Απολαυστικό ιταλικό σπαγγέτι Aglio e Olio με μπούκοβο

Απολαυστικό ιταλικό σπαγγέτι Aglio e Olio με μπούκοβο | ENA Blog
Απολαυστικό ιταλικό σπαγγέτι Aglio e Olio με μπούκοβο | ENA Blog

Το aglio e olio πήρε το όνομά του από τη σύντομη λίστα των συστατικών του, “aglio” που σημαίνει σκόρδο και “olio” που σημαίνει λάδι. Το σπαγγέτι Aglio e Olio, είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που παρασκευάζεται μόνο με ζυμαρικά, σκόρδο, καρυκεύματα και ελαιόλαδο, δίνοτας ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα. Το κλειδί είναι στο αργό ψήσιμο του σκόρδου μέσα στο ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει τέλειο χρυσοκάστανο χρώμα. Προσέξτε γιατί αν το χρώμα του παραμείνει πολύ ανοιχτό, δεν παίρνετε όλη τη γεύση του σκόρδου και αν είναι πολύ σκούρο γίνεται πικρό.

Η συνταγή είναι ιδανική για όσους πελάτες σας επιθυμούν να επιστρέψουν από τις περίτεχνες συνταγές των γιορτών σε απλούστερες και θερμιδικά χαμηλότρερες διατροφικές συνήθειες.

Για τα υλικά της συνταγής και πολλά ακόμη, επισκεφθείτε το κοντινότερο κατάστημα της αλυσίδας ENA Food C&C και εφοδιαστείτε με όλα όσα χρειάζεστε για το μενού σας σε αποκλειστικές τιμές μόνο για επαγγελματίες.

Εκτύπωση Συνταγής
Απολαυστικό ιταλικό σπαγγέτι Aglio e Olio με παρμεζάνα
Απολαυστικό ιταλικό σπαγγέτι Aglio e Olio με μπούκοβο | ENA Blog
Μερίδες
Μερίδες
Απολαυστικό ιταλικό σπαγγέτι Aglio e Olio με μπούκοβο | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών πριν τα στραγγίξετε.
  2. Περίπου 4 λεπτά αφού αρχίσετε να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόψτε σε λεπτές φέτες τις 6 σκελίδες σκόρδο και μαγειρέψτε τις στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα, (περίπου 2 έως 3 λεπτά.) Φροντίστε να χαμηλώσετε τη φωτιά, αν χρειαστεί, για να μην καεί το σκόρδο.
  3. Όταν το σκόρδο αρχίσει να ροδίζει, προσθέστε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα περίπου.
  4. Προσθέστε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατέψτε τα υλικά ώστε να ενωθούν. Προσθέστε ½ φλιτζάνι νερό για τα ζυμαρικά, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε. Αν τα ζυμαρικά φαίνονται πολύ στεγνά, προσθέστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι νερό ζυμαρικών για να δημιουργήσετε μια ελαφριά σάλτσα.
  5. Αφήστε τα ζυμαρικά μερικά λεπτά να ξεκουραστούν και να απορροφήσουν τη σάλτσα. Πασπαλίστε με νιφάδες μπούκοβο και προαιρετικά, σερβίρετε με παρμεζάνα στο πλάι.