκαν εκδοχή τους από μάγειρες ​​σε εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά και νέες ευφάνταστες συνταγές έχουν δημιουργηθεί εκ νέου, φτιαγμένες μόνο από φυτικά προϊόντα. Στο #askENA blog φροντίζουμε συνεχώς να σας παρουσιάζουμε τέτοια πιάτα που θα σας επιτρέψουν να αυξήσετε την πελατειακή σας βάση προσφέροντας περισσότερες διατροφικές επιλογές. Ανανεώστε τον κατάλογό σας προσθέτοντας στα ορεκτικά σας δροσιστικές μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια, για κυρίως μια χορτοφαγική εκδοχή του αγαπημένου μουσακά , και για γλυκό vegan τάρτα με lime και τριμμένη καρύδα και χαρίστε την εμπειρία φαγητού που αποζητούν όσοι καταναλώνουν μόνο φυτικές τροφές. 

Δροσερές Σαλάτες  

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πολλοί πελάτες προτιμούν ελαφριά και δροσερά γεύματα. Οι σαλάτες προσφέρουν μια υγιεινή και φρέσκια επιλογή που ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες. Εξαιτίας της ανυπόφορης ζέστης οι πελάτες αποφεύγουν να καταναλώνουν καυτά και πικάντικα φαγητά που τους κάνουν να αισθάνονται βαριά και ως εκ τούτου, οι σαλάτες γίνονται οι καλύτερες εναλλακτικές στην αναζήτηση εδεσμάτων με χαμηλές θερμίδες και αναζωογονητική γεύση. Μια κλασική ελληνική σαλάτα μπορεί να είναι ικανοποιητική, αλλά καθώς οι πελάτες έχουν πλέον περισσότερες απαιτήσεις από τις γαστρονομικές τους εμπειρίες, ο στόχος είναι να είστε τολμηροί με τις συνδυασμούς σας και να προσθέτετε λιγότερο γνωστά συστατικά για να αναδείξετε πραγματικά τη δημιουργικότητα της επιχείρησής σας. Μην διστάσετε να αντικαταστήσετε δημοφιλή συστατικά όπως οι ντομάτες με άλλα εποχικά προϊόντα (προτιμήστε εκείνα που μπορείτε να ψήσετε στη σχάρα για έξτρα γεύση), και μην παραλείπετε τα βότανα και τα μπαχαρικά. Αντικαταστήστε την ντομάτα με το καρπούζι και προσφέρετε μια σαλάτα με καρπούζι, ραπανάκι και φέτα, ή σερβίρετε τα πράσινα φασολάκια με έναν εντελώς νέο τρόπο – σε μια σαλάτα με κρεμμύδι, φέτα, ντοματίνια και σως βαλσάμικου.